επικαιρότητα

Με συνελεστή πρόσθετου φόρου 22% θα τιμωρούνται όσοι έχουν λιγότερες αποδείξεις

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα της Πέμπτης η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το φορολογικό νομοσχέδιο, στην οποία συμμετείχαν...
ο υπουργός Γ.Στουρνάρας, ο υφυπουργός Γ.Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χ.Θεοχάρης και ο σύμβουλος του κ. Στουρνάρα σε θέματα φορολογίας Ν.Καραβίτης.

Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου που μετείχε στη σύσκεψη δήλωσε πως συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες του φορολογικού και ότι ο ο κ. Στουρνάρας έδωσε εντολή για ένα σύστημα για τις αποδείξεις, με ποινή φόρου 22% για όλους όσους δεν μαζέψουν τις αποδείξεις που απαιτούνται για το 2013.

«Το πέναλτι για όσους δεν μαζεύουν αποδείξεις θα είναι απλό» ανέφερε το στέλεχοςτου οικονομικού επιτελείου, υπονοώντας ότι στις προθέσεις του υπουργείου δεν βρίσκεται πια η επιβολή ποινών «τριών ταχυτήτων», ανάλογα με το εισόδημα του φορολογουμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νεο σύστημα θα λειτουργεί ως εξής: για το 2013 οι μισθοσυντήρητοι θα κληθούν να προσκομίσουν αποδείξεις που θα καλύπτουν το 25% του δηλωθέντος εισοδήματος της χρονιάς. Η υποχρέωση δεν αφορά ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

Η «ποινή φόρου» για τους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν θα κλιμακώνεται από 10% ως 22%, αλλά θα επιβάλλεται ενιαία και θα είναι -όπως όλα δείχνουν- 22% για όλους, επί του ποσού των αποδείξεων που τους λείπουν, αν και όφειλαν να συγκεντρώσουν.

Την ίδια υποχρέωση και ποινή θα έχουν και όσοι δηλώνουν πολύ υψηλά εισοδήματα. Αν και δεν θα έχουν την έκπτωση φόρου που εξαντλείται στα εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ το χρόνο, θα υποχρεούνται να συλλέξουν αποδείξεις ύψους 25.000 ευρώ (δηλ. 25% των 42.000 ευρώ), αλλιώς θα πληρώνουν και αυτοί το «πέναλτι» με την εκκαθάριση του φόρου το 2014.
opinionpost


Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: θέλω να ρωτήσω πως στην Ρόδο των 100 χιλ κατοικων τοπικό σάιτ εχει 1 εκατομ επισκέπτες το μήνα;;;
δηλ μπήκαν όλοι και το 10% της ελλαδας;;;

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά