ροή ειδήσεων

Ενημερωτική διάλεξη για το καρκίνο της παιδικής ηλικίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες....

Για το λόγο αυτό, την επόμενη ημέρα Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013, το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, στo πλαίσιo σειράς εκδηλώσεων που κάθε χρόνο πραγματοποιεί με σκοπό την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των νοσημάτων φθοράς, διοργανώνει επιστημονική – ενημερωτική διάλεξη για το καρκίνο της παιδικής ηλικίας:

Θέμα: «Καρκίνος και στο παιδί ; »

Ομιλήτρια: Ελένη Βασιλάτου – Κοσμίδη, Διευθύντρια του Ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, οδός Ι. & Π. Νεστορίδη (πρώην Κώ, πλησίον Ξενοδοχείου των Ρόδων) το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 6.30 το απόγευμα.

TO Δ.Σ

ΤΗΣ Ε. Α. Ε παράρτημα Ρόδου


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ελένης Βασιλάτου – Κοσμίδη 

Γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και αποφοίτησε με «άριστα» από το Πρακτικό Λύκειο Αρρένων Αργοστολίου.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1972 με «άριστα» διατηρώντας τον τίτλο υποτρόφου του ΙΚΥ με βαθμό >8,5 κάθε χρόνο καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών της.

Μετά το πέρας της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και την επιτυχή διεκπεραίωση των εξετάσεων ECFMG (Educational Council for Foreign Medical Graduates ) , μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ (1974-1979) :

Στο Sinai Hospital στη γενική παθολογία και στο Wayne State University και συγκεκριμένα στο Children’s Hospital of Michigan στην Γενική Παιδιατρική και στην υποειδικότητα της Παιδιατρικής Αιματολογίας –Ογκολογίας .

Είναι σύζυγος του Παρασκευά Κοσμίδη , Παθολόγου Αιματολόγου –Ογκολόγου και μητέρα τριών παιδιών.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1979 και κατέλαβε την θέση Επιμελήτριας στην Β’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρκή Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού» όπου οργάνωσε το τμήμα Παιδιατρικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου (1979-1984). Στη συνέχεια το τμήμα έγινε ανεξάρτητο και κατέλαβε την θέση του υπεύθυνου επιμελητή γιατρού (1984-1986) .

Το 1986 ανέλαβε την θέση Διευθύντριας του Ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου στα πλαίσια του Εθνικού Συστήματος Υγείας , θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.

Iδρυτικό μέλος Εταιρειών: Ελληνική Εταρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας, Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, Eφηβικής Oγκολογίας, Aνακουφιστικής Φροντίδας Παιδιών και Εφήβων , ΦΛΟΓΑΣ, ΚΥΤΤΑΡΟΥ.

Εθνική εκπρόσωπος στο διεθνές IBFM για την λευχαιμία.

Ρόδος 7-2-2013

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *