ροή ειδήσεων

Τρεις Ελληνες στους τελικούς των παγκόσμιων βραβείων φωτογραφίας

Μέσα από 122.000 συμμετοχές φωτογράφων από 170 χώρες και ο Ροδίτης Αχιλλέας Γεωργαλλίδης
Τρεις Ελληνες φωτογράφοι βρίσκονται στην τελική λίστα των προκριθέντων για τα βραβεία... Sony World Photography Awards 2013, την οποία δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας (WPO).

Ο Αγγελος Τζωρτζώνης στην κατηγορία «επικαιρότητα» -με φωτογραφίες από συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, η Τζούλια Αννα Γοσποδάρου στην αρχιτεκτονική φωτογραφία –με λεπτομέρεια της πεζογέφυρας Καλατράβα στην Κατεχάκη και ο Αχιλλέας Γεωργαλλίδης -μεταξύ των νέων φωτογράφων κάτω των 20 ετών- στην κατηγορία «πολιτισμός», με την αλλαγή φρουράς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, είναι οι τρεις Ελληνες φωτογράφοι που βρίσκονται μεταξύ των προκριθέντων για τα βραβεία.

Μέσα σε ένα χρόνο συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 122.000 συμμετοχές από 170 χώρες– ο υψηλότερος αριθμός συμμετοχών μέχρι σήμερα. Οι κριτές συνέταξαν μία τελική λίστα προκριθέντων φωτογράφων, οι οποίοι υπερέχουν των υπολοίπων, λόγω της εντυπωσιακά υψηλής ποιότητάς τους, της πρωτοτυπίας τους και της σύγχρονης ματιάς τους.

Τα θέματα των φωτογραφιών ποίκιλλαν, από έντονες σκηνές συγκρούσεων στη Συρία, μέχρι την προεκλογική καμπάνια του Ομπάμα και από ανθρώπους που πηγαίνουν σινεμά στην Καμπούλ, μέχρι ιδιόρρυθμες και έξυπνες λήψεις του ζωικού βασιλείου.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συνδυάζει ότι καλύτερο υπάρχει στη διεθνή σύγχρονη φωτογραφία και η τελική λίστα των προκριθέντων προσφέρει μία μοναδική ματιά στο 2012, μέσα από το βλέμμα κάποιων από τους καλύτερους αναδυόμενους, αλλά και από καθιερωμένους και ταλαντούχους φωτογράφους του κόσμου.

Η κριτική επιτροπή έπρεπε να επιλέξει τρεις με δέκα φωτογράφους ανά κατηγορία. Οι φωτογράφοι που συμμετείχαν στο επαγγελματικό σκέλος του διαγωνισμού μπορούσαν να στείλουν από τρεις έως δέκα φωτογραφίες ανά κατηγορία, αφού θα κριθούν για μια ολοκληρωμένη δουλειά τους.

Ολες οι φωτογραφίες που υποβλήθηκαν έπρεπε να έχουν ληφθεί το 2012 ή να έχουν δημοσιευτεί για πρώτη φορά το 2012. Από κάθε κατηγορία θα επιλεγεί ένας νικητής μεταξύ των φιναλίστ και θα ανακοινωθεί στις 25 Απριλίου 2013.

Τα έργα των φιναλίστ φωτογράφων θα φιλοξενηθούν στο Somerset House του Λονδίνου, στο πλαίσιο της έκθεσης Sony World Photography Awards Exhibition, από τις 26 Απριλίου μέχρι τις 12 Μαΐου. Οι φωτογραφίες θα συμπεριληφθούν στον ετήσιο τόμο των Sony World Photography Awards 2013.

Οι νικητές των κατηγοριών Open και Νέων θα ανακοινωθούν στις 19 Μαρτίου.
Οι νικητές της κατηγορίας των Επαγγελματιών, καθώς και ο νικητής του περίφημου βραβείου L’Iris D’Or και του τίτλου «Επαγγελματίας Φωτογράφος της Χρονιάς» θα ανακοινωθούν στο Λονδίνο, στις 25 Απριλίου.

Το βραβείο L’Iris d’Or συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο ύψους 25.000 δολαρίων, ενώ ο τίτλος του «Φωτογράφου Open της Χρονιάς» συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο ύψους 5.000 δολαρίων. Ολοι οι νικητές, συμπεριλαμβανομένων και των νικητών των επιμέρους κατηγοριών, θα λάβουν εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας από τη Sony.
protothema

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *