ροή ειδήσεων

Ο «Ξένιος Ζευς» συλλαμβάνει τουρίστες ως παράνομους μετανάστες!

Καταγγελίες για τη βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών
Στην προσπάθειά της να περιορίσει τους παράνομους μετανάστες η αστυνομία έχει πάρει φόρα! Αποτέλεσμα να συλλαμβάνει και τουρίστες!
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC... αρκετοί είναι οι τουρίστες που έχουν πέσει θύματα αυτών των ελέγχων.

Όταν ο Κορεάτης Hyun Young Jung επισκέφθηκε τη χώρα μας, έκανε βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Κάποια στιγμή τον σταμάτησε ένας ψηλός άνδρας και του μίλησε στα ελληνικά. Δεν έδωσε σημασία και συνέχισε, όταν ένας άλλος άνδρας με στολή τον σταμάτησε εκ νέου, ζητώντας του τα χαρτιά του. Ο Hyung έδειξε διαβατήριο, όμως ζήτησε ταυτόχρονα να δει την αστυνομική ταυτότητα του ατόμου που είχε βρεθεί στο δρόμο του. Τότε ο τουρίστας έλαβε μία γροθιά στο πρόσωπο... Ο αστυνομικός μαζί με τον άνδρα που τον είχε πλησιάσει την πρώτη φορά τον έριξαν στο έδαφος, τον ακινητοποίησαν και τον χτύπησαν, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος! Όταν λίγα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκε στο κοντινό αστυνομικό τμήμα, κατάλαβε πως τον πέρασαν για παράνομο μετανάστη.

Το περασμένο καλοκαίρι ο 38χρονος Christian Ukwuorji, Αμερικανός πολίτης, ήρθε στη χώρα με την οικογένειά του. Στο κέντρο της Αθήνας, και καθώς έκανε βόλτα, συνελλήφθη και κρατήθηκε με μία ομάδα μεταναστών και τελικά μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Δέχτηκε βίαιη επίθεση από αστυνομικούς όταν πήγε να τραβήξει φωτογραφίες και την επομένη βρέθηκε στο νοσοκομείο. Η αστυνομία επέστρεψε το διαβατήριο και το κατεστραμμένο κινητό του τηλέφωνο, ενώ δεν κατηγορήθηκε για κανένα αδίκημα.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ ζήτησε να ερευνηθεί το περιστατικό, αλλά 6 μήνες αργότερα δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα, εκτός από τη βεβαιότητα του Ukwuorji πως δε θα επισκεφθεί ποτέ ξανά την Ελλάδα.
E-Radio.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *