ροή ειδήσεων

Επιδοτήσεις και στον Τουρισμό...

"Ανοίγει" την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 το πρόγραμμα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, στους τομείς Εμπορίου, Υπηρεσιών, Μεταποίησης και Τουρισμού.
Πρόκειται για πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού... 434 εκ. ευρώ, το οποίο αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας η ΕΥΔ ΕΠΑΕ με φορέα διαχείρισης τον ΕΦΕΠΑΕ, ενώ οι Περιφέρειες θα επιλέξουν τις δραστηριότητες που θα επιδοτηθούν, θα αξιολογήσουν σε δεύτερο βαθμό τις επενδυτικές προτάσεις και θα παρακολουθούν την υλοποίησής τους.
Τα ποσοστά τα επιχορήγησης είναι για τις μικρές και πολύ μικρές κυρίως 50% για τις περισσότερες περιφέρειες , εκτός Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Α. Μακεδονίας και Θράκης όπου είναι 60%. Για τις μεσαίες επιχειρήσεις τα αντίστοιχα ποσοστά επιδότησης μειώνονται κατά 10%.

Το πρόγραμμα αυτό θα είναι "ανοιχτό" για 2 μήνες, ήτοι μέχρι τα μέσα Μαρτίου και από το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί, θα εξαρτηθεί η πιθανότητα παράτασης.
Δικαιούχοι θα είναι υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στους τομείς του εμπορίου, υπηρεσιών, μεταποίησης και τουρισμού με επιλέξιμη δραστηριότητα (ΚΑΔ) όπως αυτή θα προκύψει από την επίσημη προκήρυξη της δράσης κατά περιφέρειες.
Θα δίνεται έμφαση στην καινοτομία και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε Περιφέρειας.
Το νέο στοιχείο θα είναι η ομαδοποίηση από τις ίδιες τις Περιφέρειες των προς επιδότηση επαγγελμάτων σε τρεις κατηγορίες προτεραιότητας: υψηλής, μέσης και χαμηλής προτεραιότητας με ανάλογη αξιολογική και βαθμολογική βαρύτητα.
Οι δαπάνες που θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αφορούν κτιριακές εργασίες, μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό, μηχανογραφικό εξοπλισμό και λογισμικό, συμβουλευτικές υπηρεσίες καθώς και προβολή και προώθηση.
Η διάρκεια ολοκλήρωσης των Επενδυτικών Σχεδίων είναι μέχρι δεκαοκτώ μήνες για την μεταποίηση και τον τουρισμό και δώδεκα μήνες για το εμπόριο και τις υπηρεσίες, με δυνατότητα δίμηνης παράτασης.
Οι επιλέξιμες δαπάνες είναι οι εξής:
- Κτιριακές Εγκαταστάσεις
- Μηχανολογικός Εξοπλισμός
- Εξοπλισμός Πληροφορικής & Λογισμικό
- Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας
- Συστήματα Αυτοματοποίησης
- Προβολή & Προώθηση
- Αμοιβές Συμβούλων, ενώ,

ο προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης μπορεί να είναι:
από 20.000 € μέχρι 100.000 € (Εμπόριο)
από 20.000 € μέχρι 100.000 € (Υπηρεσίες)
από 30.000 € μέχρι 300.000 € (Μεταποίηση)
από 30.000 € μέχρι 300.000 € (Τουρισμός)
Το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται από 40 έως 60% (ανάλογα με την περιοχή υλοποίησης της επένδυσης και το μέγεθος της επιχείρησης).

Η κατανομή του προϋπολογισμού ανά περιφέρεια και ανά υφιστάμενες/νέες-υπο σύσταση επιχειρήσεις έχει ως εξής:

money-tourism.blogspot.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *