ροή ειδήσεων

Αχρείαστα έξοδα που μπορούμε να περιορίσουμε

Κανόνας είναι πια όταν πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ να συγκρίνουμε τις τιμές των προϊόντων που θέλουμε να αγοράσουμε. Ή αν μας αρέσει κάποιο ρούχο, παπούτσι ή ακόμα και ηλεκτρονική συσκευή κάνουμε...



εξαντλητική έρευνα αγοράς πριν καταλήξουμε στην πιο συμφέρουσα τιμή. Υπάρχουν, όμως, μερικά πράγματα που μας διαφεύγουν.

Εξοδα που κάνουμε μεν με τη θέλησή μας, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε ότι είτε δεν τα χρειαζόμαστε, είτε έχουν ελάχιστη διαφορά με κάποια που μπορούμε να βρούμε σε πολύ μικρότερη τιμή, είτε με διαφορετική διαχείριση
μπορούμε να κάνουμε περισσότερη οικονομία. Ποια είναι αυτά;

Απεριόριστος χρόνος ομιλίας στο κινητό

Αν δεν είστε επαγγελματίες που πρέπει να μιλάτε όλη την ημέρα στο τηλέφωνο, καλό θα είναι να ξανασκεφτείτε το συμβόλαιο που έχετε. Η έννοια του «απεριόριστου» είναι όντως δελεαστική, διότι μιλάς χωρίς να σκέφτεσαι τις μονάδες, όμως αν κάποιος κάνει σωστό προγραμματισμό και παρατηρήσει τον χρόνο ομιλίας του επί δύο-τρεις συνεχόμενους μήνες μπορεί εύκολα να καταλήξει στο πόσον χρόνο χρειάζεται και να αγοράζει ακριβώς αυτόν. Στην ουσία η λέξη «απεριόριστο» είναι ένα προσοδοφόρο τρυκ των κάθε λογής εταιρειών, που προσφέρουν μεν μια μορφή ελευθερίας, την οποία το 90% όσων την απολαμβάνει δεν τη χρειάζεται…

Διευρυμένη εγγύηση

Προσφέρεται από καταστήματα σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές κι έχει αρκετή πέραση τελευταία, καθώς πολύ λίγοι μπορούν να πουν πια «αν χαλάσει δεν πειράζει, θα πάρω άλλη».

Συνήθως η κατασκευάστρια εταιρεία δίνει μια εγγύηση από μόνη της, ο πελάτης αγοράζει τη διευρυμένη εγγύηση συνήθως για το διπλάσιο χρονικό διάστημα. Πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι μόνο το 8% αυτών των διευρυμένων εγγυήσεων ενεργοποιήθηκε προς όφελος του πελάτη. Δηλαδή είτε η μηχανή χάλασε μέσα στο διάστημα της «κανονικής» εγγύησης, είτε παρέμεινε σε καλή λειτουργία και μετά το τέλος της διευρυμένης εγγύησης.

Μίνι συσκευασίες

Ακόμα ένα κόλπο των εταιρειών για τους μη εγκρατείς. Οι μικρές συσκευασίες, συνήθως σε σνακ και γλυκά, υποτίθεται ότι χρησιμεύουν για να περιορίζουν την κατανάλωση των γλυκών σε όσους θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους, αλλά παρασύρονται εύκολα.

Ετσι έχουμε φτάσει στο σημείο π.χ. οι μικρές συσκευασίες σοκολάτας να προφέρονται στο 60%-70% των τιμών των κανονικών. Με μία μεγάλη σοκολάτα, δηλαδή, μπορούμε να αντικαταστήσουμε 2 ή και 3 μικρές. Κι αν θέλουμε οπωσδήποτε να μην παρασυρθούμε, μπορούμε να την κόψουμε στα δύο από το σπίτι και να μην την κουβαλάμε μαζί μας στο γραφείο. Κι άλλωστε, αν όντως παρασυρόμαστε εύκολα, γιατί να μην παρασυρθούμε και να μην φάμε… δύο μικρές σοκολάτες;

Premium βενζίνη

Πολύ υψηλότερη η τιμή της από την κανονική, αλλά αν κινείστε στην πόλη μ΄ ένα κανονικό αυτοκίνητο διαφορά δεν θα δείτε όσα χιλιόμετρα κι αν κάνετε.

Αν οδηγείτε Φεράρι και ταξιδεύετε πολύ σε εθνικές οδούς, άρα έχετε τη δυνατότητα να αναπτύξετε ταχύτητα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η premium βενζίνη έχει κάποια διαφορά. Οι περισσότεροι, όμως, που επιλέγουν τέτοια βενζίνη δεν τη χρειάζονται καν.
Αντηλιακά με δείκτη προστασίας 100

Υποτίθεται ότι προσφέρουν σούπερ προστασία, γι’ αυτό έχουν και αρκετά μεγαλύτερη τιμή από τα «κανονικά» αντηλιακά με δείκτη προστασίας 30.

Η διαφορά στον αριθμό της προστασίας μα ωθεί να σκεφτούμε ότι με το αντηλιακό με δείκτη προστασίας 100 προστατευόμαστε τρεις φορές καλύτερα (το λιγότερο…) από το «φθηνό». Κι όμως οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα αντηλιακά με δείκτη προστασίας 30 καλύπτουν το δέρμα κατά 97% και αυτά με δείκτη προστασίας 100 κατά 98%. Αξίζει για ένα τοις εκατό παραπάνω τόση διαφορά στην τιμή;
πηγή:flowmagazine.gr/

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/12/12 09:43

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ.ΠΑΡΤΕ ΕΝΑΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΡΙΞΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΨΙΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!! ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΧΙΧΛΕΣ,ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ,ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ 1002 ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΑΙ.ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΔΕΙΑΣΤΕΤΟΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *