ροή ειδήσεων

Εσείς αισθάνεστε Ευρωπαίος;

Το 54% των Ελλήνων πάντως δεν αισθάνονται Ευρωπαίοι
Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για το φθινόπωρο 2012, το 54% των Ελλήνων δεν αισθάνονται πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης... με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο να διαμορφώνεται σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα (36%).

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, έδειξε ότι η αίσθηση ότι δεν ανήκουν στην ευρωπαϊκή κοινότητα αφορά πολλούς πολίτες, ειδικά άνω των 55 ετών σε ποσοστό 66%. Να σημειωθεί ότι οι γυναίκες σε ποσοστό 68% απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν ποια είναι τα δικαιώματα τους ως πολίτες της ΕΕ. Αντίθετα, οι νέοι 15-24 ετών, κατά ποσοστό 60%, και οι σπουδαστές, κατά ποσοστό 63%, δηλώνουν πως αισθάνονται πολίτες της ΕΕ.

Πάντως πολλοί είναι εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την ΕΕ. Ενδεικτικό είναι ότι το 45% των Ελλήνων πολιτών δεν ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τα δικαιώματα που έχουν όσον αφορά την εργασία. Σε συνδυασμό με αυτό, να σημειωθεί ότι το 17% των Ελλήνων δηλώνουν πως δεν έχουν προσδοκίες από την ΕΕ.

Όπως έδειξε επίσης η έρευνα, μετά τους Βρετανούς (31%), οι Έλληνες (25%) είναι οι δεύτεροι μεγαλύτεροι ευρωσκεπτικιστές στους κόλπους της ΕΕ. Συγκεκριμένα, 1 στους 4 δεν αναγνωρίζει ως θετικό κάποιο από τα κύρια επιτεύγματα της ΕΕ.

Ωστόσο, 1 στους 2 Έλληνες πολίτες αξιολογεί ως τα πλέον θετικά αποτελέσματα που έχει επιτύχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ειρήνη που επικρατεί μεταξύ των κρατών μελών της.

Ένα ακόμα πόρισμα της έρευνας είναι ότι 8 στους 10 Έλληνες δεν ταξίδεψαν φέτος σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για το υψηλότερο (αρνητικό) ποσοστό στην ΕΕ, ένα ποσοστό υψηλότερο κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που φτάνει το 59%. Αντίστοιχα, το ελληνικό ποσοστό όσων ταξίδεψαν σε χώρα της ΕΕ (17%) είναι το χαμηλότερο της έρευνας, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να φτάνει το 41%. Επίσης, το 56% των Ελλήνων ερωτηθέντων δηλώνει ότι κατά τη διάρκεια των 12 τελευταίων μηνών δεν έχει συναναστραφεί ανθρώπους από άλλη χώρα της ΕΕ, ενώ το 84% δεν έχει χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο για να αγοράσει προϊόν ή υπηρεσία από χώρα της Ε.Ε.
ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΛΗ
πηγή:ysterografa.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/2/13 00:25

    Εάν τα εισοδήματα μου ήταν ευρωπαϊκά πχ ο μισθός, και να είχα την οικονομική δυνατότητα όπως έχουν όλοι οι ευρωπαίοι για ταξίδια προς την χωρα μας, τότε ναι θα αισθανόμουν ευρωπαίος. Τώρα αισθάνομαι ευρωπαίος αλλα χωρίς το ευρώ, σκέτο Π^$&#^&.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *