ροή ειδήσεων

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιά μεγάλα ονόματα της πίστας δεν πληρώνουν ούτε ευρώ στα ταμεία;

Εισπράτουν κάθε βράδυ τρελά "νυχτοκάματα"και δηλώνουν το πολύ 90 ημέρες εργασίας ,χωρίς να πληρώνουν το ταμείο τους....


Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα τα ΝΕΑ.

Δεν είναι μόνο όπως φαίνεται το μεγάλο κόλπο με τα αδήλωτα μεροκάματα που δίνει την ευκαιρία σε σούπερ σταρ της ελληνικής σόου μπιζ να δηλώνουν εισοδήματα πείνας, πλέον υπάρχουν στοιχεία ότι οι πασίγνωστοι καλλιτέχνες στη χώρα μας είναι πρωταθλητές και στην εισφοροδιαφυγή. Δεν πληρώνουν δηλαδή τα ένσημα του αναλογούν στα εισοδήματά τους στο ΙΚΑ. Στο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί ότι με διάφορα λογιστικά κόλπα, εταιρείες κλπ οι περισσότεροι καλλιτέχνες στην Ελλάδα εμφανίζονταν με εισοδήματα 5.000, 6.000 και 8.000 ευρώ ενώ τα πραγματικά τους εισοδήματα ήταν ακόμη και 1.000.000.
Απλά δεν δήλωναν παρά ελάχιστα ατομικά εισοδήματα βάζοντας σχεδόν το σύνολο των κερδών τους σε εταιρείες ώστε να πληρώνουν πολύ λιγότερους φόρους.

Με αφορμή αυτό το κόλπο διατάχθηκε έρευνα από το ΙΚΑ για να φανεί και το μέγεθος της εισφοροδιαφυγής στα ταμεία.

Έτσι πολλοί από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες εμφανίζονται να έχουν κάνει ελάχιστα μεροκάματα. Αν και μιλάμε για ονόματα πρώτης γραμμής με εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα και δεκάδες συναυλίες ανά την Ελλάδα κάθε χρόνο οι περισσότεροι εμφανίζονται τα τελευταία έξι χρόνια να έχουν κάνει 20, 30 και 50 μεροκάματα. Τόσα τουλάχιστον δήλωσαν ως ασφάλιση στο ΙΚΑ.

Ουσιαστικά δηλαδή οι καλλιτέχνες αυτοί είναι... ανασφάλιστοι αφού δεν καλύπτουν ούτε το μίνιμουμ των ενσήμων για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” ενώ υπάρχουν καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Πλούταρχος και ο Πασχάλης Τερζής που δήλωσαν την περίοδο 2007-2008 ημέρες ασφάλισης (με βάση τα έσοδά τους) που ξεπερνούν τις 1.000 και φυσικά είχαν και τις ανάλογες κρατήσεις από το Ταμείο, υπάρχουν και άλλοι όπως η Έλλη Κοκκίνου που δήλωσε το 2008 μόλις 58 ένσημα, η Άννα Βίσση με 44 ημέρες ασφάλισης το 2007 και 38 το 2008, ο Γιώργος Μαζωνάκης με 76 ημέρες το 2007 και 64 ημέρες το 2008, αλλά και ο Σάκης Ρουβάς με 93 ημέρες το 2007 και 195 ημέρες το 2008.

Όλα αυτά βέβαια έρχονται για μια ακόμη φορά σε μια περίοδο που το φορολογικό είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή. Όπως και την περίοδο της αποκάλυψης των τρικ για να πληρώνουν οι καλλιτέχνες, όπως χιλιάδες άλλοι πολίτες, μικρότερους φόρους μέσω ΕΠΕ, τα στοιχεία μάλλον εξυπηρετούν όσους θέλουν να στρέψουν τα φώτα πάνω τους την ώρα που το φορολογικό έρχεται να τσακίσει το εισόδημα του μέσου Έλληνα.
planet-greece


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *