ροή ειδήσεων

Αγόρασε τη μαρίνα για να φτιάξει... ελληνικό εστιατόριo ο πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας

Είναι ο πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας και μόνος δισεκατομμυριούχος. Έχει στο ενεργητικό του εντυπωσιακά ακίνητα σε όλη την χώρα. Και τώρα περνά στην ...
κατοχή του και το φημισμένο Marina Mirage στην κοσμοπολίτικη Χρυσή Ακτή (Gold Coast) της Αυστραλίας έναντι 52 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει ως τώρα» δηλώνει με ενθουσιασμό. Στο συγκρότημα, εκτός των άλλων, ανήκουν και τα φημισμένα ξενοδοχεία Palazzo Versace και Sheraton Mirage. Διαθέτει ακόμα 100 καταστήματα με τις πιο γνωστές φίρμες του κόσμου και 16 εστιατόρια.

Ο κ. Μακρής θέλει να προσθέσει και άλλο ένα ξενοδοχείο και «ένα ελληνικό εστιατόριο που όμοιό του δεν θα υπάρχει». Στο παραθαλάσσιο συγκρότημα, σύμφωνα με τον κ. Μακρή, σύντομα θα δένουν και κρουαζιερόπλοια.

Ο κ. Μακρής έζησε δύσκολα και φτωχικά χρόνια στην Ελλάδα πριν μεταναστεύσει στην Αυστραλία, και παρά την επιχειρηματική του επιτυχία λέει πως η μεγαλύτερη ήττα στην ζωή του ήταν η ανάμειξη του με την Παναχαϊκή. Σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο των 200 πλουσιότερων Αυστραλών, τον οποίο δημοσιεύει το έγκυρο περιοδικό BRW ο κ. Μακρής και ο γιος του, Ρος, συγκεντρώνουν μια περιουσία περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και βρίσκονται στις πρώτες 30 θέσεις των πλουσιοτέρων κατοίκων της χώρας.

Ο ομογενής επιχειρηματίας μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1963. Δούλευε αρχικά στα χυτήρια και αργότερα αγόρασε μια αλυσίδα μαγαζιών Fast Food, μεταπηδώντας στην συνέχεια στον κλάδο ακινήτων. Σήμερα έχει πολλά εμπορικά κέντρα, το Optus House στην Αδελαΐδα και το Bonnyridge Plaza στα περίχωρα του Σίδνεϊ, ενώ έχει και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε στο Ληγουριό της Επιδαύρου. Γρήγορα η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στο Χολαργό όπου και μεγάλωσε. Στην "πιάτσα" αρχίζει να "ψήνεται" από την ηλικία των 12, όταν αρχίζει να δουλεύει για έναν οίκο μόδας. Ήταν όμως, δύσκολοι καιροί για την Ελλάδα και όπως χιλιάδες άλλοι Έλληνες πήραν το δρόμο της ξενιτιάς για να βρουν ένα καλύτερο αύριο έτσι κι εκείνος φτάνει στη Νότια Αυστραλία σε ηλικία 16 ετών. Αρχίζει να δουλεύει σε ένα χυτήριο. "Πάντα έψαχνα για τη μεγάλη ευκαιρία. 'Άλλωστε, το όνειρο όλων ήταν να βγάλουμε ορισμένα χρήματα και να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα", είπε.

Έχοντας συμπληρώσει λιγότερα από δύο χρόνια παραμονής στην Αυστραλία ο Κώστας κάνει τα πρώτα επιχειρηματικά ανοίγματα. Ξεκινάει μ' ένα μαγαζί fish & chips για να ανοίξει στη συνέχεια ένα σούπερ-μάρκετ, για να καταλήξει στα τέλη της δεκαετίας του '70 ιδιοκτήτης αλυσίδας. Κάποια στιγμή πουλάει τις επιχειρήσεις κρατώντας όμως τα ακίνητα. Η πώληση ενός εξ' αυτών φέρνει τον Κώστα στον αστερισμό των εμπορικών κέντρων, κάνοντας την παρθενική αγορά το 1987. Σήμερα έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία.

Ο ίδιος δηλώνει πως θέλει ακόμα να ταξιδέψει, να γνωρίσει περισσότερες χώρες να γλεντήσει ακόμα πιο πολύ το "Ouzo Palace", το πολυτελές σκάφος του που είναι αγκυροβολημένο τον περισσότερο καιρό στη Μαρίνα του Φλοίσβου. «Ιδανικά, θα ήθελα κάποια στιγμή να ζω 6 μήνες στην Ελλάδα και 6 μήνες στην Αυστραλία» λέει.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *