ροή ειδήσεων

Ο Σύριζα δεν κρύβεται: «Μακεδονία» τα Σκόπια!

Μετά τις δηλώσεις του Νάσου Θεοδωρίδη, στελέχους του Σύριζα ο οποίος αποκαλούσε τα ‘Ιμια, «Καρντάκ», και τις απελπισμένες κινήσεις του κυρίου Τσίπρα να ρίξει στάχτη στα μάτια του Ελληνικού Λαού, αποπέμποντάς τον, νέο κρούσμα ανθελληνικής φρενίτιδος έρχεται να αποκαλύψει τις μύχιες προθέσεις και επιδιώξεις του κόμματος της διεθνιστικής αριστεράς.
Δράστης αυτή τη φορά...
κάποιος "κύριος" ονόματι Στρατής Μπουρνάζος. Ο "κύριος" Μπουρνάζος είναι στέλεχος του Σύριζα και αρθρογράφος του κομματικού οργάνου του κόμματος, της εφημερίδος «Αυγή». Σε κείμενό του, το οποίο δημοσιεύτηκε σε αριστερίστικη ιστοσελίδα, ο κύριος αυτός επιχειρεί να ασκήσει κριτική επί της υπόθεσης Θεοδωρίδη και της αντιμετώπισης που εκείνος είχε, από την ελληνική κοινωνία και βέβαια από το κόμμα του.

Ο αριστεριστής αρθρογράφος, διατείνεται πως αδυνατεί να δώσει λύση στο ζήτημα της ονομασίας των βραχονησίδων Ίμια, αποδεχόμενος με τη σειρά του και την τουρκική ονομασία «Καρντάκ». Εκεί όμως όπου η αριστερή «διανόηση» εκδίδει την αμετάκλητη απόφασή της, είναι στο θέμα του κρατιδίου των Σκοπίων, το οποίο ανερυθρίαστα το στέλεχος του Σύριζα, αποδέχεται με την ονομασία «Μακεδονία».

Επικαλούμενος μάλιστα τις βαθιές, στερεότυπες εθνικιστικές αντιλήψεις, τις οποίες -καθώς λέει- ενστερνίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, επιχειρεί να προσεγγίσει το ζήτημα της ονομασίας με όρους επιστημονικούς. Είναι άλλωστε πάγια η τακτική της διεθνιστικής, μαρξιστικής αριστεράς, να επιχειρεί να καλύψει με τον επιστημονικό μανδύα τα ιστορικά και εθνικά της εγκλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Στρατής Μπουρνάζος κρατά αποστάσεις από τον χαρακτηρισμό «Ίμια/Καρντάκ», τον οποίο απέδωσε προ ολίγων ημερών το έτερο στέλεχος της Κουμουνδούρου, Θεοδωρίδης, εν τούτοις όμως, δικαιολογεί και παραστέκεται στον (κακήν κακώς) αποπεμφθέντα «σύντροφο», ο οποίος μίλησε για την πραγματικότητα της ύπαρξης «μακεδονικής» γλώσσας!

Για να αποδείξει μάλιστα, την διεθνιστική του θεώρηση της Ιστορίας, παραχωρεί και μια σημείωση, η οποία αποτελεί και την επιτομή της ανθελληνικότητος, χαρακτηριστικό όλων των στελεχών της διεθνιστικής, φιλοσιωνιστικής αριστεράς. Σε αυτήν, αναφέρει: «το 1992, αρκετοί σύντροφοι ήμασταν απολύτως βέβαιοι ότι η γειτονική χώρα λέγεται, και δικαιούται να λέγεται, νέτα-σκέτα, Μακεδονία. Ταυτόχρονα όμως, θεωρούσαμε εντελώς μάταιο, αν όχι ανόητο, να την αποκαλούμε έτσι, όταν συζητάγαμε δημόσια – όχι σε ένα καφενείο, αλλά ακόμα και με τους συμφοιτητές μας στη Φιλοσοφική: γιατί αυτό έκοβε κάθε γέφυρα συζήτησης με το 90% που πίστευε (λανθασμένα, αλλά ακράδαντα) ότι οι γείτονες πρέπει να ονομάζονται «Σκοπιανοί» – αν όχι γυφτοσκοπιανοί. Φυσικά, από την άλλη, δεν ήταν δυνατόν να μιλάμε για «Σκόπια». Αναζητώντας μια στάση που δεν θα ενέδιδε στον εθνικιστικό παροξυσμό και ταυτόχρονα δεν ήθελε να ουρανοβατεί αλαζονικά κόβοντας κάθε δυνατότητα κουβέντας, μιλάγαμε, λοιπόν, για ΠΓΔΜ ή FYROM».



Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, του τύπου «δε γνωρίζαμε τι εκφράζει ο Σύριζα» και άλλα τέτοια φαιδρά. Όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερο οι φωνές από το εσωτερικό του κόμματος της Κουμουνδούρου αποδεικνύουν πως εκείνα που επιχειρείται να παρουσιασθούν ως «μεμονωμένα περιστατικά» και προσωπικές τοποθετήσεις, δεν είναι παρά οι πάγιες και δογματικές αντιλήψεις της αριστερίστικής κουλτούρας, η οποία κάλυψε με την ανυπόφορη δυσωδία της όλο το φάσμα του πνευματικού κόσμου της χώρας. Εν προκειμένω, θέλει η «ερυθρά εταίρα» να κρυφτεί και η χαρά δε την αφήνει… Ο Ελληνικός Λαός ας δει το προφανές και ας πράξει το αυτονόητο. Οι μάσκες έπεσαν: ή με τους Εθνικιστές ή με τους προδότες!


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/2/13 02:32

    ανθελληνες απο κομπλεξ εγιναν... τι να πεις;
    ο πισογλεντης παντα κοπλεξικος ηταν και θα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/2/13 10:43

    Εχετε πατησει το ποδι σας ποτε στη βορεια ελλαδα; στα χωρια της εδεσσας, της φλωρινας, της καστοριας κλπ; μαλλον οχι, γιατι αν ειχατε παει, θα γνωριζατε τι γλωσσα μιλανε τα παππουδια και ανθρωποι της ηλικιας των γονιων μας για να μην καταλαβαινουν τα παιδια. Μιλανε τα ντοπια ή αλλιως μακεδονιτικα.
    Ειναι η γλωσσα που μιλουσαν και ακομα μιλανε στην ευρυτερη περιοχη απο την ελλαδα, εως τα σκοπια και την δυτικη βουλγαρια. Βεβαια το ελληνικο κρατος με την ελευση του, πριν 100 χρονια, βαλθηκε να απαγορευσει τη γλωσσα κ να επιβαλλει την ελληνικη ως μια κ μοναδικη.
    Επισης, οπως ξερετε η μακεδονια ηταν τεραστια κ περιελαμβανε κ τα σκοπια. Εως κ την οθωμανικη αυτοκρατορια, δηλαδή πριν 100 χρόνια, η ευρυτερηπ εριοχή δεν ειχε συνορα, ουτε γραμμες στον χάρτη. Ας αποσπαζοταν ενα τμημα απο την ελλαδα να ονομαζοταν μακεδονια. Στην προσφατη ομως ιστορια, προλαβαν τα σκοπια κ με βαση την προσφατη ιστορια εχουν δικιο. Αν τωρα παμε παραπισω 2500 χρονια, δεν εχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/2/13 11:01

      Ελα να τα πεις στον πατερα μου αυτα που ειναι Δραμινος...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/2/13 11:50

      Άλλο η Δράμα, Κιλκίς κλπ! Δεν μίλησα για εκεί, αλλά για Δυτικότερα! Ας το οριοθετήσουμε για τη συζήτηση θεωρώντας διοικητικά την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Και τα λέω και στον πατέρα σου, δεν έχω πρόβλημα. Για ρώτα τον τι γλώσσα ή ιδίωμα μιλούσαν οι παππούδες του (δε ξέρω τι μιλούσαν εκεί).

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/2/13 15:57

      ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ/Η ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΩΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΛΑΒΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ( ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ..ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ)...ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ- ΠΟΥ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΝΤΟΠΙΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΠΑΛΥΝΘΕΙ- ΙΔΡΥΣΑΝ ΧΩΡΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΣΕ ΔΙΑΛΕΚΤΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ...ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Κ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΤΣΙ. ΑΠΛΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΤΑΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ....ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΕ Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗ ΜΙΛΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΠΑΦΗ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος17/2/13 17:08

      ΠΟΙΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΡΕ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΛΕΣ ΠΩΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ?

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος17/2/13 22:02

      Σε χωριο της καστοριας που μιλουσαν τη γλωσσα αυτη και ρωτησα τι ειναι μου ειπε μια γιαγια οτι ειναι σλαβικα αλλα τα λεγανε μακεδονιτικα και τα ειχανε μαθει απο αναγκη.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος16/2/13 11:35

    δεν είναι βρίσιμο να αποκαλώ το κοκκινοφασισταριο το σύριζα
    δεν είναι βρίσιμο να αποκαλώ ότι το 4% του σύριζα είναι αναρχικοι
    και το υπολοιπο 25% ολη η λαμογια του ΠΑΣΟΚ

    αν και φυσικα σημερα ειναι πολυ μεγαλη βρισια να λες οτι εισαι οπαδος του ΠΑΣΟΚ.... χτες .... αλλα .....σημερα ....να ψηφιζεις ΣΥΡΙΖΑ ετσι απλα γιατι ο τσιπρας σου ταζει το δημοσιο μιας και λεφτα υπαρχουν να φαν και οι κοτες η τα εχουμε για πεταμε να βλεπει ο δημ . υπα/λος καθε μερα το ταβανι ωστε να εισπραττουν 2500 και 3000 χιλιαδες ευρω οταν ο Ι.Τ ειναι στα 500 και 800 ευρω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/2/13 11:40

    "Ας πάνε πάλι στο 3% να ησυχάσουνε...Οι ξεφτίλες-ανθέλληνες...!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/2/13 16:31

    Σιγά τ'αυγά,βγήκε ένας και λέει κάτι και πρέπει όλοι να τρέχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *