ροή ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ 7-2-13

Δύο αλλοδαποί, οι οποίοι λήσευαν ηλικιωμένους που είχαν κάνει ανάληψη της σύνταξής τους από τράπεζες, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αθηνών και το Τμήμα Ασφάλειας Νέου Κόσμου. ..
Πρόκειται για έναν 30χρονο από τη Γκάνα και έναν 25χρονο από τη Ζάμπια, οι οποίοι είχαν διαπράξει εννέα ληστείες. Οι δράστες παρακολουθούσαν τα θύματά τους και όταν έβγαιναν από την τράπεζα τα ακολουθούσαν έως τις οικίες τους, όπου τα λήστευαν.

Οι δύο αλλοδαποί λίγο πριν τη σύλληψή τους είχαν εντοπίσει 81χρονο να κάνει ανάληψη 1.000 ευρώ από υποκατάστημα Τράπεζας στην Λ. Συγγρού.

Τον ακολούθησαν και όταν αυτός εισήλθε στο εσωτερικό της πολυκατοικίας που διέμενε, του επιτέθηκαν και με χρήση σωματικής βίας του άρπαξαν τα χρήματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η σπείρα δρούσε εδώ και τέσσερις μήνες και είχε διαπράξει 9 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, στις περιοχές Ν. Κόσμου, Κυψέλης και Αγίου Παντελεήμονα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

-----

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σπείρα, εκτός από τις μηχανές, έκλεβε και εξαρτήματα από τα σκάφη. από σταθμευμένα σκάφη. Συνελήφθησαν δύο Ρουμάνοι και αναζητούνται ακόμα τρεις συνεργοί τους.

Εξετάζεται παράλληλα η συμμετοχή των συλληφθέντων στην εγκληματική ομάδα που έκανε διαρρήξεις σε εκκλησίες της Πάτρας

Τα δύο άτομα που είναι στα χέρια της Αστυνομίας είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 20 και 21 ετών ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συμπατριώτες τους - δύο άνδρες και μια γυναίκα - ηλικίας 27, 23 και 20 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας έκαναν δύο κλοπές στο Μπεγουλάκι και από μια στα Ροΐτικα, στο Σαραβάλι και τα Προσφυγικά.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι των δύο συλληφθέντων στην Πάτρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα πλεύσης και αλιείας, τα οποία ήταν αντικείμενα κλοπής καθώς και μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο.

Από την αστυνομική ερευνά προκύπτει ότι μέλη της συγκεκριμένης σπείρας δραστηριοποιούνταν και ως μέλη στην εγκληματική ομάδα, η οποία εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Ασφάλεια Πατρών και είχε κάνει δώδεκα περιπτώσεις διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς της πόλης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.

-----

Συνελήφθη χθες το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, μια 47χρονη από την Αλβανία, η οποία προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων.
Όπως διαβάζουμε στο e-volos, η γυναίκα, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου προσπάθησε να αφήσει μία νάιλον συσκευασία με χασίς βάρους 23,7)γραμμαρίων, η οποία προοριζόταν για τον γιο της, 22χρονο ετών, που είναι έγκλειστος στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν από σωφρονιστικό υπάλληλο του Καταστήματος σε τουαλέτα που προηγουμένως είχε χρησιμοποιήσει η 47χρονη.
Όπως διαπιστώθηκε, είχε κρύψει τη συσκευασία με το χασίς, στο δοχείο ροής νερού, για να την παραλάβει ο γιος της.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου ενώ ο 22χρονος έγκλειστος δε συνελήφθη με εντολή του Εισαγγελέα.

-----

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δύο Αλβανών 45 και 36 ετών κατά περίπτωση, για κατοχή, αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 20 κιλά κάνναβη.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 45χρονος διακινεί ναρκωτικές ουσίες και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι και σε αστυνομικό έλεγχό τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

23 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους (20.185,5) γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ
Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείαςΕπίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 45χρονος διέμενε παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

----

Το 10χρονο παιδί περιέγραψε στους γονείς του, τα όσα έγιναν όταν μπήκε στο σπίτι του 46χρονου Μαροκινού.
Μεγάλες διαστάσεις στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου λαμβάνει η υπόθεση ασέλγειας που ήρθε στο προσκήνιο με "πρωταγωνιστή" ένα 46χρονο Μαροκινό.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν με πολλή προσοχή όλες τις πτυχές της υπόθεσης που ήρθε στο προσκήνιο με την μαρτυρία – σοκ από ανήλικο αγόρι.

Ο 46χρονος Μαροκινός συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (01-02-2013) μετά από καταγγελία των γονιών ενός ανήλικου αγοριού στην Ασφάλεια Ρεθύμνου ότι προχώρησε σε προγενέστερο χρόνο σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του ανήλικου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στον δήμο του Αγίου Βασιλείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακοί δίσκοι DVD και CD ακατάλληλου περιεχομένου, ένα μπαλτάς και ένα μαχαίρι. Η έρευνα έχει επίκεντρο στο ενδεχόμενο συμμετοχής του αλλοδαπού κατηγορούμενου και σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Ο 46χρονος Μαροκινός βρίσκεται στα κρατητήρια και αύριο θα δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, όπως αποφάσισε ο εισαγγελέας στον οποίο παραπέμφθηκε το Σάββατο.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, το ανήλικο αγοράκι εκμυστηρεύτηκε στους γονείς του ότι ο 46χρονος αλλοδαπός με προφάσεις οδήγησε το 10χρονο παιδί στο σπίτι του και το έβαλε να βλέπει DVD με πορνογραφικό υλικό, ενώ άρχισε να τον χαϊδεύει πάνω από τα ρούχα. Το παιδάκι σοκαρίστηκε και αντέδρασε και κατάφερε να φύγει από το σπίτι.

----

Τον πανικό σκόρπισαν τα ξημερώματα στην Αμμουδάρα δύο νεαροί ληστές, που σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών είναι Αλβανοί. Οι δράστες, μπήκαν σε μονοκατοικία στην Αμμουδάρα και κράτησαν ομήρους τον 55χρονο ιδιοκτήτη και τη 12χρονη κόρη του!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας "Πατρίς" οι δύο νεαροί μπήκαν στο σπίτι και με την απειλή μαχαιριού ζητούσαν επιτακτικά χρήματα και κοσμήματα, μπροστά στα μάτια της 12χρονης, η οποία έκλαιγε ασταμάτητα.

Τελικά πήραν 600 ευρώ και όλα τα κοσμήματα της οικογένειεας και αφού κλείδωσαν τον 55χρονο στο μπάνιο, έφυγαν... ανενόχλητοι με το πολυτελές αυτοκίνητό του, το οποίο μάλιστα λίγη ώρα αργότερα τράκαραν. Το ΙΧ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην Αγία Πελαγία

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους, καθώς οι δύο νεαροί φέρονται υπέυθυνοι για πολλές κλοπές και διαρρήξεις στην περιοχή

egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *