ροή ειδήσεων

Ένα εκατ. παιδιά θύματα εκφοβισμού στο Facebook!

Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού με θύματα παιδιά, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Μάλιστα σε ένα χρόνο μόνο στο Facebook, σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες, τα ανήλικα θύματα έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο! Επίσης η νέα μόδα του «sexting»... (διακίνηση προσωπικών φωτογραφιών μέσω κινητών τηλεφώνων) αποτελεί νέο κρούσμα εκφοβισμού.

Την έντονη ανησυχία του για την ταχεία εξάπλωση του διαδικτυακού εκφοβισμού και τις αρνητικές συνέπειές του, εξέφρασε με σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Παραθέτοντας στοιχεία πρόσφατης έρευνας, ανέφερε ότι σε ένα χρόνο -μόνο στο Facebook- ένα εκατομμύριο παιδιά υπήρξαν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι η διακίνηση προσωπικών φωτογραφιών μέσω κινητών τηλεφώνων, το λεγόμενο «sexting», έχει εξελιχθεί σε ένα ιδιότυπο «δίκτυο εκφοβισμού» μεταξύ εφήβων, απειλώντας την ψυχική ισορροπία όλο και περισσότερων μαθητών και μαθητριών. Ενώ ο διαδικτυακός εκφοβισμός εμφανίζεται ως νοσηρή μορφή διασκέδασης για τους θύτες, έχει ολέθριες συνέπειες για τα θύματα, που μπορεί να οδηγηθούν ακόμα και στην αυτοκτονία.

«Η ενημέρωση και η συνεχής επαγρύπνηση του οικογενειακού περιβάλλοντος και όλων όσων άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται -γονέων, συμμαθητών και εκπαιδευτικών- είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του νοσηρού αυτού φαινομένου. Η λέξη κλειδί για μία ακόμα φορά είναι η πρόληψη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Ο κ. Κουμουτσάκος στην ερώτησή του ανέφερε το σχετικό πρόγραμμα της ΕΕ «Daphne ΙΙΙ», ενώ σημείωσε: «Με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω τα κράτη μέλη στις δράσεις τους για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το σοβαρό αυτό φαινόμενο».
πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *