ροή ειδήσεων

Πέτρος Κυριακίδης: Από τους κόλπους της Εκκλησίας, καταζητούμενος της ΕΛΑΣ

Με ένα άδοξο τέλος ολοκληρώθηκε η καριέρα του Πέτρου Κυριακίδη, του ανθρώπου που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να δραστηριοποιηθεί.... ταυτόχρονα στην εναλλακτική ιατρική, στις εκδόσεις αλλά και στον κλάδο της εστίασης.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση της Proton Bank, ο 72χρονος άνδρας με το πυκνό μούσι έχει κηρυχθεί πια καταζητούμενος των ελληνικών αρχών. Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, το τέλος αυτό ήταν αναμενόμενο και μάλιστα είχε καθυστερήσει να έρθει, αφού τα τελευταία χρόνια ήταν κοινό μυστικό η εμπλοκή του επιχειρηματία σε οικονομικά σκάνδαλα.

Ο Πέτρος Κυριακίδης, χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που τον γνωρίζουν ως ιδιαίτερα ευγενής και φιλικός χαρακτήρας. Άνθρωπος της Εκκλησίας, με ένα πλούσιο έργο σε φιλανθρωπίες, βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους πιστούς της Μητρόπολης Αθηνών. Μάλιστα άνθρωποι της γύρω περιοχής, αναφέρουν ότι ο κ. Κυριακίδης, γνώριζε με τα μικρά τους ονόματα, τους «φανατικούς» πιστούς που βρίσκονταν στη Μητρόπολη τους οποίους και χαιρετούσε προσωπικά έναν έναν όταν τους συναντούσε.

Ο θρήσκος Κυριακίδης και τα φιλανθρωπικά έργα

Βαθιά θρησκευόμενος ο Πέτρος Κυριακίδης, έχει από μικρός στενή σχέση με την Εκκλησία. Ο ίδιος κατά καιρούς έχει αποσπάσει αρκετές διακρίσεις για το κοινωνικό του έργο, ενώ είναι διαχειριστής της ΜΚΟ "Ρωμηοσύνη". Επίσης μαζί με τον στενό του συνεργάτη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι και «Ταξιάρχες του Τάγματος των Ιπποτών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων».

Στις 7 Ιουλίου 2010, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση της ΜΚΟ «Αποστολή» στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, είχε ευχαριστήσει δημόσια τους δύο επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν φροντίσει για την ανακαίνιση και οργάνωση γραφείων στο κτίριο που στεγάζεται η φιλανθρωπική εταιρία. Τότε ο αρχιεπίσκοπος τους τίμησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συγκεκριμένα με το «μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου».

Επίσης έχει λάβει παράσημα και από τα ορθόδοξα πατριαρχεία της Ιερουσαλήμ και της Αλεξανδρίας για τις φιλανθρωπικές του δράσεις, ενώ πρόσφατα έλαβε και τιμητικό διδακτορικό τίτλο ιατρικής από το πανεπιστήμιο Titu Maiorescu της Ρουμανίας.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο ο ίδιος διαθέτει τα θρησκευτικά βιβλιοπωλεία Κυριακίδης καθώς και τις θρησκευτικές εκδόσεις Ακρίτας.

Ο «εναλλακτικός θεραπευτής»

Ο Κυριακίδης είχε πάντοτε αδυναμία σε ό,τι αφορά στην εναλλακτική ιατρική. Το Σεπτέμβριο του 2008 άνοιξε στην Αργυρούπολη «Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών», όπου διδάσκονται ρεφλεξολογία, βελονισμός, ηλεκτροβελονισμός χωρίς βελόνες, φυσικοπαθητική και άλλες μέθοδοι.

Επίσης, έχει στην κατοχή του τα καταστήματα βιολογικών ειδών «Βιολογικά Κυριακίδης» και ένα εστιατόριο με βιολογικά τρόφιμα στην Αθήνα.

Το άνοιγμα στα Media

Η εμπλοκή του με τα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης άρχισε το 2008. Μέχρι και σήμερα έχει περάσει από μεγάλα μαγαζιά όπως την Χ.Κ. Τεγόπουλος που εξέδιδε την «Ελευθεροτυπία», την Πήγασος, που εκδίδει το «Έθνος» και την «Ημερησία».

Επίσης στο χαρτοφυλάκιό του βρέθηκαν οι τίτλοι «Εspresso Κύπρου», περιοδικό «Top Scorer», «Espresso», «Espresso της Κυριακής», η «Athens News», η «Ισοτιμία», ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash αλλά και η εταιρεία ΝΕΠ (περιοδικά «L'Οfficiel», «Olive», «Parents», «Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια» κ.ά.). Παράλληλα είναι ιδιοκτήτης δύο τηλεοπτικών σταθμών (Sport TV και Sunny TV).

Ο Πέτρος Κυριακίδης επιχείρησε να αποκτήσει και το 10% του ραδιοφώνου «ΣΚΑΪ» αλλά το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε το αίτημα μεταβίβασης.

Μπορεί να απέκτησε ποσοστά σε πολυάριθμες εταιρείες του χώρου ωστόσο το πέρασμά του από τα media, δεν ήταν ρόδινο. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash, σήμερα υπολειτουργεί καθώς η διοίκηση του σταθμού δεν είναι σε θέση να καταβάλει μισθούς στους εργαζόμενους, ενώ η Ελευθεροτυπία και η «Ισοτιμία» έχουν βάλει «λουκέτο». Προβλήματα υπάρχουν και στην εφημερίδα «Espresso» καθώς και εκεί η ιδιοκτησία δεν καταφέρνει να εξοφλήσει τους μισθούς των εργαζομένων. Επίσης, οι εφημερίδες «Σφήνα» και «Veto» οι οποίες αποκτήθηκαν στην αρχή της επιχειρηματικής απογείωσης του κ. Κυριακίδη, σήμερα έχουν κλείσει.

Οι «κομπίνες» και το ένταλμα της σύλληψης

Ο στενός συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ή καλύτερα ο «δεύτερος πατέρας» του, όπως πολλοί τον χαρακτηρίζουν, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες και έχει εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Συγκεκριμένα ο Κυριακίδης είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων, τα οποία χορηγούσε η Proton Bank σε εταιρίες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, και συνολικά ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης -παρά το γεγονός ότι από τον περασμένο Απρίλιο του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα - και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι είτε έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό είτε θα προσπαθήσει να διαφύγει.

Εξάλλου όσοι τον γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι ο 72χρονος είναι πολύ ματαιόδοξος για να πεθάνει στηνφυλακή.
Αγγελική Κιλιντζόγλου
newpost




Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/12/12 02:48

    ΕΔΩ ΛΕΜΕ ΣΩΣΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΣΟΝ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ! ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *