ροή ειδήσεων

Νέες απειλές για τη δόση - Κίνδυνος για την Ελλάδα

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! Τη γνωστή τακτική των εκβιασμών, στο παρά πέντε της απόφασης για την εκταμίευση της δόσης, επαναφέρουν οι δανειστές...


Αφόρητες πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση των Αθηνών ώστε στην επαναγορά των ομολόγων να συμμετάσχουν στο 100% οι ελληνικές τράπεζες. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας δεν ήταν το αναμενόμενο αλλά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θετικό, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπολείπονται περίπου 3-5 δισεκατομμύρια.

Μετά από εντολή των Βρυξελλών δόθηκε παράταση της δυνατότητας συμμετοχής στη διαδικασία επαναγοράς χρέους, έως αύριο, στις 14:00 (12:00 ώρα Λονδίνου) για τους κατόχους σειράς ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, (ΟΔΔΗΧ). Και αυτό έγινε για να πιεστούν οι ελληνικές τράπεζες να συμμετάσχουν με περισσότερο ποσοστό.

Και μπορεί η κυβέρνηση υπό την πίεση του Βερολίνου να θέλει την ολοκλήρωση της επαναγοράς, αυτό όμως, προκαλεί αντιδράσεις στο ΔΝΤ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν μέλη του ΔΣ του ΔΝΤ που δεν συμφωνούν στη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών. Αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι οι τράπεζες διαγράφουν ελληνικό χρέος το οποίο θα πρέπει να αναπληρωθεί με νέο. Οι τράπεζες χάνουν κεφάλαια με αποτέλεσμα να χρειαστούν νέα, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης. Είναι ένας φαύλος κύκλος ανακύκλωσης χρεών.

Ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης είναι το ενδεχόμενο αυτό, η μεγάλη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών, να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΔΝΤ με την επαναφορά του προβλήματος της βιωσιμότητας του χρέους.

Ο μεγάλος εφιάλτης είναι, το ΔΝΤ να απορρίψει την επαναγορά των ομολόγων των ελληνικών τραπεζών και να επαναφέρει συνθήκες αβεβαιότητας για την εξέλιξη του προγράμματος σωτηρίας της χώρας. Τότε η απελευθέρωση της δόσης θα μετατεθεί ενδεχομένως για το 2013.

Ο άλλος μεγάλος πονοκέφαλος είναι το φορολογικό. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης αν και επιδιώκουν σημαντικές αλλαγές πριν περάσει από τη Βουλή αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συμβεί.

Τα μηνύματα που έρχονται είναι εκβιαστικά, την Πέμπτη στο Eurogroup, αν διαπιστωθεί ότι στο φορολογικό υπάρχουν αλλαγές που δεν έχουν συμφωνηθεί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο εμπλοκής της δόσης.

Το έργο γνωστό, οι πιέσεις προς την Αθήνα θα συνεχίσουν να είναι ασφυκτικές, μέχρι και τη ψήφιση του φορολογικού ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους.
Πηγή: newpost.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/12/12 22:28

    To κόλπο είναι να τα ξεφορτωθούν οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες και να τα ξαναφορτωθούμε εμείς. Για αυτό πιέζουν εκβιάζοντας με το δάνειο. Μετά θα μας στείλουν στον διάολο. Τόσο απλά με την συμμετοχή των κυβερνούντων φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *