ροή ειδήσεων

Ιδιοκτήτες ακινήτων "χαρίζουν" τα ενοίκια στις εφορίες


Τριάντα πέντε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακίνητων έκαναν δωρεά προς την εφορία τα ενοίκια που τους οφείλονται, καθώς αδυνατούν να εισπράξουν τα οφειλόμενα, αλλά καλούνται να πληρώσουν φόρους γι’ αυτά...


Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", από το 1 εκατ. ακίνητα που ήταν αντικείμενο ενοικίασης μέχρι και το 2009, σήμερα εκτιμάται ότι περί τα 300.000 είναι κενά, καθώς οι ενοικιαστές τους έχουν αποχωρήσει.

Αντίστοιχα, από τις 700.000 ακινήτων που εξακολουθούν να μισθώνονται, τουλάχιστον στο 50% αυτών οι εκμισθωτές καθυστερούν να πληρώσουν το ενοίκιο από δυο έως και έξι μήνες, ή και σε ορισμένες περιπτώσεις ένα χρόνο.

Εν ολίγοις, σε περίπου 350.000 ακίνητα τα ενοίκια δεν εισπράττονται εγκαίρως ή και καθόλου.

Η μορφή της εκχώρησης γίνεται μέσω σχετικής δήλωσης προς την αρμόδια εφορία, μαζί με τον ΑΦΜ του οφειλέτη, προκειμένου η ΔΟΥ να καταχωρήσει την οφειλή στο αντίστοιχο πρόσωπο.

Παράλληλα, κατατίθενται στην εφορία και τυχόν αποδεικτικά έγγραφα της απαίτησης όπως εξώδικα, το μισθωτήριο συμβόλαιο και πιθανές αγωγές.

Στη συνέχεια η εφορία αφενός μεν απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη από το σχετικό φόρο, αφετέρου αρνείται στον εκμισθωτή την έκδοση φορολογικής ενημερότητας, ενώ έχει τη δυνατότητα να προβεί σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του υπόχρεου μέχρι να εισπράξει το αντίστοιχο ποσό.
news247

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *