ροή ειδήσεων

Εφοριακοί: Η κυβέρνηση δε θέλει πραγματικά αύξηση των εσόδων

Την ενίσχυση των φορολογικών υπηρεσιών και την απαγκίστρωσή τους από πολιτικές παρεμβάσεις ζήτησε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες....

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των εφοριακών σημειώνεται πως η πτώση των φορολογικών εσόδων δε θα πρέπει πλέον να ξαφνιάζει κανέναν, και κυρίως την ηγεσία του υπουργείου, καθώς η φοροδοτική ικανότητα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων έχει προ πολλού εξαντληθεί.

“Οι φόροι που επιβάλλονται δεν μπορούν να εισπραχθούν, γιατί απλά δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά εισοδήματα. Η πολιτική της υπερφορολόγησης, των χαρατσιών, των επιδομάτων αλληλοβοηθείας (που μόνο στους ανέργους δεν καταλήγουν) κτλ, έχει χρεοκοπήσει. Οι εκβιασμοί της κυβέρνησης για αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και κατασχέσεις δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη, σημειώνεται πως το 2011 οι φορολογούμενοι κλήθηκαν να καταβάλουν (μέσω των φορολογικών τους δηλώσεων) φόρους της τάξεως των 1,12 δισ. ευρώ, ενώ το 2012 (με μειωμένα εισοδήματα κατά 30 - 40% και πολλαπλάσια ποσοστά ανεργίας) κλήθηκαν να καταβάλουν φόρους ύψους 6,8 δισ. ευρώ περίπου, την ίδια στιγμή που, όπως υποστηρίζει η ΠΟΕ-ΔΟΥ, συνεχίζεται με προκλητικό τρόπο η προστασία των μεγαλοφοροφυγάδων και των μεγαλοκαταθετών (εσωτερικού και εξωτερικού).

“Στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν και δεν είναι η καλυτέρευση των εσόδων και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Επενδύουν στη μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, ως άλλοθι για τη λήψη νέων μέτρων. Στόχος τους είναι οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι μαζικές απολύσεις υπαλλήλων, η κινεζοποίηση και η εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας”, υποστηρίζουν οι εφοριακοί.

Τέλος, τονίζουν πως η αύξηση των εσόδων προϋποθέτει την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για τη φορολόγηση του πλούτου, με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και την ενίσχυση των φορολογικών υπηρεσιών και την απαγκίστρωσή τους από πολιτικές παρεμβάσεις.
Πηγή: news.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *