ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα δυστυχώς… σε χαιρετά…

αυτό θέλουν δεν το έχεις καταλάβει; Αυτό προσπαθούν. Γενίκευση, ισοπέδωση, διάσπαση και εκτόνωση. Εκτόνωση πάντα σε λάθος στόχους...

Του Κωνσταντίνου Γκαντάτσιου

Μπαίνεις στο λεωφορείο κι ακούς παράπονα, στο καφενείο τα ίδια. Πας να ψωνίσεις και τους βλέπεις όλους να παίρνουν μόνο τα απαραίτητα. Τα σχόλια γίνονται. Δεξιά κι αριστερά ακούς παράπονα. Απορώ μ’ αυτές τις εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν βγαίνουν έξω απ’ του Μαξίμου για τις σφυγμομετρήσεις τους.

Οι ψίθυροι αντί να λιγοστέψουν πολλαπλασιάζονται, γεννούν, φουσκώνουν. Κάποια στιγμή θα σκάσουν. Το περιμένω. Όλοι το περιμένουν. Αλλά πότε; Αν καταλάβατε καλά, είμαστε προετοιμασμένοι για δύο πράγματα για το ότι θα έρθουν δυσκολότερες ημέρες και για το ότι ο κόσμος θα ξεσπάσει. Για το πρώτο σκέπτομαι πώς φώλιασε μέσα μας αυτή η ιδέα. Για το δεύτερο προβληματίζομαι ως προς τον τρόπο αντίδρασης. Όλοι βλέπουμε πως δεν αρκεί μια συμβολική κατάληψη κτιρίου ή μια ακόμη 48ωρη απεργία.

Αλλά τότε τι; Τι θέλει ο κόσμος;

Αν καταλάβατε καλά η συνταγή πέτυχε. Ναι, πέτυχε. Παλιά και δοκιμασμένη σε άλλους λαούς με διαφορετικές κουλτούρες, πολιτισμό, ήθη και έθιμα από τον δικό μας. Τώρα ήρθε η σειρά να εφαρμοστεί κι εδώ.

Τώρα εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές και παίρνεις 700 ευρώ, ετοιμάσου να βρίσεις αυτόν που παίρνει τα 900. Εσύ που έχεις τρία παιδιά, πήγαινε να βρεις αυτόν που έχει ένα και τιμώρησέ τον. Αν ανήκεις στους συνταξιούχους με την κατώτατη σύνταξη, ήρθε η ώρα, ο γείτονάς σου παίρνει 700. Οι απολυμένοι υπάλληλοι να στραφούν προς τους εργαζόμενους συναδέλφους, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι να χαρούν για τους απολυμένους τους δημοσίου. Ακόμη και οι νεότεροι υπάλληλοι της βουλής ας τα βάλουν με τους συνταξιοδοτηθέντες προνομιούχους προκατόχους τους.

Οι άρρωστοι ας γρονθοκοπήσουν το γιατρό που θα βρεθεί μπροστά τους, κάποιοι ας σκυλοβρίσουν τον πυροσβέστη με τα φθαρμένα ελαστικά ή τον τραυματιοφορέα επειδή άργησε, άσχετα αν τα οχήματα δεν έπαιρναν μπροστά λόγω έλλειψης συντήρησης. Και τέλος πάντων ας σηκωθούν τα πόδια να κτυπήσουν το κεφάλι, ας κάνουμε πορείες μεμονωμένες, ας βγάλουμε κι άλλα πανό πολύχρωμα, ας ξεχυθούμε στα στενά των πόλεων κοιτάζοντας χαιρέκακα αστυνομικούς των 800 ευρώ,

Το πρόβλημα θα παραμείνει όμως στη θέση του. Η λύση δεν είναι εκεί. Αυτό θέλουν δεν το έχεις καταλάβει; Αυτό προσπαθούν. Γενίκευση, ισοπέδωση, διάσπαση και εκτόνωση. Εκτόνωση πάντα σε λάθος στόχους. Ήδη στοχοποιούν μετανάστες, όταν παραμονές εκλογών τους οι ίδιοι τους καλοδέχονταν. Αν δεν το κατάλαβες αυτοί που ορίζουν τον τόπο ξέρουν. Μπορεί να μην διαβάζουν τα νομοσχέδια, μια και πλέον έρχονται έτοιμα και επικυρώνονται απλά με μία νομοθετική πράξη, αλλά ξέρουν.

Γνωρίζουν και τρέμουν στην ιδέα να παραμείνεις ομάδα. Γνωρίζουν καλά πως τα μεμονωμένα άτομα εύκολα κονιορτοποιούνται και συνθλίβονται, κανείς δεν τους δίνει σημασία όσο κι αν φωνάζουν, όσες αλήθειες κι αν λένε.

Λοιπόν, κλείσε τα αυτιά σου, στρέψε το βλέμμα σου στο πραγματικό πρόβλημα και σ’ αυτούς που το δημιούργησαν αλλά και σ’ αυτούς που το συντηρούν. Δες το κι ας είσαι ή ήσουν και εσύ μέρος του προβλήματος. Μη νοιάζεσαι πια για τα κομματικά κουφάρια, αυτά χόρτασαν και βιολογικά ήρθε το γήρας, η αλλαγή που ήθελες και περίμενες δεν ήρθε ποτέ. Το «Σύνταγμα» από δω και πέρα θα είναι γνωστό ως πλατεία και όχι ως κορμός και δικλείδα ασφαλείας της δημοκρατίας.

Βλέπεις καθαρά ότι έκλεψαν την ψήφο σου.

Μη ψάχνεις να δημιουργήσεις καινούριες προϋποθέσεις για μια θέση κάτω από έναν καινούριο ή παλιό κομματικό ήλιο. Η Ελλάδα σου, είναι στη δύση της, κι αν δεν κάνεις κάτι έστω και τώρα, η Ελλάδα που ήθελες να παραμείνει στους Έλληνες, δυστυχώς σε χαιρετά…
cretalive.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *