ροή ειδήσεων

Έξω τα... "τουβλα" - Επιστρεφει η βάση του 10 στις πανελλήνιες

Επιστρέφει η βάση του δέκα και κόβονται τμήματα .
Ανατροπές για πάνω από 100.000 υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις φέρνει το υπουργείο Παιδείας, καθώς...
από το νέο μηχανογραφικό θα «κοπούν» δεκάδες τμήματα, ενώ επανέρχεται και η βαθμολογική βάση του δέκα. Την ίδια ώρα ορισμένες σχολές δε θα δεχτούν εισακτέους, όπως οι αστυνομικές, ενώ για τις στρατιωτικές σχολές έχει ήδη ανακοινωθεί «ψαλίδι» 30% στις θέσεις των εισακτέων. Σύμφωνα με το Έθνος, το πλαφόν στη βάση εισαγωγής αναμένεται να εκτοξεύσει τις βάσεις σε ορισμένες σχολές κατά χιλιάδες μόρια. Η διαδικασία για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν μέχρι το Φεβρουάριο τα τμήματα που θα συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό, ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/1/13 00:31

    ΩΡΑ ΗΤΑΝ!!!ΤΟΥΒΛΑ -ΤΟΥΒΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/1/13 01:47

      ναι..ναι!! Βέβαια γιατί αν για παράδειγμα ενα παιδί στοχεύει Διοίκηση Επιχειρήσεων των ΤΕΙ Κρήτης είναι τούβλο επειδή θα κοπεί γιατί δεν ανταποκρίθηκε καλά στη φυσική (ή μάλλον συγγνώμη λέγεται εφαρμοσμένη φυσική Γ λυκείου) το οποίο μάθημα όμως δεν υπάρχει σε κανένα απο τα 4 έτη του πανεπιστημίου!! Και απο τη στιγμή που υπάρχουν σχολές με βάση 8 και 9 υπάρχει κάποιος λόγος, ίσως οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΞΕΡΩΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ!! λενε και μπράβο. πηγαινε μια βόλτα στα ελληνικά σχολεία και θα δεις τι γίνεται, το ΑΟΔΕ (Αρχες Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων) ειναι ίσως το χειρότερο και πιο κακογραμμένο βιβλίο που έχω δει ποτε, και τα παιδιά αναγκάζονται να το μαθουν κατα λέξη μέχρι και τη τελεία, α και μάντεψε ενας που παει για φυσικό το μαθαίνει και το δίνει παννελαδικα που δε τον ενδιαφέρει και καθόλου! Χειροκροτήστε τέτοιες κινήσεις γιατι ετσι και αλλιώς τόσα χρόνια το σχολείο ανέβαζαι το επίπεδο μαθησης και ξαφνικα ειναι ολα τα παιδια που δεν κανουν φροντιστηριο σαίνια! ΖΩΑ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ εχετε αγνοια και αποψη μαζι!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/1/13 01:49

      ανέβαζε***

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/1/13 08:50

    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ..ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΠΡΕΠΕΙ...ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ,ΝΑ ΕΛΑΦΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ,ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ??ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ,ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ,ΚΙ ΑΣ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΛΙΓΑ!!ΑΧ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΑΝΕΣ,ΜΗΝ ΤΥΧΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΗΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΙΖΗΤΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ.. ΟΛΟΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ..ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ,ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/1/13 15:58

      Αυτό που λες είναι χαζό τελείως όμως!Για να δουλέψει κάποιος χρειάζεται και ένα πτυχίο. Αυτό που κάνεις εσυ είναι να προωθείς ένα σύστημα που τους θέλει όλους αγράμματους. Υπάρχουν σχολές που καλά κάνουν και έχουν κάτω από 10 γιατί δεν θα γίνουμε όλοι γιατροί και δικηγόροι.Επίσης αυτό θα έπρεπε να είχε ανακοινωθεί πριν ξεκινήσει η προετοιμασία των παιδιών και πριν την έναρξη του σχολικού έτους και όχι να περιμένουμε τον Φεβρουάριο για να μάθουμε τελικά τι θα γίνει. Εσυ όμως τόσα ξέρεις και τα λες από πάνω. Ντροπή σου!

      Διαγραφή
  3. Για να εισαχθεί συνεπώς η βάση του 10 στις εισαγωγικές εξετάσεις, θα πρέπει αυτές να αλλάξουν μορφή και από γενικός διαγωνισμός με γνωστό εκ των προτέρων αριθμό εισαγομένων, να γίνουν διαπιστωτικές της γνώσης των υποψηφίων. Που σημαίνει ξεχωριστές εξετάσεις με στοχευμένα θέματα ανά γνωστικό αντικείμενο και ανά σχολή. Που σημαίνει δηλαδή ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις πρέπει να γίνονται από τα ίδια τα πανεπιστήμια και όχι από το υπουργείο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, είναι πιο τίμιο να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων στις χαμηλόβαθμες σχολές, παρά να ισχύουν αποκλεισμοί με τεχνητούς τρόπους, επειδή οι εξεταζόμενοι δεν ανταποκρίθηκαν σε θέματα άλλων, υψηλόβαθμων σχολών με άσχετη επιστημονική κατεύθυνση και αντικείμενο. Η επίτευξη της αξιοκρατίας είναι μια δύσκολη υπόθεση, που λειτουργεί υπό αυστηρούς κανόνες και προϋποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/1/13 16:04

      Σωστά τα λες. Έτσι είναι το σωστό. Όχι τώρα στα μισά της σχολικής χρονιάς να θυμούνται ότι πρέπει να αλλάξει το σύστημα. Έχει καταντήσει γελοίο το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα, κάθε χρόνο αποφασίζουν να αλλάξουν και από κάτι και αυτό γιατί δεν θέλουν τα παιδιά στα πανεπιστήμια.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος10/1/13 02:16

    isxuei kai gia osous dinoun me 10%??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *