ροή ειδήσεων

Τα πιο περίεργα ξενοδοχεία του κόσμου

Σπηλιές, αεροπλάνα, κρουαζιερόπλοια, αρένες ακόμα και φυλακές μετατρέπονται σε ξενοδοχεία και καλούν τους επισκέπτες τους για μια διαφορετική εμπειρία διαμονής!...

Η Trivago μας ξεναγεί σε 10 από τα πιο περίεργα ξενοδοχεία στον κόσμο, από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι και το μακρινό Αμαζόνιο! Γιατί μπορεί τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή να είναι και τα πιο απλά, αλλά κάποιες φορές οι στιγμές απλότητας καλό είναι, να φυλακίζονται κάτω από τα πιο «περίεργα πέπλα»!

Η trivago είναι ένα online meta search που συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 100 διαφορετικά sites κρατήσεων για 600.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. 

1. Malmaison Oxford, Oxford, Ηνωμένο Βασίλειο



Αν και πολλοί λίγοι, θα ονειρευόταν να περάσουν μια νύχτα σε ένα κελί φυλακής, σίγουρα πολλοί περισσότεροι με χαρά θα το έκαναν αν ήξεραν ότι αυτό το κελί φυλακής έχει όλες τις ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. Ο λόγος για το ξενοδοχείο Malmaison Oxford, πρώην Βικτωριανή φυλακή που έχει μετατραπεί σε χλιδάτο μπουτίκ ξενοδοχείο. Τα κελιά έχουν μετατραπεί σε σύγχρονα δωμάτια με plasma τηλεοράσεις, άνετα κρεβάτια και όλες τις ανέσεις. Αυτό που μαγεύει κάθε επισκέπτη είναι ότι η αίσθηση της φυλακής δεν έχει αλλοιωθεί, ενώ την ίδια στιγμή σου δίνει με την πρώτη ματιά την αίσθηση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εστιατόριο του ξενοδοχείου θεωρείται ένα από τα καλύτερα της περιοχής καθώς συνεργάζεται πάντα με διακεκριμένους σεφ. 

2. Jumbo Stay Hostel, Στοκχόλμη, Σουηδία



Για όσους πάντα επιθυμούσαν να ταξιδέψουν business class και δε μπορούσαν, το ξενοδοχείο Jumbo Stay hostel στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, υπόσχεται να τους κάνει να νιώσουν σαν να ταξιδεύουν χωρίς καν να αφήσουν το έδαφος. Αυτό το Boeing 747, που παλαιότερα ανήκε στο πλήρωμα της Pan Am και της Singapore Airlines,βρίσκεται σε ένα διάδρομο του αεροδρομίου της Στοκχόλμης που δε χρησιμοποιείται πλέον. Περιέχει δωμάτια για κάθε βαλάντιο και οι επισκέπτες μπορούν να βρουν από δωμάτια με πολλούς ενοίκους μέχρι πολυτελή σουίτα στο cockpit με πανοραμική θέα του αεροδρομίου. Πολλές από τις λειτουργίες του αεροπλάνου παραμένουν ενεργές όπως οι έξοδοι κινδύνου και τα ταμπλώ στο cockpit. Να σημειωθεί ότι το κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, πρόσβαση στο ίντερντ με Wi- Fi και το μπαρ του ξενοδοχείου προσφέρει επί 24ώρου βάσεως ποτά και σνακ. 

3. Crowne Plaza Indianapolis Downtown Union Station, Ινδιανάπολη, Η.Π.Α



Πόσες φορές δεν έχετε περάσει ώρες περιμένοντας το τρένο σε κάποιο σταθμό; Στην Αμερική οι περισσότεροι σταθμοί τρένων έχουν υποστεί ανακαίνιση αλλά ο σταθμός της Ινδιανάπολης είναι κάτι παραπάνω από ιδιαίτερος. Λειτουργεί κανονικά και την ίδια στιγμή στεγάζει το ξενοδοχείο Crowne Plaza Indianapolis Downtown. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μπορούν να περάσουν τα βράδια τους σε ένα από τα ιστορικότερα κτίρια της πόλης και να κοιμηθούν σε ένα από τα δωμάτια σε μορφή πούλμαν. Οι παροχές δεν σταματούν εδώ καθώς σε κάθε δωμάτιο οι επισκέπτες εχουν μια σειρά ανέσεων που απολαμβάνουν. Επιπλέον το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα και τζακούζι, ενώ το εστιατόριο του ξενοδοχείου με τη γυάλινη οροφή και τη διακόσμηση που παραπέμπει σαφώς σε σιδηροδρομικό σταθμό είναι ιδανική επιλογή για δεξιώσεις γάμου και κοινωνικές εκδηλώσεις. 

4. Igloo Village Kakslauttanen, Lapland, Φιλανδία



Για τους λάτρεις του διαφορετικού η Φιλανδία και το ξενοδοχείο Igloo Village Kakslauttanen, υπόσχεται μέρες και νύχτες άκρως μοναδικές. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ξεχωριστές καμπίνες, παραδοσιακά ιγκλού ή φουτουριστικά ιγκλού φτιαγμένα από γυαλί. Όσοι επισκέπτες επιλέξουν τα παραδοσιακά ιγκλού θα έχουν την ευκαιρία να κοιμηθούν πάνω στο χιόνι και όσοι επιλέξουν τα γυάλινα θα έχουν την πολυτέλεια να παρακολουθούν τον ξάστερο ουρανό στη διάρκεια της νύχτας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το ξενοδοχείο προσφέρει μια σειρά από δραστηριότητες όπως βόλτα με έλκηθρο που το σέρνουν σκυλιά χάσκεϊ και ψάρεμα στις παγωμένες λίμνες της περιοχής. Και όταν η νύχτα πέσει το ice bar του ξενοδοχείου υπόσχεται να ζεστάνει τους ταξιδιώτες με ποτά και κοκτέιλ. 

5. Martin’s Patershof, Mechelen, Βέλγιο



Οι εκκλησίες είναι κτίρια που γαληνεύουν την ψυχή και δίνουν την αίσθηση της ηρεμίας. Το ξενοδοχείο Martin’s Patershof στο Βέλγιο είναι μια πρώην εκκλησία που δίνει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να περάσουν τουλάχιστον μια νύχτα σε ένα από τα ωραιότερα κτίρια του 19ου αιώνα. Ψηλοτάβανο, με ασπίδες και πολύχρωμα παράθυρα, χαρακτηριστικό των καθολικών εκκλησιών υπόσχεται να προσφέρει στιγμές ηρεμίας και αγαλλίασης στους «πιστούς» επισκέπτες του. Τα δωμάτια αν και είναι διακοσμημένα σε μοντέρνο στιλ και με όλες τις ανέσεις, όπως wi-fi θυμίζουν σαφώς την προτέρα κατάσταση του κτιρίου. 

6. The Queen Mary, Καλιφόρνια, Η.Π.Α



Πήρε το όνομα του από τη σύζυγο του βασιλιά Γεώργιου Ε‘ και από το 1937 μέχρι και το 1967 πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Southampton μέχρι τη Νέα Υόρκη. Το πλοίο μετά από 1001 υπεραντλαντικά ταξίδια αποσύρθηκε και μετατράπηκε στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, από ένα χλιδάτο πλοίο σε ένα άκομψο γκρι πλοίο που μετέφερε εφόδια. Πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο και οι επισκέπτες του έχουν την ευκαιρία να περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς σε ένα από τα ιστορικότερα πλοία. Στο ξενοδοχείο οι επισκέπτες θα βρουν από απλά δωμάτια μέχρι πολυτελείς σουίτες. Σε κάθε δωμάτιο ωστόσο οι παροχές είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές, με wi-fi, επίπεδη οθόνη τηλεόρασης plasma και iPad. Να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο θυμίζει πέρα από το εξωτερικό και στο εσωτερικό καράβι, με τα ξύλινα πατώμα και τις μπουκαπόρτες να διατηρούνται. 

7. Cappadocia Cave Suites, Goreme, Τουρκία



Το ξενοδοχείο Cappadocia Cave Suites είναι ένα μοναδικό ξενοδοχείο χτισμένο μέσα σε βράχο, που δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να κοιμηθούν μέσα σε πραγματικό σπήλαιο, κατοικίες από την εποχή των Χετταίων, τη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή περίοδο που μετατράπηκαν σε πολυτελείς σουίτες του 21ου αιώνα. Το ξενοδοχείο συνδυάζει στοιχεία της ιστορίας της περιοχής παντρεμένα αρμονικά με το σύγχρονο πολιτισμό και design. Όποιο δωμάτιο και αν επιλέξει ο επισκέπτης, θα έχει την πολυτέλεια να θαυμάσει τη μαγευτική θέα της κοιλάδας της περιοχής. Όσον αφορά στη διασκόμηση των δωματίων δόθηκε μεγάλη προσοχή ώστε να τιμηθεί δεόντως η μακραίωνη ιστορία του σπηλαίου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι παροχές του ξενοδοχείου είναι αυτές που αρμόζουν σε κατάλυμα πέντε αστέρων. 

8. Luna Salada, Uyuni, Βολιβία



Το ξενοδοχείο Luna Salada είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Χτισμένο στις αλυκές του Uyuni στη Βολιβία, έχει κατασκευαστεί από αλάτι και το σημείο που βρίσκεται είναι ιδανικό για να απολαύσουν οι επισκέπτες τη θέα της περιοχής. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων που προσφέρει μια σειρά ανέσεων και παροχών, ικανές να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο λόμπυ και να απολαύσουν το ποτό τους δίπλα στο τζάκι. Ενώ όσοι αγαπούν τις δραστηριότητες μια μέρα ξενάγησης στις αλυκές θα ικανοποιήσει τις όποιες απαιτήσεις τους. 

9. Quinta Real Zacatecas, Μεξικό



Ένα από τα πιο περίεργα ξενοδοχεία του κόσμου είναι το Quinta Real Zacatecas στο Μεξικό. Χτισμένο γύρω από την αρένα αγώνων του San Pedro η οποία χτίστηκε το 19ο αιώνα και έριξε αυλαία το 1975, υπόσχεται να προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Ο χαρακτήρας της εποχής και της αρένας διατηρούνται, ενώ την ίδια στιγμή γύρω από την αρένα δεσπόζει επιβλητικά ένα πεντάστερο ξενοδοχείο που προσφέρει όλες τις ανέσεις. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το δείπνο τους κάτω από τα αστέρια και μέσα στο χώρο της αρένας. Το ραντεβού με την ιστορία και τις γεύσεις δίνεται εκεί κάθε βράδυ και ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τοπικές λιχουδιές αλλά και διεθνή κουζίνα. 

10. Ariau Amazon Towers, Βραζιλία



Το ξενοδοχείο Ariau Amazon Towers, βρίσκεται στη Βραζιλία και αυτό που το καθιστά ιδιαίτερο είναι οι δυο πύργοι ύψους 41 μέτρων που διαθέτει για να μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν τη μαγευτική θέα του δάσους του Αμαζονίου από ψηλά. Τα παρατηρητήρια χωριτικότητας 450 ατόμων διαθέτουν και οπτικοακουστικό υλικό που συνάδει με την ιστορία του Rio Negro και τη ζωή της περιοχής. Διαθέτει δύο εστιατόρια, ένα μπαρ και μια καφετέρια που θα αναγκάσει τους επισκέπτες να σηκώσουν το βλέμμα ψηλά για να ατενίσουν το σύμπαν.




Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/1/13 15:11

    ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΜΙΑ ΣΑΙΖΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ..;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/1/13 22:03

      ΑΣΧΕΤΟ? ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΆΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΞΕΡΕΙ. ΠΩ ΠΩΩΩ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/1/13 22:35

      Δεν έχεις καθόλου χιούμορ!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/1/13 23:39

    ...ριαλ μπλακ χιουμορ μπρρρρ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/10/14 15:29

    ΣΑΛΑΜΙΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *