ροή ειδήσεων

Ράγισαν και οι πέτρες από το χαμό των δύο στελεχών του ΕΚΑΒ

«Παγωμένοι» συγγενείς, φίλοι και γνωστοί των θυμάτων του τραγικού τροχαίου με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , προσπαθούν να καταλάβουν τι έφταιξε και η μοίρα επεφύλασσε αυτό το άδικο τέλος για τον Δημήτρη Βουρβαχάκη και τον Βαγγέλη Κελαράκη...

Μία τεράστια πομπή ακολουθώντας τις δύο νεκροφόρες με τις σορούς των δύο άτυχων ανδρών κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Τέσσερα ασθενοφόρα με τις σειρήνες να ηχούν, πενθώντας για το θάνατο του Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Βαγγέλη Κελαράκη, συνόδευσαν τις νεκροφόρες, ενώ ακολουθούσαν δεκάδες ΙΧ.



Ο πόνος "ξεχειλίζει" στο Ηράκλειο, που θρηνεί για τον άδικο χαμό δύο ανδρών που σε όλη τους την πορεία μάχονταν για τις ζωές των συνανθρώπων τους. Τραγικές φιγούρες οι σύζυγοι των αδικοχαμένων στελεχών του ΕΚΑΒ, που κατέρρευσαν στη θέα των φερέτρων. Η ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει...

Οι σοροί των δύο ανδρών εκτέθηκαν στον Άγιο Μηνά, προκειμένου όσοι το επιθυμούν να τους απευθύνουν τον τελευταίο χαιρετισμό. Ακολούθως, μεταφέρονται στους τόπους καταγωγής τους, του μεν Δημήτρη Βουρβαχάκη στην Καρωτή Ρεθύμνου, για δε το Βαγγέλη Κελαράκη στο Θραψανό.



Οι νεκρώσιμες ακολουθίες θα ψαλούν αντίστοιχα στην Καρωτή Ρεθύμνου στις 15:00 μμ και στο Θραψανό στις 11:00πμ.

Αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας-Παγκρήτια Τράπεζα 770836-0.



Η ψυχή του ΕΚΑΒ Δημήτρης Βουρβαχάκης

Ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Κρήτης και γιατρός αναισθησιολόγος Δημήτρης Βουρβαχάκης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1963 και ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών 20 και 16 ετών

Απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου πήρε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1987 και στην συνέχεια απέκτησε την ειδικότητα της αναισθησιολογίας .

Με μετεκπαίδευση στη αντιμετώπιση στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική, την βασική υποστήριξη ζωής και την αντιμετώπιση μαζικών ατυχημάτων, πριν τοποθετηθεί στο ΕΚΑΒ εργάστηκε , μεταξύ άλλων στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης και τα Νοσοκομεία Χανίων και ΠΑΓΝΗ .

Συμμετείχε και ως ομιλητής σε πλήθος επιστημονικών ελληνικών και διεθνών συνεδρίων ενώ δημοσίευσε και πολλά άρθρα σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά.

Ήταν από τους ανθρώπους που πάλεψαν για την ανάπτυξη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, για το οποίο δεν δίσταζε να αφήσει στην άκρη την προσωπική του ζωή.

Πάντα στην πρώτη γραμμή , προσπάθησε όσο λίγοι για την καλύτερη οργάνωση της Υπηρεσίας, ενώ στις προτεραιότητες του πάντα η πρόληψη των τροχαίων , μία μάστιγα για την Κρήτη.

Η κακή τύχη ήθελε να φύγει σε ένα τέτοιο...

Ο Βαγγέλης Κελαράκης

Δύο παιδιά άφησε ορφανά και ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Κελαράκης.

Ο 47χρονος πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ γεννήθηκε στο Ηράκλειο και αποφοίτησε το 1991 από την Σχολή ΠΕΚΠΑ

Το Μάρτιο του 2005 πήρε την ειδικότητα του διασώστη από το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ε.Κ.Α.Β. Ηρακλείου το οποίο και υπηρετούσε με συνέπεια μέχρι το μοιραίο πρωινό .



Είχε ειδικευτεί και υπηρετούσε ως πλήρωμα Κινητών Μονάδων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής και ήταν ενεργό Εθελοντικό Μέλος της Ε.Τ.Ι.Κ. (Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών)

Παράλληλα ήταν εκπαιδευτής στο Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης των Διασωστών του ΕΚΑΒ Ηρακλείου και στο BLS (Basic Life Support) & AED (Automatic External Defibrillation).









cretalive.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *