ροή ειδήσεων

Το τέλος της Ευρώπης: Απαγόρευση τοποθέτησης του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Μεγάλη Πλατεία των Βρυξελλών.....

Φέτος, δεν θα το δείτε, αλλά στη θέση του ένα... "φαρμακείο"! Δείτε πιο κάτω.
Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των Βρυξελλών, απαγόρευσαν την περασμένη Τετάρτη την εγκατάσταση του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου...
για να μη «προκαλέσει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που μπορούν να το θεωρήσουν προσβλητικό».

Ένα «φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο» τοποθετείται όμως κάθε χρόνο από «αμνημόνευτα» χρόνια στη Grand' Place (Μεγάλη Πλατεία) των Βρυξελλών.
Αλλά φέτος, τόσο το δέντρο όσο και η Φάτνη (αν και του Μουσουλμάνου Προφήτη Ιησού) δεν θα εγκατασταθούν.

Πολλές πόλεις στο Βέλγιο έχουν μουσουλμανικό πληθυσμό σε πλήρη άνθηση. Μια μελέτη του 2008 έδειξε ότι οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 25,5% του πληθυσμού των Βρυξελλών, το 3,9% στη Φλάνδρα, και το 4,0% στη Βαλλονία.

Δύο μουσουλμάνοι έχουν εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης των Βρυξελλών και έχουν υποσχεθεί ότι θα μετατρέψουν το Βέλγιο σε ισλαμικό κράτος βασισμένο στο νόμο της σαρίας.

Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί όλες αυτές οι χώρες κατακρίνουν το Ισραήλ: είναι η μόνη χώρα που προστατεύει από την ισλαμική μάστιγα!

Avi Retschild - JSSNews Πηγή

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που διχάζει τις Βρυξέλλες
Οι κάτοικοι το ονομάζουν και...φαρμακείο λόγω της ομοιότητάς του με πράσινο σταυρό



Στο Διαδίκτυο έχουν συγκεντρωθεί 11.000 υπογραφές από συντηρητικούς κατοίκους των Βρυξελλών που ζητούν να απομακρυνθεί η ηλεκτρονική αυτή εγκατάσταση.

Ο δήμος των Βρυξελλών στο Βέλγιο στόλισε την κεντρική πλατεία για την εορταστική περίοδο όχι με το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά με μια ηλεκτρονική εικαστική εγκατάσταση με οθόνες, εν είδη αφηρημένης τέχνης.

Το περίεργο αυτό δέντρο, ονόματι «Φαρμακείο» (επειδή μοιάζει με τον πράσινο σταυρό που αναβοσβήνει έξω από τα φαρμακεία), είναι μία κατασκευή ύψους 25 μέτρων, η οποία αποτελείται από τηλεοπτικές οθόνες σε σχήμα που μιμούνται το έλατο. Κατά την διάρκεια της ημέρας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ανέβουν στην κορυφή του ηλεκτρονικού δέντρου και από εκεί να θαυμάσουν την θέα της πόλης.

Η δημοτική αρχή αποφάσισε να μην στολίσει φέτος με χριστουγεννιάτικο δέντρο την πλατεία Γκραν Πλας, αλλά να χρησιμοποιήσει ένα πιο. ανεξίθρησκο γιορτινό θέμα, προκειμένου να μην προσβληθεί ο μουσουλμανικός και εν γένει αλλόθρησκος πληθυσμός της πόλης, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση ορισμένων συντηρητικών κατοίκων.

Ο δήμος υποστηρίζει πως «το δέντρο ως σύμβολο των χριστιανικών Χριστουγέννων μπορεί να προσβάλει τους ανθρώπους των άλλων θρησκειών» και πως η εγκατάσταση αυτή είναι μέρος της γενικότερης θεματικής του χρόνου που είναι το φως.

«Γνωρίζουμε πως ζούμε σε μια χώρα με χριστιανική κουλτούρα, οπότε δεν μας πειράζει να βλέπουμε το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο», τονίζει από την πλευρά του ο Σεμσετίν Ουγκουρλού, εκπρόσωπος της μουσουλμανικής κοινότητας του Βελγίου, κατευνάζοντας τα πνεύματα.

Οι Μουσουλμάνοι εκπροσωπούν το 22% του πληθυσμού της βελγικής πρωτεύουσας και πρόσφατα δύο Μουσουλμάνοι εξελέγησαν στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/12/12 08:18

    Ο δήμος υποστηρίζει πως «το δέντρο ως σύμβολο των χριστιανικών Χριστουγέννων μπορεί να προσβάλει τους ανθρώπους των άλλων θρησκειών»

    Μα ο ίδιος ο δήμος προσβάλει από μονος του όλους του χριστιανούς του κόσμου, κανεις χριστιανός δεν προσβλήθηκε από τις μουσουλμανικές γιορτές τους, γιατί τώρα ξαφνικά αυτοί να προσβληθούν με τα δικά μας ήθη και έθιμα?
    Αλλα μονο ότι αυτοί οι 2 που θέλουν να μετατρέψουν τα πάντα σε ισλαμικό κράτος βασισμένο στο νόμο της σαρίας, αυτό και μονο φτάνει για να κατανοήσουμε ότι μονο οι μουσουλμάνοι δεν σέβονται τους υπολοιπους λαούς και τα πιστεύω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/12/12 14:20

    και εμας μας προσβαλουν τα τζαμια τους,αρα να τα γκρεμισουν αμεσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/12/12 16:07

    Δεν καταλάβατε το "πνεύμα" των Βέλγων αγαπητοί μου συμπολίτες.... απλώς μιμούνται τους Ελληνες.... και αποφάσισαν να "βολέψουν" κάποιον "ημέτερο" με την κατασκευή τους αυτή για να "βολευτούν" και αυτοί με το αζημίωτο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *