ροή ειδήσεων

Το πόρισμα φωτιά για τη λίστα Λαγκάρντ

ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Με πολιτικό σεισμό μοιάζουν οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή του Γ. Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ. Το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων δείχνει...
ότι απεκρύβησαν στοιχεία κρίσιμης σημασίας. Εμπλέκονται και συγγενείς του. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Ευ. Βενιζέλου. Το πράσινο φως για σύσταση προανακριτικής επιτροπής δίνει η πολιτική ηγεσία.

Πόρισμα-βόμβα -ως συμπληρωματική δικογραφία- διαβίβασαν χθες το απόγευμα στη Βουλή οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης που αφήνει εκτεθειμένο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος φέρεται να αφαίρεσε από την αρχική λίστα Λαγκάρντ (που περιείχε 2.059 ονόματα) τρία αρχεία (η δεύτερη λίστα έχει 2.062) που αφορούν ονόματα τα οποία έχουν στενή συγγενική σχέση με τον ίδιο.

Στη συμπληρωματική δικογραφία περιλαμβάνονται αντίγραφα τριών αρχείων που περιέχονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, τα οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνονταν στο αρχικό usb, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο της προκαταρκτικής ποινικής δικογραφίας.

Ειδικότερα τα τρία ονόματα που απαλείφθηκαν από την αρχική λίστα Λαγκάρντ είναι η Ελένη Παπακωνσταντίνου του Μιχαήλ, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης καθώς και ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της κυρίας Μαρίνας Παπακωνσταντίνου η οποία είναι αδελφή της Ελένης.



Η Ελένη και η Μαρίνα Παπακωσταντίνου είναι κόρες του πρώην υπουργού της ΝΔ επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Μ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος έχει αποβιώσει, και ξαδέλφες του Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ οι Σ. Σικιαρίδης και Αν. Ρωσσώνης είναι σύζυγοι των δύο προαναφερθέντων κυριών.

Οπως αναφέρεται στη δικογραφία, από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων προέκυψε ότι στο αντίγραφο της λίστας που παρέδωσαν τις προηγούμενες μέρες οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση αναφέρονται τα ονόματα 2.062 καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, ενώ στο περίφημο «στικάκι» αυτά ήταν 2.059, δηλαδή είχαν αφαιρεθεί τα τρία προαναφερθέντα ονόματα.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά πως, εκτός από το αντίγραφο του ψηφιακού δίσκου (cd) με τα ονόματα των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ, αποστέλλονται και «αντίγραφα τριών αρχείων τα οποία περιέχονται στον ως άνω ψηφιακό δίσκο και δεν περιέχονται στο αρχικό usb το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο της προκαταρκτικής ποινικής δικογραφίας».

Επιπλέον, οι δικαστικές αρχές απέστειλαν στη Βουλή «έξι αντίγραφα εκ του συστήματος TAXIS σχετιζόμενα με τα πρόσωπα των τριών επιπλέον αρχείων, για τα οποία γίνεται λόγος παραπάνω».
ethnos


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *