ροή ειδήσεων

Προσοχή: Ανάκληση γλειφιτζουριού από τα JUMBO

Σε δειγματοληψία στο υποκατάστημα της εταιρείας Jumbo AEE στον Ταύρο προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, κατά τη διενέργεια ελέγχου μετά από καταγγελία για συγκεκριμένο προϊόν...
Το προϊόν ήταν σε τυποποιημένες μεμονωμένες πλαστικές συσκευασίες με εμπορική ονομασία: CC 55028-Candy Cane 28 / "γλειφιτζούρι μπαστούνι" ημερομηνία λήξης 09.2014 και αριθμό παρτίδας: 254121 ΝS. Το "γλειφιτζούρι μπαστούνι" μπορεί να έχει μία από τις ακόλουθες παραλλαγές: 1) λευκό-ροζ, 2)λευκό-ρόδινο, 3)λευκό-έντονο κόκκινο, 4)πολύχρωμο.

Από τα ανωτέρω δείγματα μόνο το δείγμα λευκό-έντονο κόκκινο είναι "μη κανονικό-μη ασφαλές", διότι ανιχνεύθηκαν οι χρωστικές Ε129, Ε122, Ε124 και Ε102, οι οποίες δεν αναγράφονται ως όφειλαν στον κατάλογο των συστατικών της επισήμανσης.

Επίσης, στην επισήμανση απουσιάζει η επιπρόσθετη πληροφορία "Ε102, Ε124, Ε129 & Ε122: μπορεί να έχουν επιβλαβείς συνέπειες στην δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά". Το συγκεκριμένο προϊόν εισάγεται από τη Ρουμανία για την εταιρεία Jumbo AEE.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.
Πηγή: newsbomb.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *