ροή ειδήσεων

Η KΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΩΣ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΖΑΜΠΑΖΗ, ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ Ε.Α.
Η ιστορική μνήμη ανήκει και άρα είναι το διαχρονικό προνόμιο όλων μας, όμως η διατήρηση και η μεταλαμπάδευσή της είναι η ιερή υποχρέωση και το διαχρονικό προνόμιο των ολίγων....


Στα πλαίσια αυτά ιστορικά γεγονότα, που σημάδεψαν την πρόσφατη Ιστορία του Έθνους, όπως αυτό της κρίσης των Ιμίων τη Ν.30/31 Ιαν. 1996, δεν είναι δυνατόν να περνούν απαρατήρητα και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου τη Ρόδο.

Δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι η συγκεκριμένη κρίση προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον-είναι γνωστή η παρέμβαση του τότε Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον για την εκτόνωσή της-απείλησε με αποσταθεροποίηση την περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, επέφερε την απαρχή της δημιουργίας γκρίζων ζωνών και την αμφισβήτηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, σε μεγάλο μέρος νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου Πελάγους και έδωσε στην Τουρκία την ευκαιρία, να ξεδιπλώσει ένα καθόλα από καιρό οργανωμένο σχέδιο διεκδίκησης μεγάλων τμημάτων της ΑΟΖ περί την Ν. Μεγίστη, στη συνέχεια ανάλογων διεκδικήσεων του παρελθόντος, που αφορούν στην υφαλοκρηπίδα μας.

Γιατί όμως το παραπάνω ιστορικό γεγονός περνά απαρατήρητο στη Ρόδο ή τείνει να μονοπωληθεί και γιατί οι ολίγοι, οι οποίοι μας εκπροσωπούν και υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν την εξουσία, την οποία προσωρινά τους εκχωρήσαμε για να την ασκούν με σύνεση, αποφασιστικότητα και με την προσοχή στραμμένη στο μέλλον, αδιαφορούν;

Κατ’ αρχήν η κυρία βουλευτίνα και οι κύριοι βουλευτές «έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά», με σκοπό να επιλύσουν τα προβλήματά μας, δεν έχουν χρόνο και σκέψη για ιστορικές μνήμες , το θέμα δεν βρίσκεται στην ατζέντα των κομμάτων τους και στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν «αγοράζει ψήφους» για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο κύριος Περιφερειάρχης προφανώς και είναι αγκιστρωμένος στην μη ύπαρξη ανάλογης εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης , οπότε «εύκολα» παρακάμπτει το σκόπελο.

Ο κύριος Δήμαρχος και η Αντιπολίτευση ασχολούνται με σοβαρότερα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και η ονοματοθεσία ενός δρόμου, έστω ενός παράδρομου στη μνήμη των τριών ΗΡΩΩΝ που θυσίασαν τις ζωές τους την ώρα του καθήκοντος, θεωρείται πάρεργο και δεν τους απασχολεί.

Ο Στρατηγός Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ έχει ξαναδώσει εξετάσεις σε θέματα ιστορικής μνήμης και δυστυχώς…..απέτυχε.

Το Τοπικό Παράρτημα της ΕΑΑΣ, Δωδεκανήσου όπως βαυκαλίζεται, με το Προεδρείο του και σύμφωνα με την πάγια τακτική του, ομφαλοσκοπεί.

Η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Διευθύνσεις Δωδεκανήσου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, ελπίζω να φροντίζουν για την σχετική ενημέρωση των μαθητών και να μην αρκούνται στο συνωστισμό της Σμύρνης της κυρίας Ρεπούση, της συγκυβέρνησης.

Τέλος, ο κύριος Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου-ίσως και οι κύριοι του Λιμενικού Σώματος, Περιφερειάρχης και Λιμενάρχης-συνάδελφοι των οποίων με την στενότερη έννοια ήταν οι τρεις πεσόντες ΗΡΩΕΣ, φαίνεται να μην αγγίζονται από το γεγονός, όπως βέβαια και οι προκάτοχοί τους και το φαινόμενο αυτό προκαλεί τουλάχιστον θλίψη.

Η ιστορική μνήμη και η διατήρησή της δεν προσφέρονται για εκμετάλλευση στο βωμό άλλης μιας διαμάχης και στα πλαίσια της αναγνώρισης πιστοποιητικών πατριωτισμού δεν μονοπωλούνται, όμως ο πατριωτισμός, ίδιον του Έλληνα, έχει ανάγκη «επίδειξης» από την πλευρά της εξουσίας, ως κοινό σημείο επαφής της με το σύνολο και στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί ζητούμενο.

Ας είναι η 17η επέτειος από την κρίση των Ιμίων, η τελευταία που περνά με την θλιβερή απουσία επίσημα οργανωμένης εκδήλωσης παρουσία των εκπροσώπων της τοπικής εξουσίας, ιδιαίτερα της στρατιωτικής.

Τρία αναμμένα κεριά από τον καθένα-ία μας, σε οποιαδήποτε εκκλησία, θα είναι πιστεύω το καλύτερο μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των τριών πεσόντων ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟΥ, ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ και ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΕΚΤΟΡΑ ΓΙΑΛΟΨΟΥ, στο ΠΑΝΘΕΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ.

tzampan@gmail.com

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/1/13 02:36

    Αντιναύαρχος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟΣ? Αντιναύαρχος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ? Πλοίαρχος ΕΚΤΟΡΑΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ? Ποιοί είναι αυτοί? Εδώ στην ψωροκώστενα φίλε μου έχουμε μάθει να τιμάμε πραγματικούς ήρωες. Και τα τελευταία 4 χρόνια ένας είναι ο ήρωας στην σκατοχώρα που ζούμε. Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος (ετών 15). Όποιος κατάλαβε,κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/1/13 04:10

    Ήρωας γιατί ο Γρηγορόπουλος;;; Απεχθές το γεγονός, κατακριτέο έως εσχάτων αλλά για ποιόν λόγο ήρωας;;; Ξέρεις τι σημαίνει η λέξη νεοελληνάρα;;;;

    Οι τρεις ήρωες έπεσαν στον καθήκον τους να προστατεύουν τα σύνορα της χώρας για μπορεί ο καθένας μας να λέει οτι μαλακία του κατέβει.

    Ελπίζω να έγραψες εντελώς ειρωνικά τα παραπάνω.

    Ο Γρηγορόπουλος είναι ήρωας για τους αναρχικούς αντιφα, επειδή δολοφονήθηκε απο σφαίρα αστυνομικού. Αν ήταν ληστή, απαγωγέα ή οποιουδήποτε άλλου η σφαίρα, θα περνούσε στα ψιλά χωρίς η κοινή γνώμη να τον θυμάται σήμερα.

    Αλλά οι τρείς αυτοί ήρωες αξίζουν να τους θυμόμασρε, όπως ακόμη τον Ηλιάκη και όλους αυτός που έπεσαν για να μας προστατεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/1/13 11:01

      Ακριβώς αυτό φίλε μου. Το σχόλιο μου είναι ΕΙΡΩΝΙΚΟ ως εκεί που δεν πέρνει. Εδώ και 4 χρόνια, σ'αυτή την χώρα κάποιοι τιμάνε με πορείες-διαδηλώσεις-εκδηλώσεις και ότι άλλο θες ένα 15χρονο που εξαιτίας του επι 3 μέρες καίγονταν όλη η Ελλάδα. Αλλά για τους πραγμματικούς ΉΡΩΕΣ ούτε κουβέντα. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος31/1/13 12:51

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ
    ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
    ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/1/13 15:38

    Όποιος έχει πρόβλημα φίλε μου τον προτρέπω να πάει εδώ http://www.pasoipa.org.gr/lefkoma/ ,αλλά και εδώ http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1691&Itemid=346. Αφού πάει και διαβάσει όλα τα ονόματα ας έρθει να μου πει που είναι οι πορείες-διαδηλώσεις-εκδηλώσεις για όλους αυτούς τους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *