ροή ειδήσεων

Αποσύρθηκε η τροπολογία που προέβλεπε παραγραφή των ποινών αγροτών, οδηγών φορτηγών και ταξί

Απέσυρε -για να την επαναφέρει άμεσα βελτιωμένη- η κυβέρνηση την τροπολογία για την παραγραφή μιας μορφής αξιόποινων πράξεων αγροτών, οδηγών φορτηγών και ΤΑΞΙ. Ενστάσεις διατυπώθηκαν τόσο από την...

συγκυβερνώσα ΔΗΜΑΡ, όσο και από το εσωτερικό της ΝΔ και συγκεκριμένα από τον βουλευτή του κόμματος κ. Ανδ. Ψυχάρη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και άλλοι οι συνάδελφοί του οι οποίοι διαφωνούσαν με την εν λόγω διάταξη με την οποία εξαλείφεται το αξιόποινο συγκεκριμένων πράξεων που αφορούν στην παρακώλυση συγκοινωνιών και την παράνομη στάση και στάθμευση που έχουν τελεσθεί έως την 31.12.2012 από αγρότες, ιδιοκτήτες και οδηγούς αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης (φορτηγών και ΤΑΞΙ). Μάλιστα προέβλεπε οι τυχόν επιβληθείσες ποινές να διαγράφονται από το Ποινικό Μητρώο.

Ωστόσο, η ειδική αγορήτρια της ΔΗΜΑΡ κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη, δήλωσε ότι «έχουμε πολύ σοβαρές επιφυλάξεις και ζητάμε να αποσυρθεί και αφού βελτιωθεί, να επανακατατεθεί». Από την πλευρά του ο κ. Ψυχάρης είπε ότι «ένα κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι και μάλιστα όταν μιλάμε για πράξεις οι οποίες ήταν βίαιες και καταπατούσαν τα δικαιώματα του συμπολίτη μας, καταπατούσαν το δικαίωμα της εργασίας άλλου πολίτη και το δικαίωμά του να εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους για να ζήσει την οικογένειά του». «Δεν μπορεί να μην υπάρχουν συνέπειες από αυτά τα αδικήματα», σημείωσε, διερωτώμενος «εάν δεν τιμωρηθούν, τι θα πούμε στους πολίτες: ότι διετελέσθη ένα αδίκημα και δεν υπήρξε τιμωρία;».

Κατά της τροπολογία τάχθηκε και το ΚΚΕ, ωστόσο από διαφορετική σκοπιά, καθώς, όπως δήλωσε ο κ. Χρ. Κατσώτης απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση «γεμίσατε τον κάμπο της Λαμίας με χημικά, οργώσατε το κορμί των αγροτών με τα γκλομπς των ΜΑΤ και από την άλλη -τι υποκρισία!- φέρνετε τροπολογία για την άρση των διώξεων προηγούμενης περιόδου και όχι βέβαια για όλα τα αδικήματα». Έτσι, σύμφωνα με το σκεπτικό του, η ρύθμιση «δεν συμπεριλαμβάνει παραγραφή για όλες τις κατηγορίες των αγωνιζόμενων αγροτών που στέλνετε στα αγροτοδικεία επειδή παλεύουν για την επιβίωσή τους».

Τελικώς, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι αποσύρει την τροπολογία για να την επανακαταθέσει βελτιωμένη ίσως και αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε συνεννόηση μεταξύ των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση σε σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μ. Χαρακόπουλο και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κ. Π. Μπαλτάκο.
πηγή: BHMA


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/2/13 14:48

    ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΘΟΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/2/13 16:06

      αθωώνουν αγράμματε που εσύ σίγουρα δεν κλέβεις παρά μόνο όλοι οι άλλοι!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *