ροή ειδήσεων

2013: Η εφορία θα "χτυπήσει"... 13 φορές

Φορτωμένος με 13 φορολογικές αλλαγές -οι οποίες στη συντριπτική τους πλειονότητα παίρνουν παρά δίνουν- έρχεται ο... νέος χρόνος για 8,5 εκατ. φορολογούμενους.

Η πρώτη κρυάδα θα φανεί στην καταβολή μισθών και συντάξεων τον Ιανουάριο, οπότε τίθεται σε ισχύ η νέα μηνιαία παρακράτηση φόρου, η οποία είναι ευνοϊκή μόνο για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα και δεν έχουν παιδιά.

Το καλό νέο είναι ότι το 2013 η εφορία απαιτεί μόνο μία και όχι δύο, όπως πέρυσι, έκτακτη εισφορά, η οποία παρακρατείται από τον μισθό ή τη σύνταξη και επομένως τα εκκαθαριστικά θα είναι κάπως καλύτερα.

Από την άλλη πλευρά, δεν θα λείψουν και οι εκπλήξεις. Το υπουργείο Οικονομικών ακόμα μελετά τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που θα αντικαταστήσει από το 2013 το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, αλλά και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ενώ μένει να αποδειχθεί στην πράξη αν το 2013 θα υλοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση, που έμεινε στα χαρτιά τα δύο προηγούμενα χρόνια, για εξομοίωση των αντικειμενικών τιμών ακινήτων με τις αγοραίες.

Το «ευτύχημα» είναι ότι μετά από δύο αναβολές η πτώση των αγοραίων τιμών είναι τέτοιου μεγέθους ώστε στις περισσότερες περιπτώσεις να προκύπτουν μειώσεις αντικειμενικών, παρά αυξήσεις.
almyrosinfo.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *