ροή ειδήσεων

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ''ΚΑΡΦΩΝΕΙ" ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ

Άλλη μια ανεξάρτητη φωνή, ενός νέου μουσουλμάνου από τον Έβρο που σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη, του Σερήφ Δαμάτογλου Εκρέμ, έρχεται μέσω του διαδικτύου να πει πικρές αλήθειες για όσους εναντιώνονται στην τροπολογία για τους 240 ιμάμηδες.
-Χαρακτηρίζοντας «μπούρδες» τις δικαιολογίες... που προβάλλουν όλοι αυτοί που δεν τους αρέσει ο νόμος, ζητά από τους βουλευτές και τα μικρά κόμματα που κήρυξαν ανένδοτο αγώνα, να δείξουν λίγη αξιοπρέπεια και να πουν ξεκάθαρα ότι ο νόμος βλάπτει τα συμφέροντα τους απλώς.
-Γιατί ξεχνούν αναρωτιέται πρόξενος, ψευτομουφτήδες, μειονοτικοί βουλευτές και ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι μειονοτικές εφημερίδες, να αναφέρουν το πιο σημαντικό; Με τα ισχύοντα αναφέρει ο Εκρέμ Δαμάτογλου οι κάτοικοι ενός χωριού έβρισκαν έναν κατάλληλο ιεροδιδάσκαλο και του πρότειναν να γίνει ιμάμης.
-Αν τα έβρισκαν στα οικονομικά τότε η κάθε οικογένεια πλήρωνε από ένα 50 ευρώ το χρόνο και ο ιμάμης για να αυξήσει τα έσοδα του πήγαινε ανάλογα στον νόμιμο μουφτή η στον ψευτομουφτή για τα διαπιστευτήρια, προκειμένου να μπει σε λίστα πληρωμών.
-Αν πήγαινε στον μουφτή, αυτός επικοινωνούσε με το υπουργείο Εξωτερικών και αν κρίνονταν κατάλληλος τον μισθοδοτούσε με (190-200 ευρώ). Αν επέλεγε όμως ο ιμάμης να πάει στον ψευτομουφτή τότε ο Τούρκος πρόξενος έκανε την επιλογή και αν τον θεωρούσε κατάλληλο και δικό του άνθρωπο, τον μισθοδοτούσε με (800-1200 ευρώ).
-Δεν χρειάζεται λοιπόν πολύ σκέψη για να καταλάβει κανείς που θα πάει ο κάθε καημένος ιμάμης για να έχει κάποιο εισόδημα στα προς το ζην.
Αυτή η κοροϊδία όμως τελειώνει με αυτό το νόμο συνεχίζει ο Εκρέμ Δαμάτογλου, αλλά συγχρόνως αν εφαρμοστεί ο τροπολογία τότε θα υπάρξει πραγματική θρησκευτική ανεξαρτησία της μειονότητας. Και οι ιμάμηδες πλέον θα πληρώνονται από το υπουργείο Παιδείας κατευθείαν και δεν θα τους υποβάλλουν τι θα κάνουν κάθε λίγο ούτε οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, ούτε ο Τούρκος πρόξενος.
-Και έτσι θα χαθούν τα συμφέροντα του προξενείου και των ψευτομουφτήδων, οι ιμάμηδες δεν θα καθοδηγούνται από τον καθένα και ακόμα και αυτοί που επηρεάζονται από τον ψευτομουφτή θα πάψουν επιτέλους να κάνουν προπαγάνδα στα τζαμιά, αφού δεν θα τον έχουν ανάγκη για να πληρώνονται. Το περίεργο αυτό και επικίνδυνο αλισβερίσι επιτέλους θα σταματήσει.
-Πιο ξεκάθαρη άποψη από μουσουλμάνο δεν έχουμε διαβάσει, που με πέντε γραμμές λέει την πλήρη αλήθεια. Να τελειώσει λοιπόν αυτή η κοροϊδία, που φέρνει ψήφους σε εκλεκτούς, έσοδα του προξενείου για να μειονοτικό Τύπο και διχασμό στην μουσουλμανική κοινωνία στην Θράκη.
-Θα χάσουν βέβαια κάποιοι το παντεσπάνι που παίρνουν από το προξενείο και οι πολιτευτάδες του προξενείου ψήφους, αλλά θα κερδίσει η μειονότητα την πλήρη θρησκευτική της ελευθερία.
skeftomasteellhnika

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *