Οι Αμερικανοί που δίδαξαν στον κόσμο το ανθυγιεινό χάμπουργκερ, στρέφονται πλέον στο υγιεινό ελληνικό γιαούρτι.
Κύριος υπεύθυνος γι' αυτό, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, είναι ένας Τούρκος! Ο Χαμντί Ολούκαγια, ο «Στιβ Τζομπς του γιαουρτιού» όπως τον αποκάλεσε το Forbes...
ανέτρεψε τα δεδομένα κερδίζοντας τη μερίδα του λέοντος στη συγκεκριμένη αγορά και εκτοπίζοντας τους ανταγωνιστές του.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», η ΦΑΓΕ έχει προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να του στερηθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιεί τον προσδιορισμό «ελληνικό γιαούρτι» στα προϊόντα του.
Ο Ολούκαγια ίδρυσε την εταιρία Chobani το 2005 και σήμερα η περιουσία του ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
Ο δαιμόνιος Τούρκος, κουρδικής καταγωγής, υπερασπίζεται με σθένος την απόφασή του να πλασάρει το γιαούρτι του ως «ελληνικό», επειδή, όπως λέει, αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο στράγγισης, που είναι ίδιος με τον κλασικό ελληνικό.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, έχει επικρατήσει να λέγεται «ελληνικό» το γιαούρτι που εμείς ονομάζουμε «στραγγιστό», ανεξαρτήτως προέλευσης. Και ακριβώς εκεί «πατάει» ο κύριος Ολούκαγια, για να αναγράφει στις συσκευασίες του τη φράση «greek yogurt».
to-periptero.com
Parapona-Rodou
Κύριος υπεύθυνος γι' αυτό, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, είναι ένας Τούρκος! Ο Χαμντί Ολούκαγια, ο «Στιβ Τζομπς του γιαουρτιού» όπως τον αποκάλεσε το Forbes...
ανέτρεψε τα δεδομένα κερδίζοντας τη μερίδα του λέοντος στη συγκεκριμένη αγορά και εκτοπίζοντας τους ανταγωνιστές του.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», η ΦΑΓΕ έχει προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να του στερηθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιεί τον προσδιορισμό «ελληνικό γιαούρτι» στα προϊόντα του.
Ο Ολούκαγια ίδρυσε την εταιρία Chobani το 2005 και σήμερα η περιουσία του ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
Ο δαιμόνιος Τούρκος, κουρδικής καταγωγής, υπερασπίζεται με σθένος την απόφασή του να πλασάρει το γιαούρτι του ως «ελληνικό», επειδή, όπως λέει, αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο στράγγισης, που είναι ίδιος με τον κλασικό ελληνικό.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, έχει επικρατήσει να λέγεται «ελληνικό» το γιαούρτι που εμείς ονομάζουμε «στραγγιστό», ανεξαρτήτως προέλευσης. Και ακριβώς εκεί «πατάει» ο κύριος Ολούκαγια, για να αναγράφει στις συσκευασίες του τη φράση «greek yogurt».
to-periptero.com
Parapona-Rodou
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.