ροή ειδήσεων

Επιτυχημένη εκδήλωση του Νοτίου Αιγαίου στην Κωνσταντινούπολη

Μια εξαιρετική εκδήλωση προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη...
ΕΜΙΤΤ 2013 από τις 24 έως και τις 27 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συσμανόγλειο Μέγαρο αίθουσα του ελληνικού προξενείου και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.
Στην εκδήλωση, η οποία έγινε για τα ξένα ΜΜΕ, απηύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Φτακλάκη, ο αντιπρόεδρος της Εν. Ξεν. Ρόδου κος Ά. Σολούνιας, και ο γ.γ. των Τουριστικών Πρακτόρων Ρόδου κος Κ. Χαρμπ.
Όπως γράφει το www.cycladitis.gr, μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου η αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε με σχετικό βίντεο, μεταφρασμένο και στη τούρκικη γλώσσα, τα νησιά του Ν. Αιγαίου ενώ ο κος Μπ. Παλογιαννίδης παρουσίασε με τη σειρά του το νησί της Ρόδου. Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι μεγάλων Τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης όπως τα τηλεοπτικά κανάλια NTV, STAR, CNBC-E, CNN-Turk και των εφημερίδων ZAMAN, Turkish Daily News, Sabah, Millyet και Hurriyet καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ομογενειακών εφημερίδων της Κωνσταντινούπολης Ηχώ και Ιστός.
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ελληνικού προξενείου την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη ο κος Ν. Ματθιουδάκης ενώ ας σημειωθεί η παρουσία του κυρίου Αχμέτ Ιρέν, οικονομικού διευθυντή του ομίλου Ντογούς ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αλλά και φορέων της περιοχής και συζήτησε μαζί τους τρόπους περαιτέρω συνεργασίας. Επίσης, παρόντες ήταν Πρόεδρος της Εν. Ξεν. Ρόδου και αντιπρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ κος Α. Καμπουράκης, ο πρόεδρος της Εν. Ξεν. Κω κος Μ. Χατζιμηχαήλ, ο Πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κος Γ. Ματσίγκος καθώς και πλήθος τουριστικών φορέων άλλων νησιών.

Η κα Φτακλάκη αφού παρουσίασε «τους 48 διάσπαρτους παραδείσους μέσα στο απέραντο γαλάζιο του αρχιπελάγους» αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, αναβαθμίζοντας την εικόνα των νησιών και σημείωσε ότι «η Τουρκία δεν αποτελεί για την Περιφέρεια μια δεξαμενή επισκεπτών, αλλά ένα σημαντικό εταίρο στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας. Η συνεργασία, υποστήριξε, των τουριστικών πρακτόρων Ελλήνων και Τούρκων για την προσέλκυση επισκεπτών από άλλες μακρινές χώρες όπως τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες με τη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων, σίγουρα αποτελεί μία από τις πολλές προτάσεις συνεργασίας που μπορούν να αναπτύξουν οι επιχειρηματίες».
Τέλος, η κα Φτακλάκη κατέληξε τονίζοντας πως επιθυμία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου είναι «το Αιγαίο να αποτελέσει θάλασσα ειρηνικής συνύπαρξη των δύο λαών, γέφυρα που ενώνει κοινές ανησυχίες και στόχους, που συνδέει τους λαούς, ενισχύει τις συνεργασίες και αναπτύσσει τις οικονομίες».

Παρουσιάζοντας στους παρευρισκόμενους την Ρόδο, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Άρης Σολούνιας αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης τουριστικών πακέτων που ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα των δυο προορισμών, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ακόμα τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης προσπάθειας και συνεργασίας στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, ώστε να καλυφθούν θέματα όπως αεροπορικές και θαλάσσιες διαδρομές, εξειδικευμένο προσωπικό και διευκόλυνση στις θεωρήσεις visa. Επίσης ο κύριος Σολούνιας αναφέρθηκε στις διευκολύνσεις που παρέχονται πλέον σε Τούρκους που θα ήθελαν να επισκεφτούν την Ελλάδα, ιδιαίτερα δε σημείωσε την υποδειγματική λειτουργία του visa center στην Κωνσταντινούπολη «που επιτρέπει σε όλους μας να φανταστούμε ότι η συνεργασία μας θα εξελιχθεί ακόμα πιο θετικά στο μέλλον βοηθώντας όχι μόνο τον τουρισμό αλλά και την εμπορική συνεργασία μεταξύ μας».

Στη συνέχεια παρατέθηκε μία μικρή δεξίωση όπου προσφέρθηκαν από τον κο Β. Λιάκη και τον κο Σ. Κορρέ, σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου τα κεράσματα από τα νησιά μας, μια νέα πρωτοβουλία, που εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια της έκθεσης της Κωνσταντινούπολης εκπλήσσοντας ευχάριστα τους παρευρισκόμενους. Η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Φτακλάκη το Σάββατο θα επισκεφτεί μαζί με την ελληνική αποστολή το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης όπου θα έχει τη τιμή να συναντήσει από κοντά τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
money-tourism

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *