ροή ειδήσεων

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Έρευνα του ΣΔΟΕ για τη γερμανική εταιρεία φαρμάκων Bayer

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκονται καταγγελίες για υπόθεση διαφθοράς και υπερτιμολογήσεων φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων της γερμανικής Bayer...

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου.

Ο βουλευτής αναφέρει ότι οι γερμανικές αρχές ερευνούν μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στην οποία πρωταγωνίστησαν στελέχη της εταιρείας φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων Bayer και, ακόμη, πως μια από τις πτυχές της υπόθεσης αυτής είναι οι υπερτιμολογήσεις. Μάλιστα, ο βουλευτής αναφέρεται σε περίπτωση αντικαρκινικού φαρμάκου, το οποίο αν και κοστολογήθηκε από τον «Δημόκριτο» στα 572 ευρώ ανά κυτίο, διατέθηκε στην αγορά με επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων για τουλάχιστον 3.500 ευρώ ανά κυτίο.

Στην απάντησή του, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι κύριο έργο του ΣΔΟΕ, εκτός των άλλων, είναι η αποκάλυψη και η καταπολέμηση εστιών οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης φοροδιαφυγής, καθώς και ο έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων. Ενημερώνει, επίσης, ότι το ΣΔΟΕ έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες όσον αφορά τα αναφερόμενα από τον βουλευτή, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *