ροή ειδήσεων

Διεθνής διασυρμός για τους χειρισμούς Παπακωνσταντίνου

Διεθνής διασυρμός από τον διεθνή Τύπο για την αποκάλυψη παραποίησης της αρχικής λίστας Λαγκάρντ από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου...

Τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό στην Αθήνα αλλά και μεγάλη έκπληξη στις Βρυξέλλες καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών θεωρείτο έντιμος πολιτικός από ορισμένους Ευρωπαίους συναδέλφους του.

«Πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατηγορείται για παραποίηση της λίστας με τα ονόματα καταθετών σε ελβετική Τράπεζα» αναφέρει η έγκριτη γερμανική εφημερίδα “Sueddeutsche Zeitung” η οποία αναφέρει πως το ελληνικό Κοινοβούλιο πρέπει τώρα να αποφασίσει εάν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα κατηγορηθεί για πλαστογραφία….Μια υπόθεση που αποτελεί πλήγμα για το ΠΑΣΟΚ αλλά και που θα προκαλέσει έκπληξη στις Βρυξέλλες καθώς είχε καλή φήμη ανάμεσα στους Ευρωπαίους συναδέλφους του» καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

«Για φορολογικά σκάνδαλα δίχως τέλος στην Ελλάδα» κάνει λόγο η έγκριτη αυστριακή εφημερίδα “Die Presse” στο δημοσίευμά της για την διαγραφή από τη λίστα Λαγκάρντ τριών συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Η επιστροφή της λίστας Λαγκάρντ ενδέχεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα» γράφει στην ιστοσελίδα του το ελβετικό δίκτυο RTS Info. Το δημοσίευμα αναφέρεται στα τρία ονόματα στενών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του ανθρώπου που παρέλαβε πρώτος την περιβόητη λίστα και τα οποία απουσιάζουν όλως περιέργως από τη δεύτερη λίστα που έστειλαν στην Αθήνα οι γαλλικές αρχές.

Η βρετανική εφημερίδα “Guardian” με συνεχείς ανταποκρίσεις από την Αθήνα αναφέρεται στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου και τονίζει πως ο πρώην υπουργός διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ καθώς οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι εξαιρετικά σοβαρές.

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται δικαστικές πηγές και επιβεβαιώνει πως τρία ονόματα στενών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου απουσιάζουν από την πρώτη λίστα που του παρέδωσε η ίδια η Κριστίν Λαγκάρτν. «Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος διαπραγματεύτηκε το πρώτο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας βρίσκεται στην Ολλανδία, από όπου κατάγεται η σύζυγός του και αρνήθηκε κάθε κατηγορία» υπογραμμίζει το πρακτορείο.

«Σάλος στην Ελλάδα από την λίστα Λαγκάρντ» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του Business Insider. «Ένα υψηλό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών και ήταν πρόσωπο κλειδί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και τρόικας διέγραψε τρία ονόματα από τη λίστα» αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.
Πηγή: protothema.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/12/12 02:39

    Διασυρμός για ποιούς ;

    ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
    ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
    ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΤΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *