ροή ειδήσεων

Αδιασταύρωτη ενημέρωση στο βωμό της θεαματικότητας... Περί ''σκοπευτικού κέντρου'' στο Γεννάδι.

Όταν τα μπλογκς δεν έχουν θέματα να δημοσιεύσουν και δημιουργούν μύθους...
Η αφορμή που γράφεται αυτό το άρθρο είναι μια αδιασταύρωτη, πρόχειρη και ανεπαρκώς ενημερωμένη δημοσίευση στο...

Verena.gr με τον βαρύγδουπο τίτλο '' Δεκάδες κάλυκες από φυσίγγια κυνηγετικού όπλου στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Γενναδίου! Μπορεί κάποιος αρμόδιος μας δώσει εξηγήσεις''.

Ούτε λίγο ούτε πολύ το εν λόγω άρθρο λέει πως κάτοικοι του Γενναδίου έκαναν το σχολείο (γυμνάσιο-λύκειο) του χωριού σκοπευτικό κέντρο παρουσιάζοντας μάλιστα δύο φωτογραφίες που δείχνουν κάλυκες από σφαίρες στον προαύλιο χώρο.

Από τα συμφραζόμενα θεωρούμε πως ο ανώνυμος συγγραφέας του άρθρου αυτού πίστεψε πραγματικά πως κάποιοι άνθρωποι στο Γεννάδι μαζεύονται στο σχολείο και μη έχοντας άλλη δουλειά να κάνουν πετάνε πιατάκια στον αέρα και τα πυροβολούν. Τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει η φράση ''ο προαύλιος χώρος του Γυμνασίου-Λυκείου Γενναδίου έχει μετατραπεί ...σε σκοπευτικό κέντρο!''.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι την ίδια ημέρα αν κάποιος έκανε βόλτα στο χωριό θα έβλεπε κι άλλους κάλυκες από σφαίρες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι Γενναδενοί τρελάθηκαν και ''έπαιζαν'' πόλεμο μέσα στο χωριό.

Είναι έθιμο, όχι μόνο στο Γεννάδι, αλλά και σε άλλα χωριά στη Νότια Ρόδο, την ώρα που αλλάζει ο χρόνος να ρίχνονται ντουφεκιές στον αέρα και με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι να υποδέχονται το νέο έτος. Την ίδια στιγμή στο Γεννάδι έλαμψαν τον ουρανό και δεκάδες πυροτεχνήματα (τα οποία ναι ήταν πυροτεχνήματα και όχι πυραύλοι εδάφους αέρος ενάντια σε διερχόμενα ufo's).

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε το εθιμικό δίκαιο και τη δυναμική του. Διαβάζοντας στο Βικιπαίδεια μαθαίνουμε πως '' Το εθιμικό δίκαιο αποτελείται από κανόνες που αφ' ενός μεν ισχύουν, χωρίς να έχουν τεθεί υποχρεωτικά από την Πολιτεία, αλλά έχουν διαμορφωθεί και επιβληθεί μετά από μακροχρόνια, αδιάκοπη και ομοιόμορφη εφαρμογή από τον ίδιο τον λαό ενός γεωγραφικού τόπου ή χώρας με την προϋπόθεση της απόδοσης σ΄ αυτούς ενσυνείδητης δεσμευτικής ισχύος. Θα πρέπει δηλαδή οι κανόνες αυτοί να εφαρμόζονται επί μακρό χρόνο με "συνείδηση δικαίου" (opinio iuris), υπό την αντίληψη ότι είναιδεσμευτικοί.''
Τονίζουμε δύο φορές τον όρο ''Δέσμευσης''.

Έχουμε λοιπόν δύο περιπτώσεις.

1. Ή το άρθρο δημοσιεύθηκε μη γνωρίζοντας οι υπεύθυνοι ότι ήταν λάθος και ανεπαρκώς διασταυρωμένο στιγματίζοντας έτσι μια τοπική κοινωνία γεγονός που δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζει ένα ιστολόγιο. Σημειωτέον ότι κόντρα στην ανυπαρξία της πολιτείας και την πλήρη αδιαφορία για τα χωριά μας το Γεννάδι προσπαθεί μόνο, μέσω του πολιτιστικού του συλλόγου, να σταθεί όρθιο και να δημιουργεί. Παρόλαυτα κάποιοι αντί να δουν αυτή την προσπάθεια θέλησαν να στρεβλώσουν την εικόνα και να εμφανίσουν τους κάλυκες ενός ανύπαρκτου ''σκοπευτικού κέντρου''.

Ή 2 ο συγγραφέας του άρθρου είναι κατά των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου μας, κάτι που φυσικά έρχεται ενάντια στο ελληνικό και διεθνές εθιμικό δίκαιο.

Κλείνοντας να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στους κατοίκους του Γενναδίου και τον πολιτιστικό σύλλογο '' Νικηφόρο Μανδηλαρά'' που με την όρεξη και την φαντασία τους δείχνουν πως τα χωριά μας υπάρχουν και είναι ζωντανά ασχέτως αν το αστικοποιημένο πολιτικό περιβάλον λάμπει δια της απουσίας του.
Παρακάτω ακολουθούν χριστουγεννιάτικες εικόνες από το Γεννάδι....









rodius.blogspot.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *