ροή ειδήσεων

Ανοδικά οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη

- Μέχρι και 29% τον Φλεβάρη
- Σταθερά χαμηλές οι ξενοδοχειακές τιμές σε Ελλάδα και Κύπρο...

Φεβρουάριος, ο μήνας του Καρναβαλιού για τις Ευρωπαϊκές Μητροπόλεις και οι ξενοδοχειακές τιμές εξαιτίας αυτού εκτοξεύονται στα ύψη. Σε αυτό συνεπικουρεί και η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και όλα συγκλίνουν στο να ανέβουν οι τιμές σχεδόν μέχρι και 29% σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Preis Index (tHPI) για το μήνα Φεβρουάριο. Ο Φεβρουάριος σε αντίθεση με τον Ιανουάριο, που ήταν ο φτηνότερος μήνας των τελευταίων χρόνων για αρκετά κράτη, παρουσιάζει άνοδο των ξενοδοχειακών τιμών και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις και ιδιαίτερα αυξημένη. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι η αύξηση των τιμών σημειώνεται στις Ευρωπαϊκές πόλεις εκείνες που φιλοξενούν ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Βενετία, με μέση τιμή δίκλινου δωματίου ανά διανυκτέρευση στα 152 ευρώ για το μήνα Φεβρουάριο και αύξηση 29 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ( μέση τιμή διανυκτέρευσης 118 ευρώ). Το ίδιο μοτίβο και στην Βαρκελώνη με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 118 ευρώ και αύξηση 28 τοις εκατό σε σχέση με τον Ιανουάριο (92 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο).
Για όλους εκείνους που δε θέλουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να περάσουν ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο κάπου στην Ευρώπη, η πόλη που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση τιμών είναι η Ρίγα με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 64 ευρώ και ποσοστό μείωσης της τάξεως του 31 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ( μέση τιμή δικλίνου δωματίου 93 ευρώ). Ακολουθεί η Πράγα με ποσοστό μείωσης 26 τοις εκατό και τιμή διανυκτέρευσης δίκλινου δωματίου στα 70 ευρώ (τιμή διανυκτέρευσης για το μήνα Ιανουάριο στα 95 ευρώ) και η Φλωρεντία με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 94 ευρώ και ποσοστό μείωσης 19 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα όπου η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαινόταν στα 116 ευρώ.

Σταθερά χαμηλές οι ξενοδοχειακές τιμές σε Ελλάδα και Κύπρο

Καμία διακύμανση στις ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα στο σύνολο τους σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και η μέση τιμή διανυκτέρευσης παραμένει σταθερή στα 72 ευρώ. Ενώ στην Κύπρο παρουσιάζεται μια μικρή πτώση της τάξεως του τέσσερα τοις εκατό και η μέση τιμή διανυκτέρευσης πέφτει στα 73 ευρώ ενώ τον Ιανουάριο κυμαινόταν στα 76 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, στην Ελληνική πρωτεύουσα η μέση τιμή παρουσιάζει μείωση (τρία τοις εκατό) και κυμαίνεται ανά διανυκτέρευση στα 69 ευρώ ενώ τον Ιανουάριο άγγιζε τα 71 ευρώ.
Στη Θεσσαλονίκη, αντίθετα, η μέση τιμή δίκλινου δωματίου για το μήνα Φεβρουάριο παρουσιάζει αύξηση (εφτά τοις εκατό) και κυμαίνεται στα 77 ευρώ, ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν στα 72 ευρώ. Η μεγαλύτερη αύξηση τιμών συναντάται στη Χερσόνησο Κρήτης με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να φτάνει στα 69 ευρώ (ποσοστό αύξησης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα 35 τοις εκατό) και η αμέσως επόμενη στη Μύκονο με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 90 ευρώ για το μήνα Φεβρουάριο (αύξηση 22 τοις εκατό, τιμή Ιανουαρίου στα 74 ευρώ).
Αντίθετα μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις τιμών παρατηρείται στον κατεξοχήν χειμερινό προορισμό Ιωάννινα, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 84 ευρώ (ποσοστό μείωσης οχτώ τοις εκατό, τιμή Ιανουαρίου στα 91 ευρώ).

Στην Κύπρο, οι τιμές διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με μόνη εξαίρεση την Πάφο, όπου οι τιμές παρουσιάζουν μικρή πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα της τάξεως του εννιά τοις εκατό (μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 72 ευρώ) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στην Κυρήνεια (ποσοστό αύξησης 11 τοις εκατό) και τη μέση τιμή διανυκτέρευσης δίκλινου δωματίου να κυμαίνεται στα 91 ευρώ έναντι 82 ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
money-tourism


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *