ροή ειδήσεων

Πτώση μετεωριτών στη Ρωσία - Έγινε η μέρα νύχτα με την έκρηξη! - Πάνω από 700 οι τραυματίες - βιντεο

Εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί. Σκηνές που μοιάζουν να έχουν βγει από ταινία και όχι από την πραγματικότητα. Κι όμως...
Η 15η Φεβρουαρίου θα μείνει στην ιστορία σαν η μέρα που βροχή μετεωριτών "έπεσε" στην περιοχή Τσέλιαμπινσκ στα Ουράλια, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.

Δε μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους τις εικόνες που κάνουν από το πρωί το γύρο του κόσμου. Ήταν περίπου στις 09:30 όταν οι κάτοικοι του Τσέλιαμπινσκ ένιωσαν τη γη να σείεται, τζάμια να σπάνε και να προκαλείται πανικός από λάμψεις στον ουρανό και ισχυρότατες εκρήξεις.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, γράφει η Φωνή της Ρωσίας, στην αρχή ο ουρανός φωτίστηκε από μια έντονη λάμψη, μετά ακούστηκε έκρηξη και στον ουρανό εμφανίστηκε μια φωτισμένη σφαίρα, που άφησε πίσω της ένα πλατύ άσπρο ίχνος.

Τη στιγμή της έκρηξης, η μέρα έγινε... νύχτα! Το παρακάτω video τα λέει όλα!



Αν ο μετεωρίτης ήταν πιό στερεός και μεγαλύτερος, τα θύματα και οι καταστροφές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες. Απλώς φανήκαμε τυχεροί, θεωρεί ο εμπειρογνώμονας του Ρωσικού Ινστιτούτου Αστρονομίας, Ντμίτρι Βίμπε. 



Μονάδες του ρωσικού στρατού βρήκαν τρεις κομμάτια μετεωρίτη, δυο εκ των οποίων έπεσαν κοντά στη λίμνη Τσεμπαρκούλ, κοντά στο Τσέλιαμπινσκ. Το ένα είχε δημιουργήσει κρατήρα έξι μέτρων!
Το τρίτο κομμάτι βρέθηκε 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά, κοντά στην πόλη Ζλάτουστ.



Πριν μπει στην ατμόσφαιρα, ο μετεωρίτης ζύγιζε 10 τόνους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.
Μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης με 54.000 χιλιόμετρα ταχύτητα και διασπάστηκε σε κομμάτια σε ύψος 30 έως 50 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών. 


Ο αριθμός των τραυματιών, σύμφωνα με το Russia Today, έχει φτάσει τους 725, μόνο στο Τσέλιαμπινσκ, την πόλη που επλήγη περισσότερο. 112 χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και 84 παιδιά, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων καταστάσεων.
Ζημιές έχουν καταγραφεί σε έξι πόλεις της περιοχής, ενώ θραύσματα από την έκρηξη στην στρατόσφαιρα έφτασαν μέχρι τη Σιβηρία.

Τους 20.000 διασώστες που έχουν σταλεί στην περιοχή, συνδράμουν και στρατιώτες, ενώ από την πρώτη στιγμή έχουν τεθεί σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού μονάδες ραδιενεργούς, χημικής και βιολογικής προστασίας. 


Πηγή: newsit.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *