ροή ειδήσεων

Κ. Λαγκάρντ: Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα αν δεν γίνουν αλλαγές!

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και πάταξη της φοροδιαφυγής ήταν το μήνυμα της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά… Η επικεφαλής του ΔΝΤ επισήμανε ότι δεν θα χρειαστούν άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα αν γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές και αν πέσουν οι τιμές.

Ωστόσο, αν δεν γίνουν οι αλλαγές, αν τα κλειστά επαγγέλματα διατηρήσουν τα προνόμιά τους και τα προσκόμματα στην ανάπτυξη διατηρηθούν, τότε θα πρέπει να αντιμετωπισθούν δημοσιονομικά, δήλωσε.

Επικεντρώνοντας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι το ΔΝΤ θεωρεί σημαντικό να διαπιστώσει ότι λειτουργεί το φορολογικό σύστημα, ότι είναι ισχυρό για να την καταπολεμήσει και να μαζέψει έσοδα.

Αναφερόμενη στη «λίστα Λαγκάρντ», είπε ότι έδωσε τη λίστα στον ομόλογό της, τότε, υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν της ζήτησε να τον βοηθήσει με τα έσοδα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει περαιτέρω την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σημειώνεται πως Τετάρτη το ΔΝΤ άναψε το «πράσινο φως» για τη χορήγηση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ, έπειτα από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου, «το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ολοκλήρωσε σήμερα την πρώτη και τη δεύτερη επισκόπηση-αξιολόγηση της οικονομικής επίδοσης της Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος που στηρίζεται από μια διευθέτηση ενός τετραετούς Διευρυμένου Χρηματοδοτικού Μηχανισμού (ΔΧΜ) για τη χώρα».

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *