ροή ειδήσεων

Απάτη-μαμούθ 650 εκατ. ευρώ σε βάρος τράπεζας στην Κάλυμνο

Δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας επιχείρησαν να πιστώσουν σε τραπεζικό λογαριασμό εικονικό διεθνές έμβασμα αλλοδαπής τράπεζας ύψους 650.000.000 ευρώ. Ο λογαριασμός πίστωσης του εμβάσματος τηρούνταν σε Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου...

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Τετάρτη ένας 63χρονος υπήκοος Γερμανίας, ένας 60χρονος υπήκοος Ρουμανίας και ένας 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Την απάτη έφερε στο φως ο αντιπρόσωπος τραπεζικού καταστήματος στην Κάλυμνο, ο οποίος κατήγγειλε την Τρίτη στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ότι μετά από έλεγχο που διενήργησε η τράπεζα, σχετικά με ηλεκτρονική εντολή πίστωσης μεγάλου χρηματικού ποσού σε λογαριασμό με δικαιούχο τον 63χρονο, προέκυψε ότι αυτή ήταν πλαστή.

Επιπλέον από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι την Τρίτη οι κατηγορούμενοι είχαν επισκεφτεί το τραπεζικό υποκατάστημα της Καλύμνου, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη του εμβάσματος, επανυποβάλλοντας φωτοαντίγραφο της συγκεκριμένης εντολής πίστωσης.

Άμεσα ενημερώθηκε για την υπόθεση το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες συνέλαβε χθες το μεσημέρι τους τρεις κατηγορούμενους, όταν εξέρχονταν από το Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου, το οποίο είχαν επισκεφτεί εν νέου για τον ίδιο λόγο.

Ακολούθησαν έρευνες στους χώρους κατοικίας των κατηγορουμένων και σε επιχείρηση που διατηρεί ο 63χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων (usb-sticks), τρεις ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων, δύο κινητά τηλέφωνα και δυο κάρτες sim, όπως και διάφορα έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση.

Επιπρόσθετα στην κατοχή του 60χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο κινητά τηλέφωνα, ένας φάκελος που περιείχε έγγραφα σχετικά με την υπόθεση, δύο σημειωματάρια με τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, 6 δολαρίων και 150 σέκελ.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν σε αυτούς ηλεκτρονικά αρχεία σχετικά με την υπόθεση. Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.
protothema



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *