ροή ειδήσεων

Φως στο τούνελ για τη θεραπεία του AIDS; Τι έδειξε διεθνής έρευνα

Η είδηση έρχεται από την Αυστραλία και σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, επιστήμονες θεωρούν ότι βρίσκονται πολύ κοντά, στο να νικήσουν τον ιό του AIDS, και μάλιστα...

με έναν θεωρητικά, πολύ απλό τρόπο. Διαβάστε τι ακριβώς κατάφερε μια ομάδα ιατρών Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ερευνητικής Ιατρικής του Queensland, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντέιβιντ Χάριτς, υποστηρίζουν ότι ύστερα από χρόνια μελετών του ιού του AIDS, διαπίστωσαν πως για αναπτυχθεί και να πολλαπλασιαστεί ο ιός χρειάζεται μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη. Οι ερευνητές πήραν την πρωτεΐνη αυτή, την απομόνωσαν και την τροποποίησαν γενετικά (την μετάλλαξαν) και στη συνέχεια την εμφύτευσαν πάλι σε στέλεχος του ιού. Όμως μετά την μετάλλαξη της η πρωτεΐνη, αντί να βοηθάει στον πολλαπλασιασμό του ιού, σταματά την αναπαραγωγή του.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Human Gene Therapy», και όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, “με τον τρόπο που εργαστήκαμε και όπως χρησιμοποιήσαμε την πρωτεΐνη, δεν θεραπεύουμε την μόλυνση από τον ιό HIV, αλλά μπορούμε να τερματίσουμε την ασθένεια.”

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν είναι επιφυλακτική απλά θεωρεί ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες και πειράματα πάνω στην μελέτη των Αυστραλιανών επιστημόνων. Θεωρητικά και εν δυνάμει θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα πρώτο σημαντικό βήμα στο να νικηθεί η ασθένεια.
Πηγή; iatropedia.com


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *