ροή ειδήσεων

Άρ. Πάγος: Καταχρηστική η απόλυση χωρίς τα κριτήρια αρχαιότητας και αποδοτικότητας

Τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια της αρχαιότητας, της προυπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη, της ηλικίας, της οικογενειακής κατάστασης, της αποδοτικότητας.... αλλα και η δυνατότητα εξεύρεσης νέας εργασίας θα πρέπει να συνεκτιμώνται κατα την απόλυση από τον εργοδότη.

Με απόφαση (31/2013) που εξέδωσε το εργατικό τμήμα του Αρείου Πάγου δικαίωσε 52χρονη απολυμένη από επιχείρηση κρίνοντας οτι η καταγγελία της σύμβασής της ήταν καταχρηστική καθώς δεν ελήφθησαν υπόψη τα παραπάνω κριτήρια. Η 52χρονη στην προσφυγή της υποστήριζε οτι η απόλυσή της είναι καταχρηστική καθώς με βάση αντικειμενικά υπηρεσιακά κριτήρια θα έπρεπε να απολυθούν συνάδελφοί της με μικρότερη ηλικία και προυπηρεσία καθώς και λιγότερα οικογενειακά βάρη.

Ο Αρειος Πάγος δέχθηκε τους ισχυρισμούς της κρίνοντας οτι θα έπρεπε να απολυθούν δύο 27χρονες, αγαμες, με τετραετή προυπηρεσία επισημαίνοντας οτι... θα μπορούσαν ευκολότερα να βρούν εργασία. Αισθηση προκαλεί οτι το ανώτατο δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη στις παραμέτρους τα τυπικά προσόντα, στα οποία υπερτερούσαν οι 27χρονες.
Πηγή: www.kathimerini.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *