ροή ειδήσεων

Der Spiegel: Οι Ελληνες έβγαλαν στο "σφυρί" τα εξοχικά τους

Der Spiegel: Οι Ελληνες έβγαλαν στο "σφυρί" τα εξοχικά τους
Πολυτελές τριάρι 140 τμ στη Λίνδο με 385.000 ευρώ
Σε πολλά νησιά του Αιγαίου δεν νιώθεις την κρίση από τη μακρινή Αθήνα, με εξαίρεση το γεγονός ότι έχουν γίνει ασυναγώνιστα φτηνές.... οι τιμές των εξοχικών κατοικιών τους. Αυτό υπογραμμίζει ρεπορτάζ της ψηφιακής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού «Nτερ Σπίγκελ», με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ζώντας σαν Θεός στην Ελλάδα».

Οι συντάκτες του υπογραμμίζουν ότι στη Ρόδο μπορείς να αγοράσεις αυτή την εποχή παραθεριστική κατοικία από 5% έως 25% φτηνότερα σε σχέση με πριν από μία δεκαετία.
Αναφέρουν μάλιστα το παράδειγμα μιας πολυτελούς κατοικίας 140 τ.μ. στη Λίνδο της Ρόδου με τρία υπνοδωμάτια, τζάκι και πισίνα, η οποία πωλείται προς 385.000 ευρώ, όταν στη Μαγιόρκα της Ισπανίας κοστολογείται ένα ανάλογο ακίνητο με τουλάχιστον 650.000 ευρώ.

Μεσιτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα υπολογίζουν ότι στα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα και η Σύμη προσφέρονται προς πώληση δεκάδες εξοχικές κατοικίες, πολλές από αυτές μάλιστα με πανοραμική θέα στη θάλασσα. Επισημαίνουν επίσης ότι χάρη στη νέα νομοθεσία απαγορεύεται η πώληση αυθαιρέτων κατοικιών χωρίς να έχουν νομιμοποιηθεί προηγουμένως, οπότε εξασφαλίζονται οι αλλοδαποί αγοραστές από ενδεχόμενους κινδύνους στο μέλλον. Πάντως σε αρκετές περιπτώσεις συνιστάται η πρόσληψη κάποιου ξενόγλωσσου δικηγόρου ή συμβολαιογράφου, ιδίως όταν δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο Κτηματολόγιο η περιοχή του ακινήτου.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *