ροή ειδήσεων

Σε εφαρμογή από σήμερα το "e-prescription"

Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή το ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, εξετάσεων και ιατρικών πράξεων «e-prescription»....

Το νέο σύστημα, σύμφωνα με το athensvoice, επεκτείνει την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέσω της καταχώρησης των επισκέψεων σε γιατρούς και τη διαχείριση των παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Οι χρήστες, γιατροί, φαρμακοποιοί, ασφαλισμένοι, ωφελούνται σημαντικά αφού απλουστεύεται η διαδικασία και μειώνεται ο χρόνος έκδοσης, εκτέλεσης συνταγής και παραπεμπτικού αλλά επιπλέον είναι δυνατή και η απευθείας άντληση στατιστικών στοιχείων και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της συμπεριφοράς των γιατρών.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, «προχωρούμε στην αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ. Με την βοήθεια της ΗΔΙΚΑ δημιουργούμε ένα πολύ αξιόπιστο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και παραπεμπτικών. Πλέον έχουμε περάσει σε επίπεδα να αναγνωρίζεται από Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι έχουμε ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα συνταγογράφησης στην Ευρώπη».


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *