ροή ειδήσεων

Μόνιμη και ευνοϊκή ρύθμιση για τους οφειλέτες του Δημοσίου

Μια νέα, μόνιμη και ευνοϊκή ρύθμιση για το σύνολο των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με "κούρεμα" των προστίμων στο 20% της συνολικής οφειλής, καθώς και πολλές δόσεις, επιχειρεί να φέρει το ερχόμενο διάστημα η κυβέρνηση την ώρα που τα δημόσια έσοδα ...

καταρρέουν και οι πολίτες αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο.

Το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι, μιας και δεν μπορεί να διαγράψει οφειλές να παρατείνει όσο γίνεται τον χρόνο της αποπληρωμής τους, έτσι ώστε στο τέλος να εισπράξει ό,τι είναι δυνατόν.

Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ έχει ζητήσει αυστηρότερες ρυθμίσεις με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, καθώς και την αλλαγή του Κώδικα Είσπραξης Εσόδων.

"Αυτό που μπορούμε να εξετάσουμε είναι να διευκολύνουμε όλους όσοι βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους" δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ρύθμιση για το σκέλος των φόρων θα συζητηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου με τους επικεφαλής της τρίκας, ενώ για τις ασφαλιστικές εισφορές έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια.

Μάλιστα, το τεχνικό κλιμάκιο έχει ζητήσει πιο αυστηρή στρατηγική προτείνοντας όσοι δεν εντάσσονται στη ρύθμιση να φυλακίζονται.

Για τις οφειλές προς το Δημόσιο, η πρόταση προβλέπει εξόφληση έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις (από 48 σήμερα), με ελάχιστη καταβολή 100 - 250 ευρώ και τα χρέη προς τα Ταμεία, 60 έως 100 μηνιαίες δόσεις για όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν, εφόσον εφεξής καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές.
πηγή 


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *