ροή ειδήσεων

Ποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι οι Έλληνες εξαφανίστηκαν το 746 μ.Χ!

Αποκαλυπτικό άρθρο του Καρντάκ- Θεοδωρίδη, που δημοσιεύει η Αυγή, αποκαλύπτει το πάθος με το οποίο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει για τον… αφανισμό του ελληνικού πληθυσμού λόγω μίας πανούκλας του 746 μ.Χ.

Το ύφος και η γλώσσα που χρησιμοποιεί, σύμφωνα με τα Παραπολιτικά που αναδημοσιεύουν το σχετικό άρθρο, είναι αποκαλυπτική για το πόσο περήφανος είναι που δεν είναι Έλληνας, αλλά ένα μείγμα φυλών που εξαφάνισαν, μέσα σε μια νύχτα, ό,τι ελληνικό υπήρχε στην Ελλάδα.

Το αποκαλυπτικό άρθρο του Θεοδωρίδη στην Αυγή:

«Δεν είναι τυχαίο ότι το πολύκροτο έργο του διάσημου Γερμανού ιστορικού Ιάκωβου Φίλιππου Φαλμεράυερ (Jakob Philip Fallmerayer, 1790-1861) Περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων που τυπώθηκε στην Γερμανία το 1835 και προ ετών κυκλοφόρησε δειλά στην Ελλάδα, δεν είχε εμφανιστεί επί 150 χρόνια στις προθήκες των ελληνικών βιβλιοπωλείων. Aιτία η ενοχλητική για το κατεστημένο αλλά πλήρως τεκμηριωμένη επιστημονικά άποψη του Φαλμεράυερ πως οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδος δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους. Ωστόσο το σημαντικό αυτό έργο, που οι Έλληνες εθνικιστές το αποκήρυξαν με βαρύτατες ύβρεις, έγινε ιδιαίτερα γνωστό στο εξωτερικό όταν παρουσιάσθηκε στη Βαυαρική Ακαδημία Επιστημών».

Του Νάσου Θεοδωρίδη από την Αυγή της 14/01/2011

Ο Φαλμεράυερ κατέδειξε πως το πάλαι ποτέ ένδοξο αρχαίο ελληνικό έθνος εκμηδενίσθηκε οριστικά το 589 μ.Χ. στα χρόνια του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μαυρικίου (582-602). Το τελειωτικό χτύπημα που εξολόθρευσε τον ελληνικό πληθυσμό ήλθε το 746 μ.Χ. με τη σαρωτική επιδημία της πανούκλας που θέρισε τους ελάχιστους εναπομείναντες Έλληνες. Το τελευταίο επιβεβαιώνεται από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Κων/νο Πορφυρογένητο (905-969 μ.Χ.) που εξιστορεί στα «Θεματικά». Εξάλλου όλα τα τοπωνύμια της Πελοποννήσου ήσαν σλαβικά μέχρι και τον 19ο αιώνα. Το 1840, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του νεοελληνικού κρατιδίου, μεταλλάχθηκαν σε ελληνικά.

Τον 6ο αι. μ.Χ. πολυάριθμα σλαβικά φύλα κατέκλυσαν ειρηνικά το Βυζάντιο. Οι σλαβικοί εποικισμοί έφθασαν μέχρι τη νότια Πελοπόννησο. Σμολιάνοι, Ριγχίνοι, Σαγουδάτες, Βελεζίτες, Εζερίτες και Μιλιγγοί ήσαν μερικά από τα σλαβικά φύλα που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στη Βυζαντινή τότε Ελλάδα. «Ούτε μία απλή σταγόνα αίματος, γνησίου ελληνικού αίματος, δεν τρέχει στις φλέβες των χριστιανών κατοίκων της σημερινής Ελλάδας. Μια τρομερή καταιγίδα διασκόρπισε ώς την πιο απόμακρη γωνιά της Πελοποννήσου μια νέα φυλή συγγενή προς τη μεγάλη φυλή των Σλάβων. Οι Σκύθες – Σλάβοι, οι Ιλλυριοί – Αρβανίτες, οι συγγενικοί με τους Σέρβους και τους Βουλγάρους λαοί είναι ουσιαστικά εκείνοι που τώρα ονομάζουμε Έλληνες».

Το 540 μ.Χ. μία μαζική κάθοδος των Σλάβων τούς έφερε μέχρι τον Ισθμό της Κορίνθου. Το 558 μ.Χ. σε συμμαχία με τον ηγεμόνα των Κοτρογούρων Zaberga απείλησαν την ίδια την Κωνσταντινούπολη όπου αποκρούσθηκαν από τον στρατηγό Βελισάριο.

Το 578 υποτάσσονται στους Αβάρους και αρχίζουν μεθοδευμένες εισβολές στα ρωμαϊκά εδάφη κατακτώντας πολλές πόλεις της Θράκης και Ιλλυρίας. Ακολούθησαν νέα κύματα, ειρηνικών αυτή τη φορά σλαβικών εποικίσεων σε Ελλάδα και Πελοπόννησο που συνεχίσθηκαν μέχρι και το έτος 746 μ.Χ. οπότε διεκόπησαν οριστικά λόγω του φοβερού λοιμού εκείνης της χρονιάς.

Μάλιστα, το «χρονικό της Μονεμβασίας» είναι πολύτιμη ιστορική πηγή καθώς βασίζεται στην ιστορία του Ευάγριου Σχολαστικού, του Μένανδρου και στα Θαύματα του Αγίου Δημητρίου (6ος αι. μ.Χ.). Εξιστορεί με παραστατικό τρόπο την μαζική Αβαροσλαβική εποίκηση του Ελληνικού χώρου, κυρίως της Πελοποννήσου, κατά τον 6ο μ.Χ. αι. καθώς και τα μετέπειτα γεγονότα κυριαρχίας του σλαβικού έθνους στα βυζαντινά εδάφη της Πελοποννήσου επί 218 χρόνια. Το σπάνιο Χρονικό ανακαλύφθηκε σε μορφή χειρογράφου στη γεωργιανή Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους και πρωτοδημοσιεύθηκε το 1909 από τον καθηγητή Βυζαντινολογίας Σπυρίδωνα Λάμπρου (1851-1919) με τίτλο «Ιβηριτικό απόγραφο του Χρονικού της Μονεμβασίας». Προηγήθηκε η ανακάλυψη δύο ακόμα αντιγράφων (απόγραφα) του χρονικού που βρέθηκαν το πρώτο στη Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους από τον ίδιο καθηγητή και δημοσιεύθηκε με τίτλο «Τον καιρό όπου οίκισεν η Μονεμβασία και πώς», το δεύτερο στη Βασιλική Βιβλιοθήκη του Τορίνου από τον Giouseppe Pasini που το δημοσίευσε το 1749 με τίτλο «Περί κτίσεως Μονεμβασία».

* Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι μέλος της Π.Κ. του ΣΥΝ Αμπελοκήπων.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/2/13 14:18

    Ωραία , επειδή το έγραψε ο γερμαναράς είναι αλήθεια, 'αντε 'αυριο να το ποστάρουμε και στο Fb σε εκέινο τον ραδιοφωνικό σταθμό το ράδιοαλαντίν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/2/13 20:21

    ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΒΗ ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΝΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΟΝΤΟ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ;
    ΑΣ ΥΠΟΤΕΘΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΛΑΒΙΚΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΦΥΛΑ...ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ...ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ,ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ "ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ"???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/2/13 20:26

      Μπορεί να τα πήραν και να τα έκανα δικά τους. Αλλά Ελληνικό αίμα δεν τρέχει. Ή μήπως τελικά Έλληνας γίνεσαι;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/2/13 20:25

    Πέρα από αυτό όμως, μπορείς να δώσεις άλλα στοιχεία για να αποδείξεις το αντίθετο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/2/13 21:22

    Ο ανθρωπος ειναι βαρεια αρρωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/2/13 21:43

      Είναι όντως, αλλά αυτά που λέει, είτε μας αρέσουν είτε όχι δεν απέχουν πολύ από την αλήθεια, ότι δηλαδή υπήρξαν κι άλλοι λαοί μετά τους έλληνες σε τούτο τον τόπο, που με τα χρόνια αφομοιώθηκαν και αλληλεπέδρασαν και με τους αιώνες γίναμε αυτό που είμαστε σήμερα.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος24/2/13 21:25

    Έστω ότι είναι έτσι και εξαφανίσθηκαν όλοι οι Έλληνες. Την θέση τους πήραν Σλάβοι κλπ.

    Την γλώσσα και τα έθιμα από ποιον τα μάθανε; αφού είχαν όλοι οι Έλληνες σβήσει, άντε να έμειναν κάτι ελάχιστοι που όμως θα είχαν αφομοιωθεί. Μάλλον οι Σλάβοι ήθελαν να γίνουν Έλληνες δεν εξηγείτε αλλιώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/2/13 21:41

      Τη γλώσσα και τα έθιμα τα πήραν από αυτούς που βρήκαν στον τόπο εγκατάστασης. Όπως και πήραν. Υπήρξε αλληλεπίδραση.
      Αλλά αν είναι έτσι, ξαναρωτώ, Έλληνας γεννιέσαι ή γίνεσαι;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/2/13 13:41

      Είτε γίνεσαι, είτε γεννιέσαι, το σίγουρο είναι οτι ως Έλληνας, γαμιέσαι .

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος24/2/13 22:43

    @Ανώνυμος 24/2/13 - 9:41 μ.μ.

    Πως τα πήραν αφού
    1. δεν υπήρχαν Έλληνες να τα πάρουν;
    2. ακόμα και αν υπήρχαν ελάχιστοι για πιο λόγο να τα πάρεις αφού έχεις δικά σου και αυτοί που βρήκες είναι ελάχιστοι;

    Αν μιλάμε για φυλή γεννιέσαι, αν μιλάμε για πολιτισμό γίνεσαι, αν μιλάμε για Έλληνας του κράτους που λέγεται Ελλάδα τότε το ορίζουν οι εκάστοτε νόμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/2/13 02:10

    εχει ακουσει κανεις για τον βασιλειο τον βουλγαροκτονο?οταν οι σλαβοι πατησαν Ελλαδα εβγαζε τα ματια απο τους 99 καθ στον 100 εβγαζε μονο το ενα για να τους γυρισει πισω.κατα την βυζαντινη περιοδο οι αυτοκρατορες δια νομου κυνηγουσαν και θανατωναν τους Ελληνες που πιστευαν στο 12θεο.οποτε οχι μονο υπηρχαν Ελληνες αλλα ακολουθουσαν τις ιδιες τελετες και παραδοσεις των αρχαιων προγονων τους.Δεν με πειραζει που οι ξενοι διαδιδουν για εμας,με πειραζει που καποιοι Ελληνες υοθετουν οτι νεο ακουσουν {εστω και αν ειναι κατα του αιματος τους}μονο και μονο για να ξεχωρισουν.η γνωση ειναι δυναμη.μελετηστε αυτους που δοξαζει ολη η γη και οχι τους θεοδωριδιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/2/13 13:47

      Επηρεάζεσαι πολύ από τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη. Η αλήθεια είναι οτι δεν υπάρχουν πλέον καθαρόαιμοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Πλέον η περιοχή στην οποία βρισκόταν η αρχαία Ελλάδα κατοικείται από μείξη Ρωμαίων, Βυζαντινών, Σλάβων και Οθωμανών, ο οποίοι έχουν εξωτερικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν περισσότερο στους Ρωμαίους και τους Σλάβους και έχουν υιοθετήσει μια εβραϊκή θρησκεία ως την επίσημη του κράτους τους. Η γλώσσα και η γραφή δεν έχει καμία σχέση με αυτή των αρχαίων Ελλήνων.
      Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος διαφωνεί είναι άσχετος, χρυσαυγίτης και φασίστας.

      Β.Τ.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος25/2/13 13:54

    Επίσης πουθενά στον κόσμο (εκτός ίσως της Βόρειας Κύπρου) δεν αναγνωρίζεται το όνομα "Ελλάδα". Παντού ισχύει το Greece -> Greek -> Γραικός. Οι πλεόν επιεικείς στο θέμα του ονόματος είναι οι Ισλαμιστές που αναφέρουν την Ελλάδα ως Unanistan ή Unania το οποίο παραπέμπει αμυδρώς στους Ίωνες και αφήνει να αχνοφαίνεται μια σύνδεση με την αρχαία Ελλάδα.
    Βεβαίως εάν κανείς προσπαθήσει να δώσει ένα όνομα βασισμένο στα κύρια χαρακτηριστικά των ανθρώπων που κατοικούν στον τόπο αυτό, θα πρέπει να την ονομάσει Αυνανιστάν, διότι μόνο αυνανιστές συμπεριφέρονται και λειτουργούν όπως οι νεοέλληνες (ο τρόπος εκλογής των ηγετών τους, ο τρόπος με τον οποίον προσπαθούν να πλουτίσουν, να βολέψουν τα παιδιά τους στο δημόσιο, να λουφάρουν τις υπηρεσίες τους στο στρατό κ.λπ.)

    Β.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/2/13 16:06

    Όπως τα άνθη στολίζουν την γη και τα άστρα τον ουρανό, έτσι και η Ελλάδα στολίζει τον κόσμο όλο. Γερμανός φιλόσοφος Johann Gottrfied von Helder
    Όλοι οι πολιτισμένοι λαοί είναι απόγονοι ηθικοί των υπερήφανων και μεγαλοφυών Ελλήνων Egger
    Η Γερμανική ατομικότητα για να καταστεί έθνος, δηλαδή λαός με εθνική συνείδηση, προσέτρεξε εις την επικουρία του Ελληνικού πνεύματος. Γερμανός φιλόσοφος Eduard Spranger
    Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες. Friedrich Wilchelm Nietzsche
    Από όλες τις ανθρώπινες φυλές, η τελειότερη, η ομορφότερη, η πιο αξιοζήλευτη, η γοητευτικότερη , εκείνη που σε συνεπαίρνει είναι οι Έλληνες. Παρόμοιοι με τον ηνίοχο που οδηγεί το άρμα, αυτοί κρατούν στα χέρια τους χαλινούς της τέχνης μας. Friedrich Wilhelm Nietzsche
    Δεν έχω συναντήσει κανένας που θα μπορούσε να έχει εμπνεύσει τόσο σεβασμό από τους Έλληνες φιλοσόφους. Friedrich Wilhelm Nietzsche
    Όλο το Ισλάμ εκτός από την θρησκεία ήταν Ελληνικό, προδοσία των Ελλήνων από τα ισλαμικά έθνη θα σήμαινε με προδοσία ενάντια στην ίδια τους την φύση. Ibn Khaldun (ιστορικός, θεολόγος, φιλόσοφος)
    Απαγορεύω στον τύπο να υποτιμά και να δυσφημεί τους Έλληνες. Ο Φύρερ θαυμάζει την γενναιότητα των Ελλήνων. Joseph Goebbels (1941)
    Ο γενναίος αγώνας του σχετικά μικρού αυτού έθνους για το δικαίωμα να ζει ελεύθερο χωρίς παρεμβάσεις από δικτατορικά κράτη, απαιτεί τον θαυμασμό και τον σεβασμό όλων των εθνών που αγαπούν την ελευθερία. (Κονγκρέσο ΗΠΑ 1941) Οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες
    Έχουν κάτι μυθικό αυτοί οι Κρητικοί όταν βρίσκονται μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Φαντάζουν σαν μυθικοί ήρωες, είναι αδύνατον να μην τους θαυμάσει κανείς την ώρα εκείνη του θανάτου που είναι τόσο περήφανοι και τραγικοί. Τέτοια περιφρόνηση προς τον θάνατο και αγάπη προς την ελευθερία δεν είδε ποτέ σε κανέναν λαό. Alexander Andre Γερμανός στρατηγός διοικητής της Κρήτης

    Κανένας δεν μπορεί να πει κάτι εναντίων της Ελλάδα, τον στιγματίζει σαν μορφωμένο κύριο. George Bernard Shaw
    Για αυτούς που πιστεύουν πως η σημερινή Ελλάδα είναι άνευ σημασίας, επιτρέψτε μου να τους πω ότι δεν θα μπορούσαν να είναι πιο λάθος. Η σύγχρονη όπως και η αρχαία Ελλάς έχει μοναδική σημασία για τον καθένα που προσπαθεί τον εαυτό του. Henry Miller αμερικανός συγγραφέας
    Υτά για να μην ξεχνιόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/2/13 16:13

    Συνέχεια....
    Θεία μοίρα της Ελλάδος είναι να αγωνίζεται για θέματα παγκοσμίου σημασίας. Marx Karl Ernst Ludwich Planck (γερμ. Φυσικός)
    Ο κόσμος χωρίς την Ελλάδα θα ήταν όπως το σύμπαν χωρίς το φως. Julienne de la Graviere
    Η καταγωγή και οι ρίζες μας είναι Ελληνικές Michail Sergeyevich Gorbatchev
    Η Ελλάδα ήταν και είναι το σχολείο του κόσμου. Dourui
    Όταν νικήσουμε θα μπούμε στην Βουλγαρία ως τιμωροί, στην Γιουγκοσλαβία ως ελευθερωτές και στην Ελλάδα ως προσκυνητές. Joseph Stalin
    Η αρχαία Ελληνική ιστορία είναι σαν ένα ποίημα. Francois-Rene de Chateaubriand
    Σε όλη την διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου οι στρατιώτες που πολέμησαν στον Ιταλοελληνικό πόλεμο, έφεραν ειδικό διακριτικό σήμα τιμής γιατί πολέμησαν εναντίον στρατού υψηλής ποιότητας και μαχητικής αξίας με παγκόσμια αναγνώριση. (από άρθρο ιταλού στρατιωτικού σε στρατιωτική επιθεώρηση)
    Ο Ελληνικός στρατός κατάφερε την πρώτη νίκη κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο και απεδείχθη αντάξιος των προγόνων του ( εφημερίδα Herald Tribune)
    Η χώρα μας που η αρετή τιμάται ιδιαιτέρως, κοιτάζει με θαυμασμό τον αγώνα των Ελλήνων στην Αλβανία. Μας έχει αγγίξει τόσο, που αφήνοντας στην άκρη κάθε άλλο συναίσθημα, φωνάζουμε ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ. Mainichi Shimbun ( Ιαπωνική εφημερίδα 7-12-1940)
    Εμείς οι Σέρβοι είμαστε ευλογημένοι να έχουμε τον θεό στον ουρανό και τους Έλληνες στην γη. Επίσκοπος Νικόλας του Σαράγιεβο)
    Οι Σέρβοι έχουν δύο φίλους, τον θεό και τους Έλληνες Radovan Karadzic
    Θα προτιμούσα να ήμουν Έλληνας παρά διάδοχος ενός θρόνου. Ludwig I (Βαυαρός βασιλιάς)
    Χάριν της ιστορικής αλήθειας οφείλω να ομολογήσω ότι μόνο οι Έλληνες από όλους τους αντιπάλους που είχα να αντιμετωπίσω πολέμησαν με παράτολμο θάρρος και μέγιστη περιφρόνηση προς τον θάνατο. Αφόλφος Χίτλερ 4-5-1941
    Η Λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι αποδίδει το ελάχιστον της αξίας των πράξεων αυτοθυσίας των Ελλήνων που ήταν καθοριστικός παράγων για την έκβαση του πολέμου για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία. Χωρίς την συμβολή τους η έκβαση του πολέμου θα ήταν ακαθόριστη. Ουϊστον Τσόρτσιλ.
    Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, τώρα θα λέμε οι ήρωες πολεμούν σαν έλληνες. Ουϊστον Τσόρτσιλ.
    Λυπάμαι που γερνάω και δεν θα ζήσω αρκετά για να ευχαριστήσω τους Έλληνες των οποίων η αντίσταση καθόρισε την έκβαση του Β παγκόσμιου πολέμου. Στάλιν 13-1-1943

    Και σε αυτό το "ανθρωπάκι" τον Θεοδορίδη λέω τα ακόλουθα (γιατί και αυτός είναι ένας μεταξύ αυτών)
    Δεν υπάρχει λαός που να έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα όσο ο ελληνικός και να έχει καταπολεμηθεί από τόσους πολλούς λαούς η οποίοι δεν του προσέφεραν τίποτα. Νίτσε
    Πάντα επιβίωνε Ο Ελληνας και πάντα ήταν και είναι πιό ωραίος από όλους.
    Ορφανίδης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος25/2/13 16:27

    Θέλεις να συνεχίσω "ανθρωπάκι Θεοδωρίδη"?
    Αν ο ρωσικός στρατός κατόρθωσε να σταματήσει στις θύρες της Μόσχας και να αντιστρέψει τον γερμανικό χείμαρρο, το οφείλει στον Ελληνικό λαό που καθυστέρησε τις γερμανικές μεραρχίες κατά τον χρόνο που θα μπορούσαν να μας γονατίσουν. Georgy Zhoukov Ρώσος στρατάρχης
    Πολεμήσατε άοπλοι και νικήσατε, μικροί εναντίων μεγάλων. Σας χρωστάμε ευγνωμοσύνη γιατί μας δώσατε χρόνο να αμυνθούμε. Σαν έθνος και σας άνθρωποι σας ευχαριστούμε. (ανακοίνωση ραδ. Σταθμού Μόσχας)
    Αδυνατώ να δώσω το δέον εύρος της ευγνωμοσύνης που αισθάνομαι για την ηρωϊκή αντίσταση του λαού της Ελλάδος και των ηγετών της. Ντε Γκολ
    Ενας γερμανός αξιωματικός ανακοίνωσε στον διοικητή της μεραρχίας ανατολικής Μακεδονίας ότι ο μοναδικός στρατός που δεν πανικοβλήθηκε από τα στούκας όπως στην Γαλλία και την Πολωνία ήταν ο Ελληνικός. Αντί να πανικοβληθούν, μας έριχναν από τις θέσεις τους. (δικό μου σχόλειο... "προφανώς στην Πολωνία και Γαλλία ή αλλού ήταν στρατιώτες τύπου Θεοδωρίδη" Ελληνας δεν γίνεσαι.... γεννιέσαι, το έχεις στο αίμα σου στο DNA σου)
    Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται, Η Ελλάδα είναι ο κόσμος που συστέλλεται. Victor Hugo
    Από όλους τους λαούς, οι Έλληνες έχουν ονειρευτεί καλύτερα το όνειρο της ζωής Johann Wolfgang von Goethe
    Όταν οι κοιτίδα του καλύτερου πολιτισμού που γνώρισε ο πλανήτης, η χώρα στην οποία οφείλουμε ότι κάνει την ζωή ανώτερη και ομορφότερη αντιμετωπίζει τέτοια επίθεση, η θέση όλων των πραγματικών ανθρώπων είναι στο πλευρό της. William Lyon Mackenzie King (Πρωθυπουργός Kαναδά)
    Η Eλλάδα έδωσε το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει ο καθένας μας, έως ότου οι εχθροί της ελευθερίας οπουδήποτε και αν βρίσκονται στον κόσμο, να υποστούν την δικαιολογημένη τιμωρία τους. Franklin D. Roosevelt (Πρόεδρος ΗΠΑ)
    Η Ελλάς είναι η πρώτη εκ των πολιτισμένων κρατών που παρουσίασε το παράδειγμα του πως πρέπει να είναι ο άνθρωπος. Thomas Jefferson (Πρόεδρος ΗΠΑ)
    Αυτά τα ολίγα για τον Θεοδωρίδη από τον Ορφανίδη Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος25/2/13 18:39

    Είναι γεγονός οτι οι νεοέλληνες έχουν σημειώσει ορισμένα πολεμικά επιτεύγματα κυρίως την περίοδο του Β.Π.Π. χάρη και στη σημαντική βοήθεια που είχαν κυρίως από τους Άγγλους. Δυστυχώς όμως και μόνο η ύπαρξη της ανάγκης να επινοηθούν θέσεις, ρήσεις και αποφθέγματα περί της ανωτερότητας της Ελληνικής φυλής τα οποία είναι από υποερβολικά εώς εντελώς ψευδή, δείχνει το έλλειμμα που υπάρχει στο συγκεκριμένο τομέα, που τους έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλα συμπλέγματα.
    Όλοι καταλαβαίνετε οτι οι χουντικοί, η οικογένειες Παπανδρέου και Καραμανλή, ο Πάγκαλος,ο Ρουσόπουλος, ο Μαντέλης, ο Βουλγαράκης, ο Ψωμιάδης (και οι τρεις), Ο Τσουκάτος, ο Λαυρεντιάδης κ.λπ. δεν είναι δυνατόν είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και ΄ποιος διαφωνεί με αυτό είναι κοματόσκυλο και σφουγκοκωλάριος του συστήματος. Ο μόνος που δικαιούται (αν και δεν το δέχεται ο ίδιος) να θεωρεί εαυτόν απόγονο του Σωκρράτη είναι ο Βαλιανάτος, για λόγους τους οποίους καταλαβαίνετε.

    Βασίλης Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/2/13 20:53

      Κανένας λαός δεν είναι τέλειος, έχουμε τους Εφιάλτες μας παντού και πάντοτε, αλλά θα σου παραθέσω κάτι που είπαν οι ακόλουθοι και σκέψου το καλά για το πως, από ποιούς και με ποιούς τρόπους φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα.
      "Αλλοίμονο μας αν οι Έλληνες αποκτήσουν "ενότητα" και "μόρφωση". Ουίστον Τσόρτσιλ
      Αν έλειπε ο εμφύλιος πόλεμος από τους Έλληνες θα κατακτούσαν τον κόσμο. Οθων Βισμαρκ Γερμανός καγκελάριος. Ο.Δ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/2/13 08:42

      Θα σε αποηγοητεύσω αλλά και τα δύο είναι προϊόντα επινόησης. Ο Τσώρτσιλ είχε αρκετά θετική άποψη για τους νεοέλληνες και δεν τους έβλεπε ως απειλή και ο Όθων Βίσμαρκ έζησε την περίοδο 1815-1898, πολύ πριν γίνει ο εμφύλιος.

      Βασίλης Τ.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος26/2/13 11:22

    Γιατί συνεχίζετε και ασχολείστε με έναν ηλίθιο ανιστόρητο που προσπαθεί να δημιουργήσει ιστορία;

    Μην ξεχνάτε οτι ο ανεκδιήγητος τύπος την 28η Οκτωβρίου που πέρασε στις κάμερες δήλωσε οτι δεν πρέπει άλλο πια να γιορτάζουμε την απελευθέρωση μας απο τους Τούρκους, εννοώντας προφανώς την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Οπότε, γιατί να ασχοληθεί κάποιος με έναν... τέτοιον; (μην τον ξαναχαρακτηρίσω, θα είναι βαρύ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος28/2/13 01:23

    ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΡΑΦΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *