ροή ειδήσεων

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ

Πολύς λόγος και αντιδράσεις γίνονται τώρα τελευταία για «τον λανθασμένο υπολογισμό» του μνημονίου αλλά πολύ θα ήθελα να ήξερε, οι «ξερόλες» οι οικονομολόγοι και οι πολιτικοί μας με τα τόσα διδακτορικά και διπλώματα δεν... κάθισαν μια μέρα βρε αδερφέ να υπολογίσουν ή να επαληθεύσουν τους υπολογισμούς του ΔΝΤ? Αλλά θα μου πεις εδώ δεν διάβασαν το μνημόνιο, θα καθόντουσαν να επαληθεύσουν του μαθηματικούς αυτούς τύπους? Σαν τους «χάνους» έχαψαν ότι τους έδωσε το ΔΝΤ. Καλά οι πολιτικοί που δεν διάβασαν τι υπέγραψαν, οι τόσοι καθηγητές οικονομιλόγοι των πανεπιστημίων μας τι έκαναν? Και είδατε όμως τα ανακλαστικά των συγκυβερνούντων όταν παραδέχτηκε το ΔΝΤ το λάθος τους εε!!!! Σιγή ιχθύος!! Αμ, ο πρωθυπουργός μας, με τα τόσα διπλώματα και σπουδές στα οικονομικά, ούτε αυτός το πήρε χαμπάρι? Τώρα θα μου πεις, αυτός ούτε πήρε χαμπάρι τι έκανε όταν άνοιγε τα σύνορα στους Αλβανούς και έριχνε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα καταλάβαινε ότι ήταν λάθος η φόρμουλα? Και να σκευτεί κανείς ότι ο Ελληνικός λαός τον εξέλεξε και πρωθυπουργό όπως και τόσους άλλους πολιτικούς που κατέστρεψαν την χώρα για να επαληθευτούν τα λόγια του Πλάτωνα, «Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν . Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι»

Κατά τα άλλα, πληρώνουμε εμείς οι κοινοί θνητοί της άμοιρης αυτής χώρας στρατιές «συμβούλων» και «παρατρεχάμενων» που η μόνη μαθηματική φόρμουλα που ξέρουν να κάνουν είναι η «αφαίρεση» στους μισθούς και στις συντάξεις. Αυτή η χώρα που γέννησε την φιλοσοφία και τις επιστήμες και τις έδωσε στον κόσμο όλο, δεν κράτησε τίποτα για τον εαυτό της παρά μόνο το πώς να καταδιναστεύει τους πολίτες της.

«Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.» ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Ορφανίδης Δημήτριος

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *