επικαιρότητα

H Ocean Rig μεταφέρει την έδρα της στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα μεταφέρεται η έδρα της Ocean Rig, μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών διεθνώς στην αγορά των πλοίων γεώτρησης. Η Ocean Rig, που...
εξαγοράστηκε το 2008 από τη DryShips του Γιώργου Οικονόμου, μεταφέρει, σύμφωνα με την "Ημερησία", την έδρα της στα νότια προάστια της Αθήνας από το Stavanger της Νορβηγίας.

Τα νέα της γραφεία έχουν ήδη αρχίσει να στελεχώνονται με το κατάλληλο προσωπικό από Έλληνες, ενώ θα μεταφερθεί και ένα μέρος από τα 120 άτομα που απασχολούνταν στη Νορβηγία.

Υπολογίζεται ότι έως το τέλος του 2013 ολόκληρο το αρχηγείο της Ocean Rig θα λειτουργεί στην Ελλάδα, ενώ άλλα δύο νέα γραφεία της θα ανοίξουν στην Αγκόλα και τη Βραζιλία.

Δύο λόγοι λέγεται ότι συντέλεσαν σημαντικά στην απόφαση για τη μεταφορά της Ocean Rig. Kαταρχήν αρχίζει να οικοδομείται η αντίληψη ότι η Ελλάδα στο μέλλον θα αποτελέσει κόμβο για τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Εκτός από την Ocean Rig ένα νέο blank - checque, η Νautilus Marine Acquisition, που έχει την έδρα της στην Αθήνα ετοιμάζεται να εισέλθει σε αυτό τον χώρο, "χτίζοντας" ένα νέο πεδίο στην τεχνογνωσία της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι η διαχείριση μίας τέτοιας εταιρείας στην Ελλάδα σε σχέση με τη Νορβηγία είναι πολύ πιο ανταγωνιστική από άποψη κόστους.

Τους τελευταίους μήνες λόγω της κρίσης στη ναυτιλία αλλά και της κρίσης στην ελληνική οικονομία οι αποδοχές των ελληνικών στελεχών έχουν περικοπεί σημαντικά, κατά περίπου 30%, καθώς μπόνους και έξτρα αμοιβές έκαναν "φτερά".

Η πτώση των αμοιβών σε συνδυασμό με τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει η ελληνική αγορά ναυτιλιακών στελεχών θεωρούνται μεγάλο πλεονέκτημα από τις ναυτιλιακές εταιρείες.

πηγή

Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά