ροή ειδήσεων

Περιπολίες στα δάση της Ρόδου για την παράνομη υλοτομία

Εντολή να πυκνώσουν οι έλεγχοι στις δασικές και όχι μόνο περιοχές της Ρόδου, με στόχο να αποτραπούν περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας, έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ζητώντας... έτσι από τις αντίστοιχες αρχές να αυξήσουν τους ελέγχους τους.

Μέχρι σήμερα, τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί ή έχουν καταγγελθεί αντίστοιχα, θεωρούνται ότι είναι σχετικά περιορισμένα για το νησί της Ρόδου (συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας) αλλά ωστόσο βάζουν εκ των πραγμάτων σε επιφυλακή τις τοπικές αρχές.

Για το θέμα αυτό, πρωτοβουλία αναμένεται να πάρει μέσα στις επόμενες μέρες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Δασαρχείο της περιοχής και τους συλλόγους περιβάλλοντος, προκειμένου να αποτρέψουν τέτοιου είδους περιβαλλοντική καταστροφή.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσουν έχει δώσει συγκεκριμένες άδειες σε συγκεκριμένα άτομα, για την υλοτόμιση συγκεριμένων δέντρων που έχουν καεί σε περιοχές όπου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά το περασμένο καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να γίνουν έλεγχοι και για την περίπτωση ακόμα ατόμων που εντοπιστούν να μεταφέρουν τεμαχισμένα πεύκα ή ακομα και να τα πωλούν, σε συνεργασία και με τις υπόλοιπες συναρμόδιες αρχές (Τροχαία, ΣΔΟΕ κλπ).
newpost


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *