ροή ειδήσεων

Πέτρος Δούκας: Δωρεάν εργασία για όλους τους ανέργους

Πρόγραμμα… δωρεάν εργασίας για όλους τους ανέργους προτείνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, παρουσιάζοντας ένα μανιφέστο... προτάσεων για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Όπως γράφει ο κ.Δούκας όλοι οι άνεργοι θα πρέπει να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία.

«Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός. Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για τρεις μήνες χωρίς επιβάρυνση (για τις επιχειρήσεις, κλπ).

»Ακόμα και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι πρωτοετείς και δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι πέντε βδομάδες σε αντίστοιχες εργασίες για να αποκτήσουν κάποια στοιχειώδη εργασιακή εμπειρία» γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών τονίζει ότι οι επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώνουν επιπλέον υπαλλήλους, ενώ από την άλλη πλευρά οι άνεργοι με την εθελοντική εργασία θα «ξετριφτούν», θα «μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή«, θα «έρθουν σε επαφή με τους αυριανούς εργοδότες».

«Παράλληλα, θα βγει και κάποιο επωφελές έργο για την χώρα, τώρα που υπάρχει ανάγκη! Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και πραγματική ζήτηση για περισσότερο έργο (και περισσότερες πραγματικές και κανονικά αμειβόμενες θέσεις εργασίας)» αναφέρει.
Από in.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/1/13 15:31

    το θεμα βρε λακαμα ειναι να αποκτεισουν εργασιακη εμπειρια οταν οι περισσοτεροι δουλευαν κι απολυθηκαν λογο κρισης;; το θεμα ειναι οι ανεργοι να απασχοληθουν και να βρουν ενα μεροκαματο γιαν α ζησουν κι οχι να κανουν δουλειες τσαπα για τον οποιοδηποτε μαγαζατορα! δηλαδη στρατος κι εδω; που πηγαινες με διαταγη και εκανες τον δουλο του καθε καραβανα με τον φοβο της καμπανας;; ρε με τις εχουμε μπλεξει...

    ρε μεγαλε να σου δωσω εγω μια αλλη λυση;; να μην πληρονωνται καθολου οι βουλευτες και οι υπουργοι! κανουν εργο για το καλο του εθνους γι αυτο τον σκοπο δεν υποτιθεται οτι πολιτευεστε;; ο βουλευτης μου παιρνει 8000 ευρω το μηνα! αρα παμε κοντα στα 100.000 ευρω το χρονο.. επι 300 που ειστε μεσα.. και δεν υπολογιζω ουτε τους υπουργικους μισθους... ουτε τις επιτροπες.. ουτε τους μισθους που παιρνουν οι πρωην βουλευτες για 2 χρονια εςπειδη δεν βγηκαν στις τελευταιες εκλογες.. και πολλα αλλα...

    μονο με τα "βασικο" σας.. ειστε ενα βαρος στα κρατικα ταμεια τις ταξης των 30.000.000 ευρω το χρονο!!! περνετε χρηματα κι απο τις δουλειες σας και οτι εχετε με σπιτια και μαγαζια... ενω οι αλλοι δεν εχουν ρε να φανε!!!

    για μοιραστε τα φραγκα αυτα στους ανεργους!

    κι αν αναρωτηθεις.. μα να ειμαι απληρωτος.. παρτε 1000 ευρω μισθο (ναι ειμαι χουβαρντας!)... κατεβαστε στα τσιρακια σας τους υπαλληλους της βουλης που παιρνουν 16 μισθους το χρονο.. (και τι μισθους.... !!!) στο βασικο και σε αυτους.. κι αν δεν τους αρεσει να μας χαιρετησουν... και να πανε αλλοι να δουλεψουν.... και να δεις πως θα αλλαξουν τα πραγματα σιγα σιγα...

    και παλι αν πεις.. μα εχω εξοδα και υπαλληλους.. και γραφεια.. φιλε.. να παιρνουν ολοι το ιδιο.. και το να εχεις ολα αυτα ειναι προβλημα σου! μην τα εχεις! γραφειο σου δινει η βουλη εντος! και στον τοπο σου το ειχες και απο πριν... κι αν αναρωτιεσαι για τους υπαλληλους..μιας και σε βοηθανε..να ειναι εθελοντες αμισθοι... και να το κανουν στον ελευθερο τους χρονο.. ή να παιρνουν τον βασικο! απλα πραγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/1/13 16:05

    KALA AYTON TO MALAKA TON EIXAME YPOYRGO??????? MHPVS ME THS MALAKIES POY ELEGE EPATHE O EBERT EGKEFALIKO<???
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ????
    ΡΕ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΠΑΛΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΟΥ ΣΤΟ GOLF THS ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΦΟΥΦΛΙ Ε ΦΟΥΦΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/1/13 16:16

    re de gamistee karakolia paskoi kai neodimokrates mazi PRODOTES !?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/1/13 16:59

    ΠΕΤΡΟ ,
    ΄ΟΤΑΝ ΚΛΑΝΕΙΣ , ΣΒΗΝΕΙ Η ΛΑΜΠΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οταν ο θεος μοιραζε μυαλα ο πετρακης κραταγε ομπρελα. ομπρελα κρατουσαν και οσοι τον ψηφησαν τον βατοπεδινο μιζαδορο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/1/13 19:37

    OYAOUUUUU. PETRAKH,THA PAME MAZI NA MAZEPSOUME ELIES?THA FEREIS KAI KOLATSIO MAZI SOU?
    OUAOUUUUUUUU.ERXOMAI MAZI SOU PETRAKH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πω,πω,ρε παιδια τι μυαλα μας κυβερνανε. σοβιετοκαπιταλιστικες αποψεις εχει.τυχεροι ελληνες ανεργοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/1/13 20:54

    ειμαι ο 3:31.... το ξαναδιαβαζω και νευριαζω ακομα ποιο πολυ...

    πως φαινεται το ατομο που δεν εχει δουλεψει ποτε στην ζωη του... και δεν λεω να ηταν στο μαγαζι ή την εταιρια του μπαμπα...

    αν ειχε δουλεψει... θα ηξερε οτι δεν δουλευεις απ οχομπυ ή γιατι βαριεσαι... αλλα γιαν α βγαλεις τα προς το ζειν!! Πετρακη..!!! για να βγαλουμε κανενα φραγκο δουλευουμε ρεεεε!!! αλλιως θα πεθανουμε απο την πεινα!!! αν ηταν για να μην βαριετε ο ανθρωπος να δουλευει.. θα βλεπαμε τουε πλουσιους και τους πολιτικους με πηλοφορια στα χερια... να μαζευουν τις ελλιες κτλ..

    Η δουλεια κανει την προκοπη.. φτανει να πληρωνεσαι.. αλλιως δεν λεγετε δουλειά αλλα δουλεία! δουλοι δεν ειμαστε να παιρνουμε διαταγες για να κανουμε δουλειες σε εσας και τους κολλητους σας.. δωρεαν! μονο αμα γουσταρουμε εμεις να το κανουμε θα το κανουμε σε σε οποιον εμεις θελουμε...!

    μην παιζεις με τους τονους στην νοημοσυνη μας... μας σκοτωνεται κοινωνικα καθημερινα.. θα μας αποτελειωσετε και με αυτο;; μας παιρνετε τις περιουσιες μας.. τωρα με αυτα εχετε σκοπο να κανετε και το ειναι μας κτημα σας; δεν θα μας αφαιρεσεται και την ανθρωπινη υποσταση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/1/13 01:26

    Συμφωνώ με τον Πέτρο απόλυτα και προσθέτω
    1. Οι ανεργοι να τρώνε δύο βουρδουλιές πρίν ξεκινήσουν την δουλειά και δέκα μετά το τέλος αυτής 18 ώρες μετά για να σκληραγωγηθούν και να είναι εκπεδευμένοι να δουλέψουν στους επίδοξους εργοδότες τους
    2. Οι άνεργες να τρωνε δύο πρίν και δύο μετά......
    3. Να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάληλοι και να παραμείνουν στη δουλειά τους αμισθή για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη του έθνους

    Μα τι πίνουν εκεί στο υπουργείο οικονομικών?????????? Μαζέψτε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *