ροή ειδήσεων

Ρόδος: Συμβασιούχοι χωρίς προσλήψεις στην καθαριότητα!

Στραβά ξεκίνησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιάννης Περδίκης τη θητεία του, αφού σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχει ήδη προχωρήσει σε... προσλήψεις συμβασιούχων, χωρίς όμως να ακολουθηθούν οι σύννομες διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Περδίκης εδώ και περίπου μια εβδομάδα προχώρησε ατύπως στην πρόσληψη συμβασιούχων, οι οποίοι έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα, χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα επισήμως η πρόσληψή τους από τον δήμο Ρόδου.
Το ερώτημα που γεννάται αν ευσταθούν οι πληροφορίες, είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που σημειωθεί εργατικό ατύχημα, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν υπάρχουν στις επίσημες καταστάσεις και μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο δήμος θα βρεθεί ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος.
Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι, αν κι έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται κανονικά, δεν έχουν πάρει σαφή απάντηση για το πότε θα γίνει η επίσημη πρόσληψή τους από τον δήμο Ρόδου. Φαίνεται πάντως πως ο αντιδήμαρχος καθαριότητας που ανέλαβε και την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν να εργάζονται, τους ενημέρωσε, πως η πρόσληψη θα γίνει έπειτα από περίπου δύο μήνες χωρίς προφανώς να συνυπολογίσει πως πρόκειται για ένα μεγάλο ρίσκο τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη δημοτική αρχή.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιάννης Περδίκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, είχε δεσμευτεί πως θα υπάρχουν ορατά αποτελέσματα στην καθαριότητα του νησιού μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός. Προκειμένου λοιπόν να μην φανεί ανακόλουθος, ενδεχομένως να επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να επισπεύσει τις διαδικασίες καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και το έργο που θα πρέπει να παρουσιάσει δεν είναι τόσο εύκολο όσο αρχικά είχε υπολογίσει.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει δυσαρέσκεια για την απόφαση του αντιδημάρχου καθαριότητας να αφήσει ανασφάλιστους τους συμβασιούχους, έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, διότι πρόκειται για εργαζόμενους που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους εκτελώντας βαριές εργασίες και θα έπρεπε να είναι καλυμμένοι ασφαλιστικά από την πρώτη κιόλας ημέρα.
Πάντως πέρα από τις προσλήψεις που έγιναν, έστω και ατύπως, έχει δοθεί εντολή από τον κ. Περδίκη να επιδιορθωθούν και κάποια απορριμματοφόρα ώστε να ενισχυθεί ο στόλος της καθαριότητας προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των υπαλλήλων συνολικά.
proodos.net


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/1/13 21:17

    τα ιδια εκανε και στο ακταιον το αρχιλαμογιο που τον εκαναν και αντιδημαρχο..ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/1/13 21:44

    ΠΕΡΔΙΚΑ ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/1/13 22:17

    Αλήθεια, Το ΙΚΑ, η Επιθεώρηση Εργασίας, Τα σωματεία τι κάνουν????????? Ο επίτροπος θα δεχθεί να πληρωθούν χωρίς πρόσληψη? Βέβαια ο Δήμος Ροδίων δεν είναι και η πρώτη δα φορά που παρανομεί κατάφορα. Από πληρωμές κάτω από το τραπέζι με τεράστια φορο- & εισφοροδιαφυγή μέχρι και εικονικές απολύσεις για να εισπράτουν την ανεργία τους οι εργαζόμενοι και να δουλεύουν ταυτόχρονα..... αυτή είναι η Ελλάδα που έφτιαξαν αυτοί που ήταν αλλά και που είναι ακόμα και σήμερα στον Δήμο. Ορφανίδης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/1/13 06:16

    Με τις ευλοιες του ΑΣΕΠ τα εκανε,η μηπως οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/1/13 07:00

    ευλογιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/1/13 15:50

    ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *