ροή ειδήσεων

Aντώνης Σαμαράς: Δεσμεύομαι ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός

Προσωπικά δεσμεύεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του.
«Βεβαίως και δεσμεύομαι. Ακόμα και ο Όλι Ρεν το είπε» λέει χαρακτηριστικά... στη Real News. Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει πως το θέμα του λάθους του ΔΝΤ το έχει ήδη θέσει και έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα. «Εμείς τις διαπραγματεύσεις δεν τις κάνουμε δημόσια. Τις κάνουμε γνωστές από τα αποτελέσματά τους. Γιατί όταν τις εξαγγέλλεις, εκ των προτέρων, συνήθως τις καις...» υπογραμμίζει.

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως «αν η ύφεση που προκαλείται είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις, τότε δεν θα υπάρχουν για το λόγο αυτό περισσότερα μέτρα και αντιθέτως όταν εμείς ξεπερνάμε τους στόχους, να μας επιτρέπεται να δίνουμε ανακούφιση στον κόσμο. Φτάνει εμείς να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας».

Παράλληλα, προσθέτει πως «όλα αυτά έχουν μπει στη νέα δανειακή σύμβαση επειδή έγινε κατανοητό ότι προηγουμένως μας οδηγούσαν σε φαύλο κύκλο ύφεσης».

Υπογραμμίζει ότι αυτό που πρόκειται να αλλάξει είναι να διακοπεί η δημόσια σπατάλη, να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις. Ερωτηθείς τι διεκδικεί η Ελλάδα απο τους δανειστές της, ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις μπορεί να ζητήσει αλλαγές σε όσα δεν λειτουργούν ή φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα και αναφέρεται στη δυνατότητα των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην Εφορία και τις τράπεζες. Σημειώνει πως το ζητούμενο για φέτος είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, ενω υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα αυτό «μπορεί να βγει» και να πιάσει τους στόχους του.

Όμως τονίζει ότι «όταν κάθε μέρα έχουμε απεργίες, καταλήψεις δρόμων ή δημοσίων γραφείων, μπλοκάρει το κέντρο της πόλης ή οι εθνικοί δρόμοι και παραλύουν τα πάντα, τότε κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει. Μερικοί αυτό επιδιώκουν αλλά δεν θα τους αφήσουμε». Σε ερώτηση αν θα αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως «δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ό,τι διαλύει τα πάντα, ούτε έχουμε λόγο να αλλάξουμε ό,τι δουλεύει καλά».

Για τον Γιάννη Στουρνάρα δηλώνει ότι «έχει την απόλυτη στήριξη του» ενώ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού λέει «όποτε χρειαστεί, θα γίνει».

Αναφερόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα λέει πως «μιμείται τις χειρότερες πολιτικές συνήθειες του παρελθόντος. κι ας είναι νέος . Βιάστηκε να... γεράσει».

Οσο για τις απαιτήσεις των αγροτών ο πρωθυπουργός τονίζει πως ό,τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για τους αγρότες το έκανε, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και προσθέτει «δεν θέλω και δεν μπορώ να τους κοροϊδεύω».

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/2/13 18:53

    ... δεν "δεσμέφθηκε όμως ότι δεν θα "αυξηθούν" οι φόροι, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί έως το όριο αυτό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/2/13 18:58

    Σιγά ρε Αντωνάκη.....από τις πολλές δέσμευσης που έκανες υπέρ μας, τα λεφτά τρέχουν από τις τσέπες μας....Μ@Λ@Κ@!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλε συκα!ισαααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/2/13 19:40

    ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/2/13 19:45

    tomaria..na dw pote 8a xekinisi h epanastasi.aporo pws andexoume akomh!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/2/13 20:40

    Άντε ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΣΥ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΟΥΡΝΑΡΙ ΤΟΝ ΣΤΡΟΥΡΝΑΡΑ ΜΙ ΑΓΕΛΗ ΣΚΥΛΩΝ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΙΔΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/2/13 22:41

    Εγω δεσμευομαι να προσφερω την ξιφολογχη οταν συλληφθεις απο τους επαναστατημενους Ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος17/2/13 23:39

    ΕΓΕΙΝΕ...ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *