ροή ειδήσεων

Ο Έλληνας "μάγος της απάτης" που... έφαγε σχεδόν 1 δισ. από τις βρετανικές τράπεζες!

Με κατηγορίες για απάτες ύψους 750 εκατ. λιρών εις βάρος δύο τραπεζών, ο 43χρονος επιχειρηματίας έχει γίνει αγαπημένο θέμα των ταμπλόιντ. Ο ίδιος φέρεται να κινείται με την ίδια άνεση από τη Μαλαισία μέχρι τη... Μύκονο!...
Ο πλούσιος γόνος εφοπλιστικής οικογένειας Αχιλλέας Καλλάκης έχει αφήσει το στίγμα του στους κύκλους του Λονδίνου.

Ο Ελληνας με τα πολλά... ονόματα Αχχιλέας-Μιχάλης Καλλάκης ή Στέφανος Κολλάκης, τα οποία...
αλλάζει συχνά-πυκνά τα τελευταία χρόνια, έχει απασχολήσει με το παραπάνω τις δικαστικές Αρχές της Αγγλίας για οικονομικά εγκλήματα και απάτες που φέρεται να έχει διαπράξει.

Μάλιστα, στον βρετανικό Τύπο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο 43χρονος Ελληνας έχει διαπράξει μια σειρά από τις πιο θρασύτατες απάτες που καταγράφηκαν ποτέ στον χώρο του real estate.

Μαζί με τον στενό του φίλο και συνεργάτη Αλεξάντερ Ουίλιαμς, ο οποίος επίσης κυκλοφορεί με μια σειρά από ψευδώνυμα -Μάρτιν Λίβαϊς, Ουίλιαμ Μάρτιν και Ολιβερ Μάρτιν- κατάφερνε να αποσπά από τις τράπεζες μεγάλα ποσά για να αγοράζει ακίνητα σε ακριβές γειτονιές του Λονδίνου προσκομίζοντας πλαστές εγγυήσεις.

Αυτές τις ημέρες ο Ελληνας μεγιστάνας και ο φίλος του δικάζονται στο κακουργιοδικείο του Σάουθγορκ με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και για οικονομικές απάτες σε βάρος των τραπεζών Bank of Scotland και Allied Irish Bank ύψους 750 εκατ. λιρών (περίπου 922 εκατ. ευρώ).

Στη δίκη που ξεκίνησε την Τετάρτη, ο Καλλάκης αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Ο Ουίλιαμς, επίσης 43 ετών, χαρακτηρίστηκε στο δικαστήριο "ευέλικτος" και "παραγωγικός".

Σύμφωνα με τον συνήγορο της πολιτικής αγωγής, Βίκτορ Τεμπλ, οι τράπεζες δάνειζαν στον κατηγορούμενο ποσά μεγαλύτερα απ' όσα θα δικαιούνταν υπό κανονικές συνθήκες και αυτό γιατί τους προσκόμιζε πλαστά έγγραφα για την εξασφάλιση των δανείων.


Η μετατροπή

Εάν οι τράπεζες γνώριζαν την πραγματική κατάσταση δεν θα του έδιναν χρήματα. Ενα από τα δάνεια που πήρε ο Καλλάκης από την Bank of Scotland ήταν για να μετατρέψει ένα φεριμπότ σε κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας. Η μετατροπή δεν έγινε ποτέ...

Η περιπέτεια του Καλλάκη ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Τότε άρχισε η κατάρρευση της αυτοκρατορίας που είχε δημιουργήσει στον τομέα του real estate, όταν κατασχέθηκαν αρκετά κτίρια ιδιοκτησίας του αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος είχε πραγματοποιήσει έφοδο σε δύο γραφεία και δύο σπίτια που συνδέονταν με τον Καλλάκη στο Λονδίνο.

Οι έρευνες αποσκοπούσαν στο να αποσαφηνιστεί η παρουσίαση ψευδών στοιχείων προς τις τράπεζες από εταιρείες συμφερόντων του Καλλάκη. Στο μικροσκόπιο μπήκαν η διάρκεια και το κόστος εκμίσθωσης των ακινήτων του, παράμετροι που τον βοήθησαν στην εξασφάλιση μεγαλύτερων δανείων.

Μεταξύ των φερόμενων ενοίκων στις εγκαταστάσεις του Καλλάκη περιλαμβάνονταν η εφημερίδα "Ντέιλι Τέλεγκραφ", η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, το υπ. Υγείας, καθώς και η Υπηρεσία Μετανάστευσης του υπ. Εσωτερικών.

Δυστυχώς για εκείνον, οι έρευνες του χάλασαν τα σχέδια. Ετσι, δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει το φιλόδοξο πρότζεκτ της κατασκευής του ακριβότερου ρετιρέ στον κόσμο, στην κεντρική πλατεία Σεντ Τζέιμς του Λονδίνου.

Λάτρης του "νησιού των ανέμων"
Δώρισε 50.000 ευρώ και αγόρασε βίλα
Γνωστος για την αγάπη του στη Μύκονο, ο Αχιλέας Καλλάκης αποφάσισε το 2008 να δωρίσει το ποσό των 50.000 ευρώ στο Κέντρο Υγείας του νησιού με σκοπό την υποστήριξη της λειτουργίας του Κέντρου και την κάλυψη άμεσων αναγκών του.

Ο Δήμος ανταπέ-δωσε την ευγενική χορηγία του 43χρονου επιχειρηματία με ειδικό έπαινο και μετάλλιο, τα οποία του παρέδωσε ο τότε δήμαρχος, Χρήστος Βερώνης. Να σημειωθεί ότι οι δεσμοί του Αχιλλέα Καλλάκη με το "Νησί των Ανέμων" ήταν ανέκαθεν ισχυροί. Ο ίδιος ταξιδεύει εκεί τακτικά, τις περισσότερες φορές με το κότερό του. Μάλιστα, την ίδια χρονιά της δωρεάς, το 2008, αγόρασε και βίλα στην περιοχή Αλογόμανδρα, όπου φέρεται να έχει φιλοξενήσει πολλές προσωπικότητες.

Πηγές του νησιού αναφέρουν ότι στον μακρύ κατάλογο των διάσημων καλεσμένων συγκαταλέγονται ο πρίγκιπας Αλβέρτος, ο αδελφός του πρίγκιπα Καρόλου, Εντουαρντ, ο πρωθυπουργός του Σαν Μαρίνο και ο υπουργός του κράτους του Μονακό, θέση που ισοδυναμεί με το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Βίος και πολιτεία

Η φιλία με τον πρίγκιπα Αλβέρτο και οι κορυφαίες επιδόσεις στο πόκερ

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως ο 43χρονος μεγιστάνας είχε δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα εταιρειών στην Αθήνα, στο Χονγκ Κονγκ και στις ΗΠΑ μέσω των οποίων αποσπούσε εγγυητικές επιστολές.

Μία από τις επιστολές αυτές που είχε προσκομίσει στις τράπεζες βεβαίωνε ότι η οικογενειακή του περιουσία ήταν 410 εκατ. λίρες και η συμμετοχή του σε εφοπλιστικά κεφάλαια έφτανε τα 780 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετά χρόνια πριν ο Καλλάκης καταδικάστηκε μαζί με τον Ουίλιαμς επειδή πουλούσε πλαστούς τίτλους ευγενείας (σερ, λόρδων, βαρόνων) σε ανύποπτους Αμερικανούς έναντι εξωφρενικών ποσών, καθώς και για πώληση πλαστών διαβατηρίων Χονγκ Κονγκ.

Οι ελιτιστικές παρέες του δεν άφηναν περιθώρια στους κακεντρεχείς για να αμφισβητήσουν τις καταβολές του Καλλάκη. Στα σικ στέκια ήταν γνωστή η στενή σχέση του με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, στο ίδρυμα του οποίου είναι μέλος.

Υψηλές διασυνδέσεις

Μαζί άλλωστε έχουν επισκεφθεί και το υπερπολυτελές θέρετρο "Royal Mulu", του ζάπλουτου κυβερνήτη της επαρχίας Σαραβάκ στη Μαλαισία, ως επίσημοι καλεσμένοι και παρά την αρνητική δημοσιότητα της δίκης του, στην ιστοσελίδα του θέρετρου υπάρχουν ακόμη τα σχόλιά του. Χαρακτηριστικά, ο Καλλάκης αναφέρει: "Υπέροχο ξενοδοχείο, υπέροχο προσωπικό, υπέροχη παρέα".

Ο Καλλάκης δεν συναναστρέφεται τους ομογενείς που ζουν στο Λονδίνο, ενώ το όνομά του δεν υπάρχει στις λίστες του Συνδέσμου Εφοπλιστών. Ωστόσο είναι σχεδόν διάσημος στους κόλπους μια άλλης κοινωνικής "τάξης", η οποία σχετίζεται εξίσου με το χρήμα.

Ο Καλλάκης θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες πόκερ παγκοσμίως, μάλιστα, το προφίλ του φιγουράρει σε πολλές γνωστές ιστοσελίδες για τον τζόγο. Σε μία από αυτές ο Καλλάκης αναφέρει τα χόμπι του: Ταξίδια, τένις, ιταλικές σπουδές και τάβλι.

Από τα τουρνουά πόκερ στα οποία έχει πάρει μέρος φέρεται να έχει κερδίσει συνολικά 350.000 δολάρια.

ΜΑΤΙΝΑ ΔΕΜΕΛΗ
ΕΘΝΟΣ


Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *