ροή ειδήσεων

Διαμαρτύρονται γονείς δημοτικού στη Ρόδο

Ζητούν την πρόσληψη καθηγητών για τη δεύτερη ξένη γλώσσα Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου στον υπουργό Παιδείας και ...
Θρησκευμάτων για την περικοπή της διδασκαλίας της δεύτερης γλώσσας στους μαθητές της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού. Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος, Γρηγόρης Θεοδωρίδης και ο γραμματέας, Ανδρέας Εξαδάκτυλος, αναφέρεται συγκεκριμένα: «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας αναφορικά με τη μη διδασκαλία της Β΄ Ξένης Γλώσσας (Γερμανικής/Γαλλικής) στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Έχοντας ήδη διανύσει σημαντικό μέρος της σχολικής χρονιάς και παρότι οι ανάγκες του Σχολείου μας για εκπαιδευτικούς Γερμανικής/Γαλλικής γλώσσας είναι γνωστές και καταγεγραμμένες εδώ και μήνες στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, δεν έχουν παρουσιαστεί μέχρι και σήμερα 05/12/2012 καθηγητές για να διδάξουν το μάθημα. Αποτέλεσμα της αδιανόητης καθυστέρησης είναι η μη εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μας μονάδας και η εξίσου σημαντική στέρηση των παιδιών μας από το αγαθό της δωρεάν εκμάθησης της δεύτερης ξένης γλώσσας, ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε. Επίσης από την έλλειψη εκπαιδευτικών Γερμανικής/Γαλλικής γλώσσας δημιουργείται άνιση αντιμετώπιση των παιδιών, χωρίζοντας τα σε αυτά που διδάσκονται τη 2η ξένη γλώσσα και σε αυτά που χωρίς δική τους ευθύνη τούς στερείται αυτή η δυνατότητα. Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα, ώστε να καλυφθεί το κενό των εκπαιδευτικών Γερμανικής/Γαλλικής στο Σχολείο μας και να μπορέσει έστω και αργά να ξεκινήσει η διδασκαλία της ξένης γλώσσας που επέλεξαν τα παιδιά μας».
ksipnistere

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/12/12 19:35

    Προς τους "γονείς". Μην ξεχάσετε κύριοι να του υπενθυμίσετε (του υπουργού) ότι πρέπει επίσης να βάλει και τρίτη γλώσσα στο δημοτικό διότι την Ελληνική την διδάσκονται "άριστα" αφού με "μαλάκα" αρχίζει η κάθε πρόταση και με "μαλάκα" τελειώνει "απόδειξη" της "φιλόστοργης" σας έγνοιας προς την παιδεία των τέκνων σας, όπως επίσης τα "εχτρα φροντιστηριακά" μαθήματα που "πληρώνετε" σαν βλάκες, διότι το "άριστο" σύστημα της Ελλάδας σας το επιτρέπει παρόλη την κρίση, καθώς και τα μαθήματα μουσικής, μπαλέτου, κτλ.... κτλ.... τελικά τα παιδιά ποιός θα τα αρωτήσει αν τους αρέσουν όλα αυτά και αν έχουν χρόνο για παιχνίδι? Φυσικά όχι εσείς (γονείς) καθώς θέλετε να αγγελούδια σας να γίνουν δεύτεροι "Αϊνσταϊν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *